Tipster-intervju med Soffcoachen » Nyhet » Bettingstugan.se
Soffcoachen
Nyhet

Tipster-intervju med Soffcoachen

Övrigt 13 december 2018

Det är dags för nästa Tipster-intervju och nu är det dags att lära känna Johan Videll, kanske mer känd som “Soffcoachen” på Twitter. Vem är han egentligen och hur kan han ha koll på allt från svensk handboll till holländsk fotboll? Här är svaren!

Först och främst, vad kommer namnet Soffcoachen ifrån?

Ja du, det är nog från en före detta kollega. Vi jobbade i butik och sålde hemelektronik, var båda galet sportintresserade och tack vare min stora käft när det kom till lagen närmast hjärtat valde han att utse mig till en ”soffcoach” och på den vägen är det. Det har hängt kvar och nu för tiden passar det rätt bra då matcherna som ses oftast följs från tv-soffan.

Vad gör du förutom att skriva speltips för Bettingstugan?

Jobbar som IT-tekniker och har gjort det i snart tre år. Trivs ruggigt bra då min tjänst går ut på att träffa människor och det sociala mötet, face to face med kunden, det är det roliga. Alla har olika utmaningar och att hjälpa dem efter förmåga för att få en enklare vardag och sedan se nöjdheten, det är strålande tider, härliga tider. Har tidigare arbetat med försäljning, främst som säljare, men också diverse uppdrag på olika sportsidor. 

Mitt intresse för att skriva startade någon gång i tonåren då jag började som e-sportjournalist.

Mitt intresse för att skriva startade någon gång i tonåren då jag började som e-sportjournalist, men med åren svalnade intresset och det blev mer och mer sport, vilket är på gott och ont beroende på om du frågar mig eller min fru.

32147702 10216335494002154 1298023753476734976 N

Soffcoachen har skrivit på Bettingstugan sedan maj 2018

Efter snart ett halvår i Stugan har du hunnit skriva speltips om de flesta sporter och ligor både i Sverige & ute i Europa. Hur har du koll på allt?

Mitt sportintresse är brett och som jag var inne på tidigare är det på gott och ont. Koll vet i tusan om jag har på allt, men jag försöker läsa på så gott det går. Jag är väl något av en statistiknörd och eftersom jag ofta väljer att väga in statistiken i de spel jag lägger så blir det ett enormt utbud då marknaden är stor nu för tiden.

Vilken sport och liga följer du närmast?

Hockey och fotboll är de sporterna som ligger mig närmst om hjärtat. Är själv en gammal fotbollsspelare och då blir man ju per automatik rätt engagerad om man håller på en stund. Ligor är många, men SHL i hockey och vad gäller fotboll är det kanske något mer fokus på Premier League, men också Allsvenskan såklart.

Av dina speltips att döma är det främst statistikspel som hörnor, kort och regelbrott som rekas. Någon speciell anledning till det?

När jag väljer spel så är det oftast på grund av en magkänsla som infinner sig. Sen tar man hjälp av statistikgenomgångar och då stärks känslan som redan infunnit sig ytterligare och sen när det är klickat, då skriver vi och hoppas på det bästa. Hörn-, kort- och regelbrottsmarknaden tycker jag ofta erbjuder linor som till en början är rätt generöst satta till vettiga pengar, men det gäller att vara ute i tid för de linorna justeras oftast rätt fort och då kan värdet vara borta. Det är en svår avvägning av vad som är bra och inte, men ska man hålla på med betting får man ibland välja att lita på sin magkänsla och ibland går det bra, ibland mindre bra.

Soffcoachen är en uppskattad profil på Twitter. När han la upp denna video blev det en enorm spridning 😁

Skarmavbild 2018 12 13 Kl 14 45 51

Hur går du tillväga för att hitta olika spel? En bra magkänsla eller går du på statistik?

Det är både och faktiskt. När jag valt en match så är det första jag gör att gå igenom statistiken. Jag har ju några marknader jag är lite extra svag för än andra och då är det viktigt att ha koll på hur det brukar se ut, både formmässigt och i inbördes möten. Sen får man givetvis ta del av truppstatus, förutsättningar vad gäller läge i tabeller med mera, med mera. Det finns hur mycket info som helst man kan välja att väga in och ofta gör jag det, sen om det är rätt eller fel, det visar sig i det långa loppet.

Vilket är det bästa råd du kan ge till en person som precis öppnat sitt första spelkonto och ska dra igång sin betting?

Spela aldrig för högre summor än vad du har råd att förlora och försök vara så noggrann och påläst du bara kan.

Snabbfakta om Soffcoachen
  • Ålder: 29 år
  • Bor: Skövde
  • Från: Skövde
  • Favoritlag: Djurgården & Man United
  • Favoritspelare: Paul Scholes
Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel på SHL - Spela för 250 kr riskfritt!

SHL 18 oktober 2019

I helgen erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Färjestad - Luleå. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 18 oktober 2019

Landskamperna slut för denna gång och nu väntar engelska matcher på kupongen igen. Dessutom 12 miljoner i jackpot! Låt Bettingstugans experter Anders Limpar och Mattias Folkesson ... Läs mer

Vinn 20 000 kr i presentkort - Delta i vår snöboll!

18 oktober 2019

I helgen kör vi igång med en ny snöboll och denna gång maxar vi priset rejält. Denna gång får vinnaren hela 20 000 kr (!) i presentkort. Reglerna är enkla, skapa konto/eller logga ... Läs mer

Riskfritt spel till Man Utd v Liverpool

Premier League 18 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Manchester United - Liverpool. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 ... Läs mer

Gratisspel på Brynäs - Oskarshamn!

SHL 16 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Brynäs - Oskarshamn. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer