• Hem
  • Nyheter
  • Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)
Stryktipset Spikar Skrallar Bettingstugan
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Division 1 Södra 5 juli 2019

I helgen är Stryktipset fylld med matcher från Allsvenskan och Division 1. Vad passar då bättre att våra den allsvenska analytikern Mattias samt Bettingstugans Stryktipsexpert Poolarn delar med sig av omgångens spikar och skrällar!

👊 KUPONGENS SPIKAR

Svenska Spel har denna helg valt ut en helsvensk kupong på Stryktipset. Nedan kan ni läsa vilka matcher som Mattias och Poolarn spikar inför helgens omgång. Båda spikarna är från matcher i Division 1 Södra. 

Mattias: Utsikten 58%

Ska Utsikten hänga på i toppstriden denna höst så är tre poäng mot Åtvidaberg i helgen ett måste. För tillfället ligger Utsikten på en fjärdeplats i Division 1 Södra och då tabelltvåan FC Trollhättan tidigare i veckan bara fick en pinne mot bottenlaget Lunds BK så har Utsikten ett ypperligt läge att minska glappet till andraplatsen. Mattias är övertygad om att Utsikten kommer göra jobbet på lördag då han menar på att det råder klasskillnad mellan dessa två lag. Åtvidaberg har levererat två svaga insatser i rad och Mattias tror inte att dom lyckas vända på sin negativa trend på lördag. Utsikten är otroligt starka på hemmaplan och när för dom just nu står i 58% så menar Mattias att det här en given spik. 

Skarmavbild 2019 07 05 kl 10 12 37

Utsikten har stått för lysande insatser på hemmaplan denna säsong.

Poolarn: Ljungskile 50%

Poolarn väljer att spika ett annat topplag i Division 1 Södra. Tabelltrean Ljungskile spelar på lördag bortamatch mot Kristianstad, ett Kristianstad som huserar på nedre halvan av tabellen men som vaknat till liv dom senaste omgångarna. Ljungskile är dock även dom inne i en hiskelig form och inför helgens match så har sju vinster och ett kryss på dom åtta senaste omgångarna. När dom två lagen möttes i våras vann Ljungskile med 2-1 och nu tror Poolarn alltså att vi får se en ny trepoängare för Ljungskile. 

Skarmavbild 2019 07 05 kl 10 16 35

Ljungskiles form är riktigt bra!

👊 KUPONGENS SKRÄLLAR

Mattias: Oavgjort i Akropolis - Sandviken 19%

Serieledarna Akropolis fortsätter att imponera och i den förra omgången stod man för en fin insats då man bortaslog Linköping City med 3-2. Vinsten innebär att Akropolis nu har åtta raka vinster i Division 1 Norra och att laget från Stockholm toppar tabellen med tre poäng före Umeå. I helgen är det sista omgången innan sommaruppehållet och då ställs Akropolis mot Sandvikens IF. Sandviken ligger för tillfället på en femteplats och är i behov av tre poäng på lördag för att kunna ha kontakt med topplagen inför höstsäsongen, ett oavgjort resultat skulle dock även vara tillfredställande för bortalaget. Mattias håller (likt svenska folket) Akropolis som favoriter till vinst men menar att det finns fint värde på ett oavgjort resultat. Sandviken tränas av den forne allsvenske tränaren Pelle Olsson och han om någon vet hur man tråkar ut ett topplag. Mattias utgår från hemmaseger men lägger till ett kryss och hoppas på att få se två lag som delar på varsin poäng på lördag. 

Per Olsson

Olsson tränade Gefle under flertalet säsonger i Allsvenskan.

Poolarn: Häcken 26%

Stryktipskupongen avgörs på söndag då IFK Norrköping ställs mot BK Häcken, en match som många tror kan bli sevärd. Bägge lagen lever på sina offensiva kvalitéer och då dom dessutom är i behov av tre poäng så talar mycket för att det här kan bli en svängig tillställning. Poolarn anser att bortalaget BK Häcken är det bättre laget och reagerar på hur svenska folket valt att tippa. I skrivande stund står BK Häcken i låga 26% vilket Poolarn menar är helt fel, vi på Bettingstugan håller med. Tränare Alm är en taktiker och har visat vid flera tillfällen att han kan få sina spelare att straffa duktigt motstånd. IFK Norrköping har dessutom inte övertygat på hemmaplan denna säsong och endast vunnit två matcher på Östgötaporten. 

Skarmavbild 2019 07 05 kl 10 04 51

Både IFK Norrköping och BK Häcken är ute efter tre poäng för att kunna hänga på i toppen av Allsvenskan!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100