• Hem
  • Nyheter
  • Statistiken talar sitt tydliga språk, Liverpool står som vinnare mot Roma!
Liverpool2
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Statistiken talar sitt tydliga språk, Liverpool står som vinnare mot Roma!

Champions League 24 april 2018

Imorgon drar semifinalerna i Champions League igång och i första dubbelmötet möts Liverpool och Roma. Ett Liverpool som körde över Manchester City i kvarten och ett Roma som stod för en bragdartad vändning hemma mot Barcelona. Nu ställs Roma mot tuffaste möjliga motstånd - Statistiken.

Ja efter kvartsfinalerna i Champions League denna säsong kan man inte annat än att andas ut och torka svetten ur pannan. Allt som inte kunde hända, hände och de returer som på förhand var avgjorda, slutade som nagelbitare. Roma vände 4-1 underläge mot inga mindre än Barcelona samtidigt som Real Madrid klarade sig med blotta förskräckelsen mot Juventus. Men det är historia och vi blickar med spänning fram mot semifinalerna. Först ut är Liverpool - Roma och match 1 spelas ikväll (tisdag) på Anfield. Spännande säger ni, redan avgjort säger jag. Iallafall om man ska lita på statistiken.

Klopp Liverpool

Statistiken säger alltså att vi får se Klopp så här glad ikväll.

Detta talar för att Liverpool vinner första mötet mot Roma:

Historien

Ja tittar man på historien kan man inget annat än att säga att det talar för Liverpool. Liverpool har tagit sig förbi semifinal 7 gånger i Champions League sammanhang, 5 av dessa gånger har man stått som slutliga vinnare. Roma däremot har endast tagit sig förbi semifinal-stadiet en gång och det var säsongen 1983/1984. Då mötte man, ironiskt nog, Liverpool i finalen och föll där. Ja när det gäller att ta sig vidare till en final, där har klubben från England ett kraftigt övertag.

Inbördes möten

När det kommer till inbördes möten lagen emellan kan det vid en första anblick se ljust ut ur ett Roma perspektiv. Laget har nämligen 3 raka vinster mot Liverpool. Vilket såklart bör vara positivt. Värt att nämna är dock att ingen av dessa vinster kommit i Champions League-sammanhang. Här är nämligen Liverpool obesegrade i mötena mot Roma.

Champions League på senaste

Liverpool har även fördel sett till lagen var för sig. I Champions League-sammanhang har Liverpool endast förlorat 1 av de 9 senaste matcherna på hemmaplan i Champions League. Medan Roma har förlorat 8 av de 9 senaste matcherna på bortaplan i Champions League. Fördel Liverpool!

Ligaspelet

Rent statistiskt är ligaspelet det halmstrå man får greppa efter om man hejar på Roma. Här har laget gått väldigt starkt på senaste, speciellt på bortaplan. Här kan man stoltsera med hela 9 raka bortamatcher utan förlust. Jämför man det med Liverpools hemmafacit i ligan, 19 raka utan förlust. Känns det dock helt plötsligt inte så märkvärdigt längre.

Nu återstår det bara om det är sant det de säger, att statistiken aldrig ljuger.

Roligaste statistiken till att Liverpool vinner: Roma har sedan 31 Oktober förlorat varannan match i Champions League. Senaste matchen man spelade vann man…..