• Hem
  • Nyheter
  • Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.28)
Stryktipset Spikar Skrallar Bettingstugan
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.28)

Superettan 19 juli 2019

Intresset inför helgens Stryktips är stort. Det är sex miljoner i jackpott samt flera fina matcher på kupongen. Mattias och Poolarn har skrivit varsin analys till lördagens omgång av Stryktipset. I denna text går vi igenom vilka matcher som dom väljer att spika samt sätta som omgångens skräll.

👊 KUPONGENS SPIKAR

Svenska Spel har denna helg valt ut en kupong på Stryktipset med 12 matcher från Sverige och en match från USA. Nedan kan ni läsa vilka matcher som Mattias och Poolarn spikar inför helgens omgång.

MattiasÖrebro 53%

Mattias har haft fin framgång på Stryktipset denna säsong med 13 rätt fyra gånger, förra helgen var det extremt nära att det blev en femte gång! Mattias sprack på sitt X2 i Östersund - Norrköping men har nu samlat krafterna inför helgens omgång av Stryktipset. 

Mattias väljer denna vecka att spika Örebro mot Falkenberg. Örebro har inte haft särskilt mycket framgång på senare tid och efter tre raka förluster börjar lagen nedan närma sig, bland annat Falkenberg. Falkenberg har däremot haft en bra start på höstsäsongen med fyra poäng på tre matcher, samtliga poäng har dock kommit på hemmaplan. Just bortaspelet har gått desto tyngre för Falkenberg då dom endast lyckats knipa två poäng på sju bortamatcher. Mattias menar att Falkenberg har svårigheter med att stänga ytorna på konstgräset och att dom är mycket sämre lag defensivt än på naturgräs. Detta kan man dessutom se på hur många mål man släppt in på bortaplan, på sju bortamatcher har Falkenberg släppt in 19 mål. Örebro har förvisso inte övertygat på hemmaplan denna säsong men på lördag har man enligt Mattias en fin chans till att glädja hemmafansen. 

Örebros Nordin Gerzic kommer bli en nyckelspelare på lördag. Kan han bjuda på en liknande strut som för tre år sen? 

    Poolarn: Malmö FF 76% 

    Det rullar på bra för Malmö FF för tillfället. Alltjämnt serieledare i Allsvenskan och enkelt vidare till nästa steg i Europa League. I den senaste omgången av Allsvenskan spelade Malmö oavgjort mot Djurgården, ett fullt godkänt resultat då man bibehåller avståndet till stockholmsklubben. I torsdags vann man planenligt returen mot Ballymena och man gjorde det med ett reservbetonat lag vilket innebär att man har en drös spelare fräscha till helgens hemmamatch mot IK Sirius. 

    Men den här uppgiften är för stor och jag tror det kommer vara spel mot ett mål i denna match. Spikar ettan och går vidare.

    Malmö är stora favoriter till tre poäng på söndag och Poolarn menar att det inte finns några anledningar till att slösa sina tecken på denna match. Detta vinner Malmö. Sirius har flertalet spelare borta pga. skada och enligt Poolarn är denna match en för stor uppgift för laget från Uppsala. På Swedbank Arena är Malmö dessutom otroligt starka och faktum är att man har elva vinster och ett oavgjort på dom tolv senaste matcherna. 

    Malmo Safari

    Behrang Safari stod för ett enastående mål i returmatchen i Europa League mot Ballymena.

    👊 KUPONGENS SKRÄLLAR

    Mattias: Halmstad BK 32%

    Förra veckan prickade Mattias snyggt in sin skräll (X i Falkenberg - Göteborg) och nu hoppas han att formen sitter kvar. Mattias väljer denna vecka att gå på ett bortaseger för Halmstad när dom ställs mot tabelltvåan Mjällby. Halmstad har efter en trevande säsongsinledning äntligen fått spelet att stämma och detta har resulterat i tre raka vinster, bland annat en 2-0-seger mot Mjällby. Mjällby har överraskat i Superettan så här långt (bland annat hade man 8 raka vinster) men Mattias tror nu att höstsäsongen kan bli tuffare. Dom vann förvisso den senaste omgången mot IK Frej men dom gjorde det utan att imponera. Mattias är imponerad över Mjällbys insatser så här långt men menar samtidigt att laget överpresterat under våren och att det kan komma en dipp inom kort. Då det fint spelvärde på Halmstad BK i helgen så tycker Mattias och fortsätter dom stå som underdogs menar Mattias att tvåan är ett måste på kupongen. 

    Halmstad

    Magnus Haglund verkar ha fått ordning på sitt lag. Mattias tror nu Halmstad har goda chanser till sin fjärde raka vinst.

    PoolarnHelsingborg 12%

    Poolarn är aningen mer våghalsig än Mattias och väljer att sätta Helsingborg som sin skräll till låga 12%. Henrik Larsson tog över Helsingborg under sommaruppehållet och han har fått en fin start som tränare för klubben. Med två vinster och ett kryss har Helsingborg klättrat i tabellen och har nu sex poäng tillgodo från lagen på nedflyttningsplats. Helgens match mot AIK blir dock en riktigt tuff utmaning men tajmingen för att möta dom regerande svenska mästare är bra med tanke på AIK:s tuffa spelschema. Poolarn är överens om att AIK ska vinna denna match men kryssar i X2 på kupongen med tanke på att hemmalaget är överstreckat. 

    AIK ska såklart vara klara favoriter här men jag tycker favoritskapet blivit för stort och jag håller inte med om att AIK ska ha över 70% chans till seger. Miljonjackpot och X2 spelas.

    AIK är i gott slag med två raka vinster men med tanke på att laget har en viktig Champions League-match på onsdag så kan det mycket väl bli så att tränare Norling väljer att rotera, något som i så fall ökar bortalagets chanser. 

    Helsingborgs tränare Henrik Larsson har ett hett temperament. Nedan ser ni en klassisk intervju från mötet mot IFK Norrköping säsongen 2015.

    Gå direkt till Stryktipset

    I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81910