• Hem
  • Nyheter
  • Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.28)
Stryktipset Spikar Skrallar Bettingstugan
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.28)

Superettan 12 juli 2019

Mattias och Poolarn har skrivit varsin analys till lördagens omgång av Stryktipset. I denna text går vi igenom vilka matcher som dom väljer att spika samt sätta som skräll.

👊 KUPONGENS SPIKAR

Svenska Spel har denna helg valt ut en kupong på Stryktipset som domineras av svensk fotboll. Nedan kan ni läsa vilka matcher som Mattias och Poolarn spikar inför helgens omgång. 

Mattias: Brage 64%

Det är toppen mot botten på Domnarsvallen på lördag när hemmalaget Brage möter Brommapojkarna. Brage har hittills stått för en stark säsong och är endast en poäng efter andraplatsen som innebär en direktplats till Allsvenskan. Brommapojkarna går det tuffare för. Efter att stockholmsklubben åkte ur Allsvenskan förra säsongen hoppades man ändå kunde vara ett lag för den övre halvan av Superettan, det har inte varit möjligt. Brommapojkarna har inte alls övertygat och har endast vunnit två matcher utav 14 omgångar vilket gör att man ligger sist i Superettan. 

Nu har dom två lagen haft ett sommaruppehåll som Mattias tror gjort båda gott. Brage har en relativt tunn trupp och spelarna har nu fått chansen att ladda batterierna för en spännande höst. Alla spelare är tillgängliga för denna match. Brommapojkarna har fått ladda om mentalt och tränare Robert Björknesjö har säkerligen jobbat för att ingjuta mod till sina spelare. Inför matchen har BP ett stort avbräck då nyckelspelaren Philip Hellquist är skadad, annars är laget fulltaligt. 

Men oavsett uppehåll eller ej så menar Mattias att det skiljer en hel del mellan dessa lag. Brage trummar på som en maskin och kommer successivt bryta ner sitt motstånd. Brommapojkarna kommer säkerligen spela med en optimism till en början men skulle man åka på ett baklängesemål så kan det säkerligen bli pyspunka. 

      Brommapojkarna

      Att Philip Hellquist saknas i Brommapojkarna är ett stort avbräck!

      Poolarn: Bodö/Glimt 69%

      Norge får denna helg vara med på Stryktipset då det bjuds på en match från högstaligan Eliteserien. Topplaget Bodö/Glimt får besök av Ranheim som för tillfället ligger på en elfteplats i ligan och enligt Poolarn kan denna fajt endast sluta på ett sätt. Hemmalaget Bodö/Glimt har varit en fröjd att följa denna säsong men åkte i den senaste omgången på en överraskande storförlust mot Vålerenga med 6-0. Nu tror Poolarn att Vålerenga skakar av sig förlusten och studsar tillbaka med en behaglig seger mot Ranheim. Bodö/Glimt har ett grymt utgångsläge i serien då man har spelat färre omgångar än dom två lagen ovan i tabellen, skulle dom vinna sina hängmatcher så kommer Bodö/Glimt var det lag som leder serien. Tar vi oss en närmare titt på tabellen så kan vi även se att det är jämnt i botten av Eliteserien och att Ranheims elfteplats inte är så behaglig som man först kan tro. Ranheim har fem lag framför sig men det skiljer endast fem poäng från Strömgodset som ligger på en sistaplats.

      Skarmavbild 2019 07 12 kl 11 36 42

      Ta en titt på tabellen i Eliteserien och se dom två lagens utgångslägen.

      👊 KUPONGENS SKRÄLLAR

      Mattias: Falkenberg mot IFK Göteborg - Oavgjort 22%

      På lördag eftermiddag spelas det allsvensk fotboll på Falcon Alkoholfri Arena då hemmalaget Falkenbergs FF gästas av storklubben IFK Göteborg. Falkenberg kommer från en storförlust mot Hammarby (6-2) samtidigt som IFK Göteborg övertygade mot GIF Sundsvall på hemmaplan vilket resulterade i tre poäng (2-1). Tittar vi på den allsvenska tabellen så kan vi också konstatera att det skiljer en hel del poäng mellan lagen. IFK Göteborg ligger på en imponerande fjärdeplats med 25 inspelade poäng samtidigt som Falkenberg kämpar i bottenskiktet av Allsvenskan med 10 poäng. Hur tänker då Mattias inför denna match?

      Mattias håller IFK Göteborg som det klart bättre laget men menar på att Falkenberg inte ska underskattas på hemmaplan, på Falcon Alkoholfri Arena är man ett annat lag. Vi kliver nu dessutom in i den andra halvan av Allsvenskan och för bottenlagen blir varje match som en final. Ska Falkenberg ha chans att säkra ett kontrakt till nästa säsong så gäller det att man börjar plocka poäng och att man gör det i rätt typ av matcher. Nu ställs man mot ett IFK Göteborg som vill haka på i toppen och som inte kommer nöja sig med annat än vinst på lördag, något Mattias menar kan vara farligt i en sådan här match. Skulle IFK Göteborg inte få in ett tidigt mål så kommer en viss frustration uppstå och då kan den offensiva kreativiteten försvinna. Falkenberg kommer göra allt för att frustrera sina motståndare och det kan mycket väl räcka till en poäng.

      Falkenbergs FF

      Poolarn: Elfsborg 10%

      Poolarn sticker ut hakan och spelar emot dom regerande svenska mästarna AIK när dom på lördag tar emot Elfsborg. AIK har inte övertygat i Allsvenskan efter uppehållet och tidigare i veckan åkte Norlings gäng på en otroligt tuff förlust. Inte bara pga. att Ararat-Armenia vann med 2-1 utan även för att AIK fick spela med en man mindre i över 75 minuter, något som självklart sliter på spelarna. Returmötet i Champions League-kvalet är på onsdag och det är ingen hemlighet att tränare Rikard Norling kommer lägga all kraft på den matchen. Helgens match mot Elfsborg kommer därför olägligt och bli inte förvånade om ni får se en reservbetonad elva. Detta öppnar så klart upp för bortalaget Elfsborg, ett lag med massvis av individuell kvalité men som ännu inte hittat framgångsreceptet för att vara i toppen av Allsvenskan.

      Poolarn reagerar på hur svenska folket har tippat och menar att det finns ett stort värde på Elfsborg. För tillfället står bortalaget streckade i ynka 10% och då menar Poolarn att det är ett måste att ha med Elfsborg på kupongen.

      BB190630 JZ064

      Det har varit mycket AIK denna vecka. Förutom Champions League-spel så har det varit rubriker gällande Daniel Sundgrens avsked i klubben.

      Gå direkt till Stryktipset

      I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81910