• Hem
  • Nyheter
  • Vem tar över England efter Southgate? Här är oddsen!
Odds pa ny engelsk forbundskpaten
Nyhet

Vem tar över England efter Southgate? Här är oddsen!

Fotboll 16 juli 2024

FOTBOLL. Redan under EM-slutspelet i Tyskland spekulerades det kring att Gareth Southgate skulle kliva av som engelsk förbundskapten efter mästerskapet och nu står det klart att så också blir fallet. Spelbolagen har varit på tå och tagit fram odds på tänkbara ersättare och just nu toppas oddslistorna av Sverige-bekantingen Graham Potter!

Topp tio favoriter till att bli ny engelsk förbundskpaten

Vem tar över England som ny förbundskpaten?

Ryktena kring Gareth Southgate som vara eller inte vara engelsk förbundskapten har pågått under en längre tid och redan under pågående EM-slutspel blossade det upp igen, men då var det många som mer eller mindre krävde hans avgång - om England inte skulle vinna EM-guld. 

Ser man till hur laget presterade under ledning av Southgate i vad som blev hans sista mästerskap så stod England för en taskig start på mästerskapet, men lagom till semifinal växlade laget upp och det räckte för att ta sig till final. Där väntade Spanien, som enligt många var mästerskapets bästa lag från början till slut och att det också blev Spanien som tog hem mästerskapet är fullt rättvist, men detta blev också Southgates sista match som engelsk förbundskapten. 

"Som stolt engelsman har det varit mitt livs ära att spela för och träna England" säger Southgate i ett pressmeddelande.
Southgate avgar som forbundskpaten

Det blev inget EM-guld med England för Gareth Southgate.

Vem tar över? Roliga namn till höga odds

Ryktena kring vem som nu ska ta över vad som enligt många anses som världens tuffaste jobb som tränare inom fotbollsbranschen börjar ta fart. I topp hos spelbolagen ligger just nu Graham Potter, en Sverige-bekantingen sedan tiden i Östersunds FK där han var mellan 2011-2018. 

Potter är sedan tiden i Chelsea arbetslös, precis som Jürgen Klopp som nyligen avslutat sitt uppdrag i Liverpool och även han är enligt spelbolagen en kandidat till att bli ny engelsk förbundskapten, sett till oddsen.

Odds på fler kandidater till att bli ny engelsk förbundskapten

Vem är din favorit?

Vem vill du se som engelsk förbundskapten? Diskutera ämnet, kommentera odds och ta del av andra nyheter kring odds & betting i vår Facebook-grupp.

Sportbonus:

1000 SEK gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: Ingen kod