• Hem
  • Nyheter
  • Vilka vinner Superettan 2024? Så lyder oddsen!
Superettan hornflagga
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Vilka vinner Superettan 2024? Så lyder oddsen!

Superettan 6 februari 2024

FOTBOLL. Superettan i Sverige sparkar igång sista helgen i mars och då vi nu är inne i februari kan man säga att det närmar sig med stormsteg! Spelbolagen har satt odds på vilka som tar steget upp till Allsvenskan 2025 och den oddslistan har vi satt tänderna i, så här och nu ska vi ge er svaret på vilka som enligt oddsen spelar allsvensk fotboll nästa säsong.

Betta på Superettan 2024

Expekt

Upp till 1500 SEK gratisspel

Hämta 1500 kr bonus

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.


De är favoriter i Superettan 2024

Superettan i fotboll sparkar igång sista helgen i mars, det vill säga 30-31 mars för att vara exakt och nedräkningen inför denna charmiga serie där det bjuds på dramatik, känslor och överraskningar är i full gång.

Serien består av 16 lag, där de två bästa tar steget upp till Allsvenskan medan det tredje bäst placerade laget får kvala dit genom att möta ett lag från allsvenskan. 

Varbergs BoIS & Degerfors IF är nykomlingar uppifrån 

Nykomlingarna i serien som i fjol trillade ur Allsvenskan är Varbergs BoIS och Degerfors IF. Båda lagen borde med det sagt kanske ha relativt goda chanser att nå Allsvenskan igen, men oddsen håller inte direkt med om det då varken Varberg eller Degerfors är favoriter till att vinna Superettan 2024. 

Oddslista topp tre att nå Allsvenskan 2025

Bettingstugans analys av Superettan 2024
Johan Videll

Johan Videll

- Vi har en oviss och inte minst spännande säsong att se fram emot. Varberg med ny tränare kan bli en hit då de gjort en duktig rekrytering där av Tobias Linderoth som inte direkt gjorde bort sig som huvudtränare i Skövde AIK med små medel. Linderoth har plockat med sig några tongivande spelare från Skövde och prickar han rätt med sitt nya lagbygge, då kan Varberg slåss i toppen, vilket Linderoth redan provat på en gång med sitt Skövde AIK och då som nykomling i Superettan, så den här serien är inte direkt främmande för honom, även om han är ny i Varberg.

Tobias Linderoth har bytt Skovde AIK mot Varbergs Bo IS och hans nya lag kan bli en positiv overraskning

Tobias Linderoth har bytt Skövde AIK mot Varbergs BoIS och hans nya lag kan bli en positiv överraskning!

Rygga speltipset till högt odds

Så ser oddslistan ut, lag för lag!

Det är som sagt 16 lag som slåss om det och på förhand har alla chansen, även om vissa har en tuffare uppgift framför sig än andra sett till odds och sannolikhet. 

Serien är lång, mycket kommer att hända och det är alltid några överraskningar som letar sig in och vem vet, kanske är Varberg en av dem?

Nykomlingarna från Ettan får det tufft

Efter att ha synat oddslistan ser man snabbt att spelbolagen inte direkt lyfter nykomlingarna från Ettan till skyarna genom att se de lagen som vinnare av serien, vilket inte är överraskande i sig precis. 

Oddevold är en av nykomlingarna och de är tillsammans med Skövde AIK det lag som enligt oddsen placeras i botten. Den andra nykomlingen nedifrån är Sandvikens IF och de ser även dem ut att få det tufft att nå avancemang för andra året i rad.

Komplett oddslista på vinnare av Superettan 2024

Frågor och svar om Superettan

Hur många lag spelar i Superettan 2024?

Serien består av 16 lag.

Vilka är favoriter till att vinna Superettan?

Störst favoriter till att vinna Superettan 2024 just nu är Östers IF som står i 4.00 x pengarna hos Expekt.

Hur många lag går upp till Allsvenskan från Superettan?

Två lag tar steget upp direkt och det är de två bästa i serien. Sedan har ytterligare ett lag chansen att avancera uppåt i seriesystemet, men det genom kvalspel mot allsvenskt motstånd i ett dubbelmöte. 

Sänds Superettan på tv?

Ja, Superettan sänds på tv och detta hos Discovery som har rättigheterna till och med säsongen 2025 (gäller även för Allsvenskan). 

Vilket spelbolag har bäst odds på Superettan?

Svårt att svara på. Det är många spelbolag som erbjuder bra odds på svensk fotboll, men några som sticker ut med ett stort utbud är dessa:

Fler spelbolag med odds på Superettan och aktuella bonusar hittar du här!

När spelas premiären av Superettan 2024?

Omgång 1 av Superettan spelas 30-31 mars och så här ser spelschemat i premiären ut:

  • Örgryte IS - Utsiktens BK
  • Landskrona BoIS - Sandvikens IF
  • Örebro SK - Skövde AIK
  • Gefle IF - Helsingborgs IF
  • IK Brage - Varbergs BoIS
  • Trelleborgs FF - IK Oddevold 
  • Östers IF - Degerfors IF
  • GIF Sundsvall - Östersunds FK
Osters IF hemmaarena Visma Arena

Favorittippade Östers IF inleder Superettan 2024 på hemmaplan mot ex-allsvenska Degerfors IF.

Sportbonus:

Upp till 1500 SEK gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: