Tipster-intervju med Sanel » Nyhet » Bettingstugan.se
Bettingstugan Tipsterintervju Sanel
Nyhet

Tipster-intervju med Sanel

Övrigt 5 februari 2019

Många fick upp ögonen för “Sanels hörna” under VM 2018 då Sanel kom in och levererade otroliga siffror redan från start. Sedan dess har Sanel kontinuerligt levererat speltips i Stugan och har med över 130 speltips fortsatt mycket fina siffror. Nu är det dags för alla att lära känna Sanel lite bättre!

Tjena Sanel! Berätta lite om dig själv och vad du gör förutom att skriva speltips på Bettingstugan?

Utanför stugan är jag civilekonom med stor passion för matematik och sannolikhetslära. Jag har även alltid haft stort idrottsintresse och utövade fotboll såväl som tennis och pingis. Numera blir det att jag följer de två förstnämnda vid sidan av planen. För att få lite extra spänning som åskådare kombinerar jag min passion för sport ihop med matte för att försöka slå spelbolagens experter. Därav hamnade jag hos Bettingstugan.

För att få lite extra spänning som åskådare kombinerar jag min passion för sport ihop med matte för att försöka slå spelbolagens experter.

Du stod för imponerande speltips under Fotbolls-VM och även om du fortfarande levererar gröna siffror så var VM något alldeles extra. En tillfällighet eller är mästerskap din grej?

Att VM blev så lyckat beror på många faktorer. Det ska sägas att jag inledde ganska svagt men lyckades hamna i ett stim när jag upptäckte vilka marknader det fanns mest värde i. Att spela på vinnare eller mål, de vanligaste marknaderna men även de mest bevakade och pressade marknaderna, visade sig vara näst intill omöjligt att sia om tack vare alla skrällar. Däremot lärde jag mig väldigt fort om hur lagen spelade och kunde kapitulera på det då spelbolagen var väldigt fel ute med sin oddssättning. Troligtvis då dessa marknader var väldigt nya för dem.

Sedan är turneringsspel lättare att sia om rent statistiskt då man kan förvänta sig en klar matchbild innan matchen ens hunnit starta. Kan man förutspå en matchbild så är det bara till att gå in och leta reda på rätt spel på spelbolagen som oftast går på merit.

Med det sagt kan jag erkänna att vissa mästerskap är enklare en seriespel. Inte för att min kunskap är bättre under mästerskap. Snarare för att spelsiternas kunskap är sämre.

Skarmavbild 2019 02 04 Kl 14 34 25

Sanel blev Bettingstugans bästa Tipster under Fotbolls-VM då han slutade på 137% i ROI.

Vissa ser på serier, såpor och filmer. Jag ser nästan uteslutet på sport. 

Du har levererat speltips i flertalet ligor. Vilken/vilka ligor ligger egentligen närmast dig om hjärtat?

Det är sant att jag spelar på många olika ligor. Vissa ser på serier, såpor och filmer. Jag ser nästan uteslutet på sport. Därmed blir det att titta på det som finns på en utvald dag. Sporten jag helst ser på är fotboll och ligan som jag har överlägsen kärlek för är Serie A. Finns bara ett lag i världen som jag brinner för. Det är Parma.

Det är främst hörnor och kortspel som rekas. Hur kommer det sig?

Att jag rekar hörnor och kort är ingen tillfällighet. Hörnor spelar jag därför att jag spelar på en förväntad matchbild samt lagens spelstil. Lagen spelar alltid som de gör. Vissa tar sig fram på kanterna, andra sågar sig igenom mitten. Man är alltså inte beroende av det svåraste momentet i fotboll vilket är att göra mål. Hur många gånger har vi sett ett lag totaldominera en match för att sedan förlora? Däremot levererar de sina hörnor. En annan anledning till hörnor är att spelet är roligare att jobba. Det uppstår ju fler hörnmöjligheter under en match än målchanser samt att spelet är levande oavsett resultat i matchen.

