Tipster-intervju med Jonas Weimer » Nyhet » Bettingstugan.se
Bettingstugan Tipsterintervju Carlcorinthians
Nyhet

Tipster-intervju med Jonas Weimer

Fotboll 22 augusti 2018

Vår sydamerikanska expert Jonas Weimer har varit i vansinnig form på sistone och levererat mängder med vinnande speltips. Bettingstugan har nu passat på att ta tempen på vår heta Tipster och tagit reda på vad som är viktigt när man bettar.

Kul att få till en intervju med dig Jonas Weimer. Hur står det till? 

Ja det känns riktigt roligt. Det är bara bra med mig tack, jag trodde det skulle kännas tomt nu efter VM men klubblagsfotbollen löser ju tomheten rätt bra!

Vad gör du förutom att skriva för Bettingstugan? 

Jag jobbar halvtid som lärare i en skola. Det är dock ekonomiskt förödande att missa alla förmiddagsmatcher men samtidigt väldigt roligt att göra något socialt, som är helt olikt bettingen. Jag gillar att arbeta med människor men det är spelandet som drar in den verkliga lönen förstås.

 Jag skulle säga att de senaste två åren har jag kunnat leva riktigt bra enbart på spelandet 

Hur länge har du kunnat livnära dig på betting? 

Jag började seriöst med betting och en kassa på 5000:- för kanske 5 år sedan. Sen har jag successivt arbetat upp en ganska stor kassa. Jag skulle säga att de senaste två åren har jag kunnat leva riktigt bra enbart på spelandet. Men det gäller att vara ödmjuk också. När det gäller betting kan det såklart svänga. Men jag la upp en strikt bra plan för mitt spelande och har hållit fast vid den taktiken sedan dess. Så jag vet att det funkar.

Ungefär hur många spel lägger du varje år? 

Oj, jag håller på mycket med livebetting och skulle kanske säga att av 20 spel är 19 live. Och per dag så blir det nog allt mellan 3-30 spel, så per år blir det väldigt mycket.

Missa inte Jonas Weimers livetrådar i vår speltipsgrupp på Facebook

Skarmavbild 2018 08 22 Kl 17 01 12

Jonas Weimer gick till en början under psedonym. Här är en lyckad kväll i speltipsgruppen!

Vilka faktorer har du i dina beräkningar när du lägger ett bet?  

Det man kan säga generellt är att jag undviker många större ligor och en del länder där jag inte tycker resultaten avspeglar sig mot hur statistiken är i matcherna. För det är framförallt statistiken i matcherna som jag går efter. Men såklart även form och hur mentaliteten brukar vara vid ledningar respektive underlägen. Så mycket info som möjligt är såklart bra men ibland har man inte den tiden när det gäller livebetting.När det handlar om pregame så är det mycket form, skador och hur lagen brukar spela. Även hur man agerar hemma respektive borta. I Sydamerika är det en ofantlig skillnad på hemma respektive borta vilket man såklart får ha med i beräkningen. Återigen gillar jag lite mindre ligor där informationen man kan hitta oftast är lite mindre, men det gäller ju även informationen som spelbolagen går efter.

Vilka verktyg använder du dig av när du bettar?

Jag använder många sidor för att få fram statistik. Vissa som jag betalar för. Annars får man bra livestatistik från Bet365 och William Hill tycker jag. Soccerway tycker jag är bra och Whoscored. Sen har jag en del brasilianska sidor där man kan hitta mer utförlig statistik kring laguppställningar och övrigt. Min Apple Watch är ett väldigt brett redskap eftersom det gör att man kan hålla koll på matcherna man satt aviseringar på. 

Skarmavbild 2018 08 22 Kl 15 40 11

Jonas använder sin Apple Watch frekvent!

Majoriteten av dina speltips är från Sydamerika och Brasilien, hur tätt följer du den brasilianska ligafotbollen?  

