• Hem
  • Nyheter
  • Oj oj vilken derbysöndag vi har framför oss!
5 D28442 C D745 498 A ACB8 A1086 EA8650 A
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Oj oj vilken derbysöndag vi har framför oss!

Superliga - Argentina 31 augusti 2019

På söndag är det en riktig derbysöndag med heta derbyn i flera länder. Vi har tagit ut fyra av dem där det verkligen finns en historik av rivalitet och passion. Lås dörren, ställ fram chipsen, stäng av telefonen och njut av fotboll när den är som bäst!

Matcher och tider att boka in

Rangers v Celtic ⏰13:00

Årets första ”Old Firm” på söndag klockan 13.00. I Glasgow är detta något mer än bara fotboll, det är snudd på religion. Celtic har vunnit ligan 8 år i rad men är inte favoriter här. Båda lagen har startat säsongen med 3 raka segrar och avancemang till Europa League. Räkna med ett hett passionerat möte mellan Steven Gerrards Rangers och Neil Lennons Celtic.

Bettingstugans tips: 2-1

Oldfirm

Rangers mot Celtic brukar gå hett till

AIK v Djurgården ⏰15:00

AIK mot Djurgården på söndag kl 15.00 i det som brukar kallas tvillingderbyt. Namnet kommer av att båda stockholmsklubbarna bildades 1891. Det här är kanske det hetaste stockholmsderbyt på över 10 år lagen emellan. Djurgården leder allsvenskan med fyra poäng och en vinst här skulle föra laget till ett väldigt fint läge inför de avslutande omgångarna. För AIK gäller enbart seger och man sparade en del krafter mot Celtic som man lär tömma här. Räkna med över 45000 på läkarna och en fotbollsmatch som är ett av de häftigaste vi kan uppleva i Sverige.

Bettingstugan tippar: 1-1

Betfair erbjuder 450 kronor riskfritt spel i matchen AIK mot Djurgården

Aik Djurgarden

Det finns en enorm rivalitet mellan lagen

Arsenal v Tottenham ⏰17:30

Tidigt derby mellan Londonklubbarna Arsenal och Tottenham vilket brukar benämnas som ”North London derby”. Klubbarna möttes redan 1887 och det finns flertalet minnesvärda matcher lagen emellan. Rivaliteten har byggts upp genom åren och numera räknas detta som ett av de hetaste derbyna i England. Att gå från det ena laget till det andra är otänkbart men visst har det hänt. Tillexempel när Adebayor, med förflutet i Arsenal skrev på för Tottenham 2011. Förra året vann Tottenham bortaderbyt med 2-0 vilket Arsenal säkerligen vill hämnas här. Noterbart är att Harry Kane är den som gjort flest derbymål (9st) av alla spelare i Arsenal och Tottenham genom åren. Matchen startar 17:30 och räkna med att vi kommer få se en hel del gula kort.

Bettingstugan tippar: 2-1

Betfair erbjuder ett riskfritt spel för 450 kronor i matchen Arsenal mot Tottenham

Arsenal Tottenham

River Plate v Boca Juniors ⏰22:00

Buenos Aires, Argentinas och kanske hela Sydamerikas hetaste derby i det som kallas för ”Superclassico”. Lagen är ärkefiender och till dessa derbyn är inte bortafans tillåtna. De skulle helt enkelt inte gå att spela matcherna med tanke på den hatstämning som råder. Det är bara att gå tillbaka till Copa Libertadores-finalen förra året där Bocas buss blev attackerad med stenar och tårgas vilket gjorde att matchen ställdes in och flyttades till Europa. Den engelska tidningen The Observer kom med en lista på 50 upplevelser man måste göra innan man dör - detta ”superclassico” mellan River och Boca toppade listan och beskrivs som något som får The old Firm i Skottland att likna en harmlös universitetsmatch. Det här är med andra ord ett derby som inte liknar något annat! Klockan 22.00 på söndag.

Bettingstugan tippar: 2-1

Här kan ni se lite av all den hetta och passion som utspelar sig i det argentinska superclassicot