Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik! (v33) » Nyhet »…
 • Hem
 • Nyheter
 • Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik! (v33)
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik! (v33)

Division 2 17 augusti 2022

Ny vecka och nya tankar kring helgs spel i divison 2 norrland. Friska Viljor går för en ny vinst och Erik för nya pengar in! Spana in Friska Viljors andelsspel och förstås Hajpers Ultrabet om ni vill placera något av dessa spel. En riktigt fin bonus!

Skapa konto hos Fastbet och spela på division 2

Hajper

Upp till 500 kronor Ultrabet! +10 Hajper spins.

Spana in Hajpers Ultrabet vilket ger dig 500 kronor att betta för! En bra deal när man ska ge sig på division 2 fotbollen!


Nytt för denna vecka är att ni kan köpa en andel av Friska Viljor och Erik som komponerat ihop raden.

Skarmavbild 2022 08 17 kl 16 24 08

Storfors AIK - Bodens BK

Denna match spelas redan på torsdag. Storfors är verkligen inget dåligt lag. Man pressade oss i Friska Viljor senast med sin inställning och fysik. Tyvärr för hemmalaget är fysiken också Bodens paraddisciplin och här är gästerna bäst i klassen. Alla som har gjort diverse jämförelser mellan ett original och en blekare kopia vet att originalet alltid vinner i längden, i synnerhet som originalet heller inte på någon punkt är sämre än sin kopia. Det som i så fall skulle kunna tala till hemmalagets fördel är hemmaplanen som är liten och studsig. Men då måste man, som sagt, vinna den fysiska matchen i matchen och det tror jag helt enkelt inte att man gör.

Mitt tips: 1-3

Spana in oddset på Boden här


Umeå FC akademi - Sandviks IK


Umeåderby som är så gott som omöjligt att förutse. Derby har ju som bekant sin egen dynamik så här gäller inga traditionella förutsägelser på samma sätt. Sandvik har ett erfaret lag som jag förväntat mig mer av. De börjar dock kugga i varandra allt bättre vad det verkar. Man är obesegrade efter uppehållet och har dessutom riktigt bra derbystatistik de senaste åren. Akademin är i desperat poängbehov, men samtidigt är föreningens moderklubb i division 1 det också så därför tror jag inte man kommer att prioritera sin ungdomsförening på samma sätt som man antagligen skulle gjort annars. Därför tror jag Sandvik, trots allt, är numret större.

Mitt tips: 1-4

Spana in oddset på Sandviks IK här


Skellefteå FF - Friska Viljor FC


Omgångens toppmatch! Skellefteå är med stormsteg på väg mot toppen av tabellen. Lånet av GIF Sundsvallprodukten Gray Hoffman har blivit precis den injektion man hoppats på och laget går som tåget i dagsläget. Detta blir en riktig holmgång och mitt lag kommer behöva göra en absolut topprestation för att kunna avgå med segern här. FF har ett meriterat gäng där de flesta har förflutet i högre divisioner samtidigt som man vid flertalet tillfällen visat prov på stark moral och kommit tillbaka från svåra underlägen. Det är ingen direkt hemlighet att vi i Friska har lite skadebekymmer på forwardssidan så matchen kommer också bli ett mått på hur vi klarar dessa frånfällen. Som alltid så tippar jag med hjärtat, skulle aldrig kunna göra annat. Men detta blir, som sagt, en ordentlig utmaning!

Mitt tips: 1-2

Spana in oddset på Friska Viljor här


Gottne IF - IFK Östersund


Undertecknad såg lagens möte i våras som slutade 1-1. Där var jämtarna överlägsna och borde vunnit klart. Hade underlaget varit plast och IFK varit utan två avstängningar så hade jag därför inte tvekat på 2:an. Men hemma på Haraldsängen är Gottne, som bekant, inte lätta att tas med. Även om jag håller IFK som det skickligare laget så lär det bli mer tal om kamp än skönspel och där är Gottnes kaliber en annan. Bygdens starke man, Mats Falck lär säkert i vanlig ordning preparera underlaget maximalt också i sitt lags favör så mot bakgrund av allt ovan tror jag därför att hans internationella trojka trots allt drar det längsta strået här, om än knappt.

Mitt tips: 2-1

Spana in oddset på Gottne härYtterhogdals IK - Sund IF


Riktig nyckelmatch i bottenstriden! Sund imponerade verkligen i segermatchen mot Bergnäset. Den såg jag inte komma! Här möter man en motståndare med alla tänkbara problem. Förvisso är spelarna i YIK proffs, men det är långtifrån de bästa karaktärerna i motvind och nu testas man verkligen! Härjedalingarna har en tunn trupp också som varken tål skador eller långvarig intensitet i matcherna för att orka hänga med hela vägen. Den fördel man har är att man spelar på hemmaplan och i viss mån att spelarna knappast påverkas av den alltmer utsatta tabellpositionen eftersom de redan börjat spela för kontrakt i någon annan förening ändå.

