• Hem
  • Nyheter
  • Vilket lag vinner SM-guld och vilka tar hem HockeyAllsvenskan-slutspelet?
Linus Omark
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Vilket lag vinner SM-guld och vilka tar hem HockeyAllsvenskan-slutspelet?

8 november 2021

Seriespelet i SHL och HockeyAllsvenskan har pågått ett bra tag. Det finns fortfarande möjlighet att spela på vinnarna (SM-guld och segraren i HockeyAllsvenskan-slutspelet). Vi har granskat SHL och HockeyAllsvenskan samt spelbolagens odds.

Betta på SHL och HockeyAllsvenskan

Unibet

100 SEK gratisspel

Anrika Unibet är ett spelbolag som hårdsatsar på både SHL och HockeyAllsvenskan. Spelbolaget har höga odds och ett stort utbud i allmänhet på svensk hockey. Lägg därtill en fördelaktig insättningsbonus.


Laget som tar SM-guld 2021/2022

Färjestad var favoriter av många inför säsongen, men värmlänningarna har underpresterat ordentligt hittills. Det märks även hos spelbolagens odds, som blivit allt högre de senaste månaderna vad beträffar ett SM-guld för FBK. Just nu ger ett guld för Färjestad tvåsiffrigt (10) gånger pengarna. Det kan säkert förefalla spelvärt för många. Inte minst med tanke på att Färjestad i grunden har ett riktigt skickligt lag. Om serienian FBK får ordning på den halvdana defensiven finns det alltjämt potential att gå hela vägen.

Luleå (5.75) är laget som för närvarande ger det lägsta oddset. Det är på sätt och vis anmärkningsvärt med tanke på att norrbottningarna bara är åtta i tabellen. LHF har å andra sidan spelat två matcher färre än många konkurrenter och kan ståta med hela 24 poäng på de elva senaste matcherna. Luleå har rest sig på ett imponerande sätt efter den usla starten (fyra nederlag på de fem första matcherna). Det faktum att laget har förstärkts och fått en bättre situation på avbräcksfronten - där laget hade det besvärligt tidigare - har gjort sitt till.  LHF kommer dessutom få förstärkning av Jack Connolly (inte varit i Sverige av skatteskäl i början av säsongen).

Frölunda och Rögle har spelvärda odds

Frölunda och Rögle - som ger 6 i odds var - är delad tvåa i det här avseendet. Det är fullt logiskt med tanke på att det handlar om topp två-gängen i SHL. Två lag med en skyhög kapacitet som har växlat upp ordentligt. Det är inte minst göteborgarna, med storstjärnan Ryan Lasch i spetsen, som känns intressanta. Det faktum att Lasch toppar SHL:s poängliga med god marginal säger en hel del om vilken individuell skicklighet västkustgänget besitter. Man måste dessutom ha mycket respekt för Frölundas vinnarkultur. Klubben har en förmåga att vara bäst när det gäller.

Därefter följer Växjö, tillika svenska mästarna, med 8 gånger pengarna. Ett lag med fina kvaliteter över hela rinken. Lägg därtill - precis som Frölunda - en enorm vinnarkultur i klubben. Tre SM-guld sedan 2015 talar sitt tydliga språk.

Övriga lag, då? Skellefteå (10) är ett annat lag med realistiska guldmöjligheter. SKE är oerhört jobbiga att möta och har inte minst ett målvakts- och försvarsspel av hög klass.

Malmö till 16 gånger pengarna kan möjligen vara värt en "chanspeng". Skåningarna har ett rätt så flashigt lag på pappret och en mäktig offensiv kapacitet. Om laget får någorlunda ordning på försvarsspelet kan det här bli riktigt, riktigt bra.

Leksand (12) och Örebro (16) utgör för övrigt andra lag som inte ska räknas bort totalt i guldstriden.

Ryan Lasch

Ryan Lasch har dominerat totalt i SHL den här säsongen.

De vinner SM-guld 2021/2022

Vinnare av HockeyAllsvenskan-slutspelet 2021/2022

HV71 - som degraderades från SHL i våras - gick fram som en ångvält under Silly Season. Både i form av högklassiga nyförvärv och kontraktsförlängningar. Förväntningarna på smålänningarna blev därefter.

Jönköpingsgänget har utan tvivel levt upp till förväntningarna hittills: HV71 toppar grundserien med åtta poängs marginal och är favoriter i jakten på att vinna HockeyAllsvenskan-slutspelet.

Oddset (1.65) för att gå hela den långa vägen till SHL förefaller dock inte alltför spelvärt. Många faktorer påverkar. Skador och annat kan ställa till det. Inte minst i kommande bäst-av-sju-matchserier när slutspelet drar igång, samtidigt som det finns ett antal lag i HockeyAllsvenskan som kan utmana. Lag med potential att rubba precis vilken seriekonkurrent som helst.

