• Hem
  • Nyheter
  • Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik! (v34)
Friska Viljor
Nyhet

Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik! (v34)

Division 2 26 augusti 2022

Återigen kommer Erik Johansson, verksam i vår sponsorsklubb Friska Viljor, med sina tankar inför helgens spel i Division 2. Ni hittar en fin bonus samt alla matcher hos Hajper. Vill ni köpa en andel av Friska Viljors spelare finns länk i texten här nere också. Nu åker vi!

Skapa konto hos Hajper och spela på division 2

Hajper

100% upp till 500 SEK

Spana in Hajpers Ultrabet vilket ger dig 500 kronor att betta för! En bra deal när man ska ge sig på division 2 fotbollen!


Nytt för denna vecka är att ni kan köpa en andel av Friska Viljor och flera av spelarna som komponerat ihop trevliga rader åt oss.

Sund IF - Kiruna FF

Botten mot mitten där jag tror motivation kan slå klass. Det framstår allt tydligare att det myckna resandet och den oinspirerande tabellpositionen börjar märkas på Kiruna som är poänglösa under hösten hittills på bortaplan. De poäng man tagit på slutet har följaktligen varit på hemmaplan, inte heller där har man dock direkt övertygat i det senaste. Nu är Sund i normalfallet en klart överkomlig motståndare, men med lång resa och motivationen emot sig så tror jag ändå att LKAB-kollektivet kammar noll på idylliska Malands IP till helgen mot ett högmotiverat hemmalag i desperat poängbehov.


Mitt tips: 2-1
Spana in oddset på Sund här

Bodens BK - Skellefteå FF

En av veckans två toppmöten och ytterst vital match för fortsättningen. SFF behöver absolut en trepoängare för att kunna haka på i toppen och lär därför inte tveka i sin offensiv. Min erfarenhet säger mig också att Boden aldrig skulle parkera bussen hemma på Boden Arena så allt talar med andra ord för en öppen och målrik tillställning. Eftersom jag såg hur Skellefteå öppnade upp sig i sin jakt på ett segermål senast mot oss i Friska Viljor så ser jag det som en stor risk för ett sent avgörande åt endera håll om matchen vacklar vid ett kryss i slutskedet. Där tror jag Boden, i kraft av hemmaplan och serieledning, har det större tålamodet och drar det längsta strået.

Mitt tips: 4-3

Spana in oddset på Boden här

Friska Viljor FC - IFK Luleå

Detta är då givetvis omgångens andra toppmatch. Ett med forwardsskador bestruket hemmalag som trots problemen gjorde en mycket stark insats senast i kryssmötet med Skellefteå, en match undertecknad givetvis var på plats för att bevittna, mot ett Luleå som gjorde jobbet via sin planenliga seger mot Älgarna i helgen som gick. Det blir knallhårt och jag tror att ett oavgjort resultat ligger nära tillhands då båda lagen förmodligen kan leva med det, måhända lite avhängt av hur mötet uppe i Boden utvecklas. Även om det såklart kommer handla om små marginaler så väljer jag ändå att tro på mitt lag med både hjärta och hjärna denna gång just pga. styrkan som vi normalt alltid har hemma på Skyttis IP.

Mitt tips: 2-1

Spana in oddset på Friska Viljor här

IFK Lulea 1

Älgarna-Härnösands IF - Ytterhogdals IK

En väldigt viktig match för bägge lagen för att slippa dras in i bottenstriden. Dock tror jag Älgarna är mycket mer medvetna om allvaret och bryr sig mer än alltid lika lynniga YIK. Det kan förvisso vara både en tillgång och en belastning, men de senaste resultaten har visat att klarar man bara av att hålla matchen jämn i en dryg halvlek mot härjedalingarna så sjunker de orangea ihop allteftersom. Den förmågan tror jag laget från Härnösand besitter, i synnerhet på sin hemmaplan.

Mitt tips: 3-1

Spana in oddset på Älgarna här

Sandviks IK - Storfors AIK

Hemma på natursköna Sandviks IP är hemmalaget en svår nöt för vem som helst att knäcka. Man knep ju bl.a. poäng av Gottne häromsistens och är hittills obesegrade där i år. Det ska dock sägas att man också vinner väldigt sällan så ett utgångskryss faller sig mer än lovligt naturligt. Lagen påminner också väldigt mycket om varandra med sina fysiska och hårt jobbande kollektiv kryddat med en hel del erfarenhet. Bägge saknar också lite offensiv spets vilket leder mig till att överväga en mållös batalj. Jag landar dock emellertid i en fullträff vardera.

Mitt tips: 1-1

Spana in oddset på X här


Bergnäsets AIK - Gottne IF


Inte alls så givet som tabellen förmodligen antyder. Gottne utan hyperviktiga avstängda duon målspottare Kevin Nyarko och balansspelare Heggard Barasa tror jag kan gå på en riktig käftsmäll uppe i Luleå. Att komma till ett allt annat än gästvänligt JIABvallen och möta ett synnerligen cyniskt hemmalag med kniven mot strupen utan dessa absoluta nyckelspelare att luta sig emot tror jag kan bli en riktigt otrevlig upplevelse för gästerna. Gottne som under en längre period dragits med foulproblem tycks alltså ha valt denna match att "nolla ut" vilket jag absolut tror man tar en stor risk med att göra.


Mitt tips: 3-2

Spana in oddset på Bergnäset här


IFK Östersund - Umeå FC Akademi

Stabila och pålitliga Östersund är Ytterhogdals raka motsats. Man gör allt som oftast precis det som förväntas av laget, varken mer eller mindre. Här är man klara favoriter och även om akademin sprattlade till med en solklar seger mot Sandvik senast så tror jag inte att en bortamatch på Jämtkraft Arena, där IFK är än mer stabila, är matchen som kan förlänga den nystartade och nödvändiga vinstraden för gästerna. Till det är jämtarna alldeles för, just det, stabila...


Mitt tips: 4-1

Spana in oddset på IFK Östersund här

Skarmavbild 2022 08 26 kl 12 37 42

Div 2 tabell

Fakta om Friska Viljor

Friska Viljor FC är en av de klubbar som Bettingstugan sponsrar under 2022! Laget spelar just nu i Divison 2 Norrland men har siktet inställt på att kliva upp till ettan i framtiden. Man hör hemma i Örnsköldsvik och spelar sina hemmamatcher på Skyttis Idrottsplats.

Fakta Friska Viljor FC

  • Grundad: 1994
  • Ort: Örnsköldsvik
  • Hemmaplan: Skyttis Idrottsplats (Konstgräs)
  • Meriter: Kvarsfinal i Svenska Cupen 2001, Superettan 2004

Fler lag som Bettingstugan sponsrar:

  • TVSK
  • FC Stockholm
  • Skiljebo SK
  • Enköpings SK