Jag gillar Brasilien som sagt. Mycket för att fotbollen där spelas med fart och teknik och försvarsspelet är inte alls lika organiserat som i till exempel Argentina. Förr kunde jag titta på det mesta på kvällarna och nätterna på olika streamingtjänster men nu blir det mer selektivt, eftersom jag nu har familj. Det blir lite mindre livetittande och lite mer att se höjdpunkter och sånt. Tyvärr, jag skulle gärna se mycket mer, men jag försöker ta igen det med att läsa lite mer matchrapporter och intervjuer.

Har du något spelbolag som du gillar extra mycket, i så fall vilket?

Jag tycker Bet365 är överlägsna vad gäller utbud och användarvänlighet. Oddsen är också ganska så konkurrenskraftiga. När det är lite kändare matcher så har ju de kinesiska sidorna allt som oftast bäst odds. IBC, Pinnacle, 18bet, Singbet, SBO osv. Unibet har bra odds också och sen kan det såklart finnas lite roligare odds på sidor som Bethard och Betway.

Förutom att reka fotboll så har du briljerat med vinnande speltips i “Eurovision Song Contest”, kommer du bjuda på speltips från något mer oväntat? 

Jag kan fortfarande tänka på Eurovision med besvikelse, besvikelse att jag inte hann få ut mitt spel till finalen också. Hade ett fantastiskt fint spel på Estland som hade gått in till fint odds. Reken var i stort sett klar men sen kom en fisketur i vägen. En fisketur utan fisk dessutom! Jag gillar att hitta odds på lite udda marknader. Ni har ju ännu inte fått se så mycket av en annan av mina favoritsporter som jag följer, nämligen kinesisk handboll. Även om jag satte finalen senast. På det sättet är jag i alla fall 100% i handbollen än så länge! Jag har ett spel i bakhuvudet vad gäller valet med men jag vet inte om man ska blanda in politik, känslor och spel… Vi får se!

Reken var i stort sett klar men sen kom en fisketur i vägen. En fisketur utan fisk dessutom!

Slutligen, har du något meddelande till varför våra läsare ska följa dig?

Jag har alltid gått vinnande över tid, kanske inte om man tittar på någon enskild dag eller vecka men sett över tid så har min kurva alltid gått stadigt uppåt, både vad gäller pregamespel och livebetting. Sen kanske jag behövs för spelen som finns i de ligor man inte har lika bra koll på. Jag vill gärna dela med mig av spel där folk kanske inte har samma koll. Det är sådana rekar jag själv helst vill läsa.

Snabbfakta: Jonas Weimer
  • Ålder: 36
  • Bor: Västerås
  • Från: Trosa
  • Favoritlag: Parma
  • Favoritspelare: Det är något magiskt med Zlatan ändå.
  • ROI%
Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2020

EM 2020 5 december 2019

Sverige är klara för Fotbolls-EM 2020 och nu börjar uppladdningen inför sommarens stora fotbollsevenemang! Här hittar ni all info som finns kring Sveriges spelschema och matcher ... Läs mer

Vinn 20 000 kr i presentkort - var med i vår snöboll!

4 december 2019

Ny månad och ny supermaxad snöboll med hela 20 000 kronor i vinstsumma genom ett presentkort! Reglerna är enkla: Skapa konto/eller logga in på Fastbet och placera ett spel för ... Läs mer

Man Utd - Tottenham - Prova spelbörsen gratis

Premier League 2 december 2019

Manchester United tar emot Tottenham i ett rysarmöte. En pressad Ole Gunnar Solskjaer mot en pånytt-född Mourinho som säkerligen kommer göra allt för att förstöra festen för sin ... Läs mer

Fastbet - Månadens spelbolag på Bettingstugan!

2 december 2019

Nu är det dags för en ny omgång av Månadens Spelbolag. I september startade vi med konceptet och hade då stor succé med Yobetit. I November var det NoAccountBet som var månadens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.48)

Premier League 28 november 2019

25 miljoner i jackpot denna lördag och en omsättning som lär bli väldigt fin! Vi serveras en rad fina matcher från Stryktipset och varför inte låta Bettingstugans experter Anders ... Läs mer