Björklöven har potential att gå hela vägen om allt klaffar

Det rör sig framför allt om Björklöven, där 6.50 gånger pengarna känns spelvärt. Västerbottningarna har i första hand en sylvass offensiv och drar vinning av att inte ha samma press på sig som HV71.

Bik Karlskoga (12.50) är ett annat lag med en grym grundkapacitet, som besitter förmågan att rubba samtliga lag på allsvensk nivå när allt klaffar.

Det som sticker ut mest här är det faktum att Västervik ger hela 51 gånger pengarna, trots att VIK är trea i HockeyAllsvenskans grundserie. Sätt det i ett perspektiv av att Västervik har ett högre odds än åtta (!) andra allsvenska lag.

Modo (16) - som har genomgått en förvandling den här säsongen och rest sig med besked efter fjolårets fiasko - är ett annat intressant spelobjekt inom "chanspengskategorin".

Alexander Wiklund

Alexander Wiklunds Björklöven kan utmana de bästa i HockeyAllsvenskan.

De vinner slutspelet i HockeyAllsvenskan 2021/2022

Bettingstugans expert tippar
DS

DS

Säsongen 2021/2022 har pågått ett bra tag och man har kunnat dra många slutsatser av lagens slagstyrka. Säsongen är dock lång och mycket kan hända. Inte minst på nyförvärvsfronten, där det förmodligen kommer dyka upp en del högklassiga nyförvärv innan transferfönstret stänger som påverkar förutsättningarna vad gäller kampen om SM-guldet.

Luleå har lyft sig ordentligt efter den usla starten och visst är det förståeligt att alla avbräck har påverkat resultaten negativt, men lägst odds av samtliga SHL-lag för ett SM-guld känns ändå lite överdrivet. Detta trots att Sami Lepistö har värvats, samtidigt som Jack Connolly gör comeback efter uppehållet.

Visst, Luleå kan gå hela vägen, det är inte alls omöjligt - men nu handlar det om spelvärde. Både Frölunda och Rögle till 6 gånger pengarna var känns mer spelvärda på förhand. Inte minst med tanke på Frölundas enorma vinnarkultur och spetskompetens.

Växjö till 8 gånger pengarna känns också som en bra deal.

"Chanspengar" kan möjligtvis läggas på till exempel Skellefteå (10) och Leksand (12).

HV71:s odds är inte alltför spelvärt

När det gäller laget som vinner HockeyAllsvenskan-slutspelet finns det en mer utpräglad favorit. HV71 - till endast 1.65 gånger pengarna - är med all rätt favoriter, men oddset känns inte direkt spelvärt.

Faktorer i stil med eventuella tunga skadeproblem i låt säga exempelvis en eventuell semifinalserie (bäst av sju) kan slå hårt och risknivån är helt enkelt för hög för att det låga oddset ska vara spelvärt, HV71:s klass till trots.

Då känns Björklöven (6.50) mer spelvärt sett i ett "bang-for-the-bucks-perspektiv". Västerbottensgänget har en vass offensiv och stundtals bjudit på hockeypropaganda den här säsongen.

Bik Karlskoga (12.50), Modo (16) och Västervik (51) är exempel på lag som kan vara värt en "chanspeng".

Frågor och svar om SHL och HockeyAllsvenskan 2021/2022

🥇 Vilket lag är favoriter i jakten på att vinna SM-guld?

Luleå favoriter när det kommer till kampen om SM-guld 2022 Ett guld för norrbottningarna ger 5.75 i odds hos Unibet.

Se samtliga odds för SM-guldvinnarna här

⭐ Finns det någon utpräglad favorit i HockeyAllsvenskan-slutspelet?

Absolut - hårdsatsande HV71 är tämligen stora favoriter. Oddset hos Unibet ligger på 1.65 för en vinst i HockeyAllsvenskan-slutspelet.

Se samtliga odds för HockeyAllsvenskan-slutspelsvinnarna 2021/2022 här

🎁 Kan man få välkomstbonus för spel på SHL och HockeyAllsvenskan?

Ja, det är möjligt att få välkomstbonus som ny kund hos Unibet om man spelar på SHL 2021/2022 och/eller HockeyAllsvenskan 2021/2022.

Se samtliga välkomstbonusar här

🤔 Är det uteslutet att Leksand tar SM-guld?

Nej, det är inte uteslutet. Leksand är ett lag med mycket spets, som kan bli vassa i ett eventuellt SM-slutspel. Man får 16.00 i odds hos Unibet för ett SM-guld för LIF.

Se samtliga odds för SM-guldvinnarna här