• Hem
  • Nyheter
  • Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik! (v36)
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik! (v36)

Division 2 9 september 2022

Total kross förra helgen då i stort sett alla speltips gled in! Nu kommer Erik med nya tankar kring denna helgs matcher. Läs hans tankar här.

Skapa konto hos Hajper och spela på division 2

Hajper

100% upp till 500 SEK

Spana in Hajpers Ultrabet vilket ger dig 500 kronor att betta för! En bra deal när man ska ge sig på division 2 fotbollen!


Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik! (v35)

Nytt för denna vecka är att ni kan köpa en andel av Friska Viljor och flera av spelarna som komponerat ihop trevliga rader åt oss.

Eriks tankar om Divison 2
Redaktionen

Redaktionen

Hösten är i antågande liksom slutdelen av säsongen och det börjar alltmer utkristallisera sig vartåt det barkar i division 2 Norrland. Boden har allt i egna händer och rejält momentum i toppstriden tack vare sina sena moralsegrar mot konkurrenterna Luleå och Skellefteå i de två senaste omgångarna. Mitt lag Friska Viljor sitter just nu på kvalplatsen, men kring den förutser jag en knallhård strid in på målsnöret. Givetvis hoppas jag att mitt lag ska ta hem hela konkarongen, men bättre än en kvalplats är knappast realistiskt som jag ser det, kampen om just kvalplatsen hoppas och tror jag dock vi kan vinna, även om marginalerna är lövtunna. I botten har Bergnäset, precis som jag spådde, börjat få upp ångan.

Lagen ovanför lär få se upp! Min spårning i dagsläget är att Umeås akademi förmodligen är bortom räddning vid det här laget, den utsatta tabellpositionen som moderföreningen i division 1 fortfarande har gör det extremt tufft att mobilisera i slutet för att också rädda kvar talangfabriken i tvåan. Det på pappret särklassiskt tuffaste schemat av bottenlagen har Sandvik som förutom ett möte med bottenrivalen Älgarna och Ytterhogdal har idel topplag kvar på menyn. I min värld så kan jag inte se Holmsundsgänget ta mycket mer än 3 poäng på de kvarvarande uppgörelserna, vilket högst sannolikt renderar i omedelbar degradering.

Återstår då vem som ska tvingas in i det ångestfyllda negativa kvalet. Det känns fortfarande lite tidigt att sia kring, men trenden och känslan talar tydligt för att det förmodligen kommer stå mellan Sund och Älgarna-Härnösand. Nu till något betydligt mer aktuellt i närtid, nämligen helgens omgång i division 2 Norrland.

/ Erik

Bergnäsets AIK - Storfors AIK

Norrbottensderbyt i torsdagskvällens elljussken lär bli ett krig mellan två lag med fysiken som sitt signum. Jag ser Storfors som det något bättre laget, men Bergnäset har bättre form, bättre spets och är i större behov av poäng. Något som får mig att tveka ordentligt kring vilken väg denna match tar vägen. Gästerna är vanligtvis alltid svårforcerade och kompakta. Här möter man ett lag som inte kommer bjuda på några ytor heller vilket leder mig till att landa i tron att detta trots allt blir en tillknäppt och målsnål historia.

Mitt tips: 1-1

Spana in oddset på X här

Kiruna FF - Gottne IF

Gottnes maskin har hackat en del på slutet. Skador och avstängningar har avlöst varandra på den relativt tunna trupp man förfogar över och förlusten mot Bergnäset var en tung smäll att hantera. Nu lyckades man emellertid, med en del möda ska sägas, besegra ett blekt Sund hemma på Haraldsängen senast. Men att möta Kiruna på Lombia är något annat, ett Kiruna som förvisso verkar ha mycket respekt för nolaskogsgänget att döma av diverse uttalanden från hemsidan. Undertecknad såg lagens möte i våras och tyckte då att gruvgänget egentligen var det bättre laget, även om Övikslaget tillslut vann med matchens enda mål. Det var också målchanser för en betydligt händelserikare målmässig tillställning än vad resultatet antyder. Med ett kaxigare hemmalag tror jag därför på lite offensivt fyrverkeri.

