Bettingstugan Tipsterintervju Akesson
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Tipster-intervju med Åkesson

Övrigt 5 december 2018

Det är dags för en ny Tipster-intervju och nu ska vi ta ett snack med vår hockeyexpert Mattias Åkesson. Med över 12 års erfarenhet som professionell hockeyspelare vill vi självklart ta reda på hur resan har varit både på isen och som expert på Bettingstugan.

Tja Åkesson! Många hockeynördar har redan koll på dig, men du kan väl berätta själv om vad du gör förutom att skriva speltips i Stugan?

Hej! Jag bor som sagt i Ljungby med min fru och spelar hockey i Troja/Ljungby. Jag kombinera hockeyn med att jobba halvtid på ett företag som heter Svetruck. När det finns tid över spelar jag gärna golf och även lite padeltennis. Sommaren brukar vi spendera i stugan i Halmstad, som är ett favoritställe. 

Annars är jag en sportnörd som följer framför allt hockey, fotboll och trav.

Du har själv spelat över 300 matcher för Troja Ljungby i HockeyAllsvenskan vilket är väldigt imponerande, men vi måste ändå fråga hur det kommer sig att det aldrig blivit någon annan klubb?

Jag vet faktiskt inte men Troja var ju mitt favoritlag när jag var liten och det är det fortfarande. Sen trivs jag här och har ändå spelat på ganska hög nivå. Sen kanske man ångrar att man inte testade något nytt när man var yngre för att kunna bli bättre och kanske idag kunnat livnära sig bara på hockeyn.

Hur kommer det sig att betting blev en stor hobby?

Jag följer och kollar gärna på sport så det är väl på den vägen. Sen blir det lätt ett samtalsämne med kompisar och i tex omklädningsrummet där man försöker analysera sina bet.

Hittills har du levererat speltips från SHL, HockeyAllsvenskan, NHL, KHL & Metal Ligan. Vilken liga följer du närmast?

Jag följer alla resultat från de flesta ligor men jag kollar nog helst på SHL.

Kesson

Åkesson in action

Berätta hur du går tillväga för att hitta spel. Magkänslan eller statistik som avgör?

Både statistik och magkänsla skulle jag säga. Redan innan säsongen har man ju vissa lag man tror kommer göra en bra säsong och tvärtom. Dessa lag kollar man kanske lite extra på när det dyker upp.

Du har haft väldigt fin statistik både i Troja och i Bettingstugan denna säsong. Något speltips du är extra nöjd över denna säsong?

Tack så mycket! Inget speciellt spel direkt. Men jag har gått emot bla Timrå i SHL och Odense i Metal Ligan ganska ofta med goda resultat. Detta var två lag jag trodde innan säsongen skulle få det tufft och det har betalat sig.

Slutligen, har du något tips för den som vill lära sig bli duktig på betting?

Kolla hur formen är hos lagen. Jag har själv spelat både säsonger när man varit topplag och bottenlag.

I ett topplag som vunnit många matcher i rad brukar man ofta hitta ett sätt att vinna och man har ofta den där lilla extra turen då pucken studsar rätt. I ett bottenlag som förlorat många matcher i rad har man inget självförtroende och hur än matcherna ser ut så förlorar man.

Snabbfakta: Åkesson

Ålder: 29
Bor: Ljungby
Från: Ljungby
Favoritlag: Manchester United
Favoritspelare: Peter Forsberg