Mitt tips: 1-1

Spana in oddset på X här

BB220306 KA039

Ytterhogdals målvakt Henrik Regitnig

Kiruna FF - Bergnäsets AIK

Malmfältens stolthet i norr har tappat lite krut på slutet. Tre raka förluster imponerar inte och frågetecken finns för allt från moral och form till effektivitet. Bergnäset har, som sagt, stärkt upp laget med ytterligare en gammal ex-Luleåspelare i Nouri och rimligtvis borde forceringen uppåt i tabellen komma snart. Mot ett Kiruna lite på dekis med evighetsmaskinen Fredrik Ahlander avstängd är man långtifrån chanslösa är min känsla. Det handlar för Lulelaget om att freda sig på alla fasta situationer som Kiruna vanligtvis söker.

Mitt tips: 2-2

Spana in oddset på X här

IFK Luleå - Älgarna-Härnösand IF

Den sista matchen den här veckan känns också som den mest givna på förhand. Visserligen chockförlorade Luleå mot Härntagänget i våras, men att blixten ska slå ner igen känns inte alltför troligt. Älgarna blev fullständigt avklädda mot Skellefteå i första halvlek senast och efter det blev det transportsträcka. Jag kan liksom inte föreställa mig hur de ska rubba ett så i grunden stabilt kollektiv som IFK Luleå en vecka senare. Bara en orgie i målchansmissar kan hindra 1:a spiken.

Mitt tips: 5-1


Spana in oddset på X här

Skarmavbild 2022 08 17 kl 16 22 14

Div 2 tabell

Fakta om Friska Viljor

Friska Viljor FC är en av de klubbar som Bettingstugan sponsrar under 2022! Laget spelar just nu i Divison 2 Norrland men har siktet inställt på att kliva upp till ettan i framtiden. Man hör hemma i Örnsköldsvik och spelar sina hemmamatcher på Skyttis Idrottsplats.

Fakta Friska Viljor FC

 • Grundad: 1994
 • Ort: Örnsköldsvik
 • Hemmaplan: Skyttis Idrottsplats (Konstgräs)
 • Meriter: Kvarsfinal i Svenska Cupen 2001, Superettan 2004

Fler lag som Bettingstugan sponsrar:

 • TVSK
 • FC Stockholm
 • Skiljebo SK
 • Enköpings SK
Fakta om Friska Viljor

Friska Viljor FC är en av de klubbar som Bettingstugan sponsrar under 2022! Laget spelar just nu i Divison 2 Norrland men har siktet inställt på att kliva upp till ettan i framtiden. Man hör hemma i Örnsköldsvik och spelar sina hemmamatcher på Skyttis Idrottsplats.

Fakta Friska Viljor FC

 • Grundad: 1994
 • Ort: Örnsköldsvik
 • Hemmaplan: Skyttis Idrottsplats (Konstgräs)
 • Meriter: Kvarsfinal i Svenska Cupen 2001, Superettan 2004

Fler lag som Bettingstugan sponsrar:

 • TVSK
 • FC Stockholm
 • Skiljebo SK
 • Enköpings SK

Köp en andel av Friska Viljor

Skarmavbild 2022 08 17 kl 16 24 08

Nytt för denna vecka är att ni kan köpa en andel av Friska Viljor och Erik som komponerat ihop raden. 

Ni hittar andelen här

Fler spelnyheter & kampanjer

Fullträff - Nytt poolspel med MINST 50 miljoner i vinstpotten!

Premier League 27 september 2022

Nu på lördag lanserar Svenska Spel sin nya poolspelssatsning "Fullträff". Här handlar det om att tippa rätt antal mål i matcherna. Den 1:a oktober blir startskottet där vi ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här. Läs mer

Odds HockeyAllsvenskan - vilket lag tar SHL-platsen och vem vinner skytteligan?

HockeyAllsvenskan 20 september 2022

Säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan inleds den här veckan och vi har en högintressant SHL-jakt framför oss. Bettingstugan har granskat oddsen för vilket lag som går hela vägen ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 15 september 2022

Erik Johansson levererar veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. ... Läs mer

Bettingstugan tippar Serie A 2022/2023 - Bottenstriden

Serie A 14 september 2022

Serie A startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli riktigt spännande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av ... Läs mer