Mitt tips: 4-2 

Spana in oddset på Kiruna här

Friska Viljor FC - Ytterhogdals IK

Förra omgången gav oss en nyttig läxa. Ingen match i denna serie är någonsin enkel. Älgarna stred för sitt liv och fick också psykologiskt viktiga mål som gjorde det ordentligt tufft för oss i Friska Viljor. Med det sagt så måste man imponeras av den moral vi visar då vi vänder 2-3 till 4-3 på tilläggstid. Ytterhogdal avverkade en oinspirerande 0-0 match mot Kiruna senast vilket knappast går att dra några växlar utav. Att tippa på Ytterhogdal är som att gissa hur månens baksida ser ut. Det är under alla omständigheter en väldigt olustig motståndare att möta när poängen är mycket viktigare för hemmalaget. Jag tycker att vi i Friska Viljor har ett bättre lag, men det blir sannerligen ingen dans på rosor.

Mitt tips: 3-2

Spana in oddset på Friska Viljor här

Sund IF - Umeå FC Akademi

Som jag skrev i ingressen så har jag svårt att se hur akademipojkarna ska kunna undvika nedflyttningsspöket. Något som de förmodligen själva börjar känna också. När hoppet försvinner så gör moralen, som bekant, vanligtvis detsamma. Sund imponerar verkligen inte heller, men med tyngd och erfarenhet ska man nog i längden kunna betvinga gossarna från björkarnas stad i varje fall.

Mitt tips: 3-1

Spana in oddset på Sund här

Sandviks IK - IFK Luleå

Sandvik är jobbiga hemma på lagets IP. Med sin erfarna trupp, uppväxta till stora delar före konstgräsets genombrott, agerar man med en annan självklarhet på det naturliga underlaget. Detta är med andra ord en match där Luleå verkligen behöver se upp. Man har heller inte de där irrationella spelarna som kan ställa till med oreda om offensiven skulle låsa sig. Med det sagt är man i grunden såpass mycket bättre så att man ska kunna mala ner det disharmoniska bottenlaget som står på andra sidan.

Mitt tips: 1-2

Skarmavbild 2022 09 09 kl 15 08 42

Bodens BK - Älgarna-Härnösands IF

Älgarna gjorde en heroisk kämpainsats i distriktsderbyt senast. Symptomatiskt för ett bottenlag så får man ändå i slutändan marginalerna emot sig i och med det sena avgörandet. Sånt brukar man ändå få tillbaka över tid och kan Härnösandarna bara spela som mot oss i Friska Viljor så tror jag absolut att de snart kan kvittera ut kontraktet för nästa år. Nu kommer matchbilden vara en helt annan när man möter sina kollegor i tabellens nedre regioner så egentligen måste vi väl helt enkelt vänta och se vart det tar vägen. Nu står man emellertid inför seriens förmodligen tuffaste uppgift så även om jag ser positiva tendenser hos gästerna så kommer inte nästa seger till helgen.

Mitt tips: 5-1

Spana in oddset på Bodens BK här

IFK Östersund - Skellefteå FF

Ett oinspirerande möte i rmittens rike som det luktar oavgjort om lång väg. Två ruggigt stabila lag som är bra nog att rubba alla i serien, men inte dödliga nog att riktigt vara med och fightas i den absoluta toppen har det återigen visat sig. Skellefteå är det lag i tabellen som spelat mest kryss av samtliga vilket ytterligare förstärker tesen. Som jag varit inne på tidigare så måste Östersund få bukt med den offensiva trubbighet som ständigt gäckar laget när motståndet blir lite tuffare. Här möter de i varje fall en motståndare som bjuder upp till dans. Därför tror jag på lite mål i varje fall.

Mitt tips: 2-2

Spana in oddset på X här

Fakta om Friska Viljor

Friska Viljor FC är en av de klubbar som Bettingstugan sponsrar under 2022! Laget spelar just nu i Divison 2 Norrland men har siktet inställt på att kliva upp till ettan i framtiden. Man hör hemma i Örnsköldsvik och spelar sina hemmamatcher på Skyttis Idrottsplats.

Fakta Friska Viljor FC

  • Grundad: 1994
  • Ort: Örnsköldsvik
  • Hemmaplan: Skyttis Idrottsplats (Konstgräs)
  • Meriter: Kvarsfinal i Svenska Cupen 2001, Superettan 2004

Fler lag som Bettingstugan sponsrar:

  • TVSK
  • FC Stockholm
  • Skiljebo SK
  • Enköpings SK