Kort spelar jag för att eliminera så många slumpmoment som möjligt. Spelar jag på kort så spelar jag på mannen som dömer. Människor är ju som de är. Det är svårt att ändra på sin natur. Jag spelar alltså på en person istället för 22 spelare, dvs domaren. Lägger jag därtill lagens historia samt matchens vikt så kan man få fram tillräckligt med info för att hitta ett fint spel.

Utöver det är det väldigt fina odds på dessa marknader i förhållande till de vanligaste marknaderna.

Förutom att skriva speltips så delar Sanel även med sig av sina tips och analyser till Topptipset.

Om man läser dina rekar använder du dels statistik men gör också en egen analys om förväntad matchbild. Hur går du tillväga när du hittar dina spel? 

 När jag letar spel scrollar jag snabbt igenom dagens marknader och upptäcker omgående 5-6 matcher där jag tror att spelbolagen kan vara fel ute med oddsen. Detta är ren rutin efter flera års upprepning. Jag föreställer mig vilken marknad som kan vara intressant samt vad ett odds bör vara innan jag går in för att se vad det ger. Hittar jag vad jag letar efter så dubbelkollar jag ifall statistiken stöder min teori. Om allt klickar tar jag spelet.

Du påstår själv att du har Östergötlands mest belastade Viaplay-konto. Hur många matcher blir det framför skärmen varje vecka?

Haha, det är nästan skämmigt att svara på den frågan. Låt säga såhär. Har jag inga planer någon dag så kan jag njuta av att luta mig tillbaka i soffan och se match efter match och dricka kaffe från Bettingstugans mugg som faktiskt rymmer perfekt mängd kaffe. Det har ni gjort bra!

Skarmavbild 2019 02 04 Kl 14 44 34

Det är en stor efterfrågan kring dessa grymma kaffekoppar!

Avslutningsvis. Kan vi få något tips från Sanels Hörna gällande hur man blir bättre på att betta på hörnor?

Självklart. Ska du bli bra på hörnor så lär dig hur lagen spelar. Det finns inga genvägar. Lär dig hur lagen spelar samt vilka spelare som spelar på kanterna, både ytterback samt yttermittfältare. Är det en spelare som gillar att dribbla ner mot kortlinjen och slå inlägg eller är den en spelare som dribblar in i banan och tar avslut. En direkt kontrast är Sevillas Navas och Bayern Münchens Robben.

Snabbfakta om Sanel
  • Ålder: 35
  • Bor: Linköping
  • Från: Sölvesborg
  • Favoritlag: Parma
  • Favoritspelare: Hernan Crespo
Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

TÄVLING: Vinn FräckisGretzky & få 10 000kr presentkort!

11 oktober 2019

På lördag morgon sätter vi igång en ny tävling med Yobetit. Tävlingen går ut på att placera spel för 99kr och den som sätter ett spel för högst odds vinner ett presentkort för 10 ... Läs mer

Läget i EM-kvalet - så kommer det att gå

EM-kval 11 oktober 2019

EM-kvalet går in i sitt slutskede och i många grupper kommer nu helt avgörande matcher. Vi tar tempen på Sveriges grupp där mycket kan avgöras denna vecka. Det kommer bli kamp, ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

EM-kval 11 oktober 2019

Landskamper för hela slanten på stryktipset denna vecka. Dessutom 10 miljoner i jackpot! Låt Bettingstugans experter Anders Limpar och Mattias Folkesson guida dig till 13 rätt ... Läs mer

Uppskruvade odds - Färjestad mot Leksand

Förhöjda odds Ishockey 9 oktober 2019

Elitserien och het match mellan Färjestad och Leksand på torsdag. Skapa konto enligt instruktionerna nedan och få en fin boost på ditt odds! Läs mer

Sverige mot Spanien - 250 kronor riskfritt spel

EM-kval 8 oktober 2019

PBetfair Exchange erbjuder ett gratisspel till det heta EM-kvalet mellan Sverige och Spanien på tisdag 15/10. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt ... Läs mer