• Hem
  • Nyheter
  • Vilket lag vinner SHL 2023/24? Så lyder oddsen & vårt speltips!
Vaxjo jublar med fansen
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Vilket lag vinner SHL 2023/24? Så lyder oddsen & vårt speltips!

SHL 28 januari 2024

ISHOCKEY. SHL-lagen har passerat omgång 37, vilket innebär att det börjar lukta SM-slutspel och kampen om Le Mat-pokalen. Sex lag går direkt till kvartsfinal, fyra lag går vägen via 8-delsfinal och det vi ska göra nu är att presentera färska odds på vilka som är favoriter till att bli svenska mästare i ishockey 2023/2024.

Betta på SHL 2023/2024

LeoVegas

Upp till 500 SEK gratisspel

Hämta 500 kr bonus

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.


Fem vanliga frågor om SHL

Vilket lag är regerande mästare i ishockey?

Växjö Lakers vann SHL 2022/2023 och är således regerande mästare i svensk hockey.

Vilket lag har vunnit flest SM-guld genom tiderna?

Djurgårdens IF är laget med flest SM-guld genom tiderna och så här ser topp fem ut i maratontabellen: 

  1. Djurgårdens IF, 16 st
  2. Brynäs IF, 13 st
  3. Färjestads BK, 10 st
  4. IK Göta, 9 st
  5. Hammarby IF, 8 st

Vad händer med lag 13 och 14 i SHL?

De två sämst placerade lagen i SHL's grundserie kommer möta varandra i bäst av sju matcher. Lag 13 har hemmaplansfördel och det vinnande laget spelar kvar i finrummet (SHL) och det förlorande laget degraderas istället till spel i HockeyAllsvenskan nästkommande säsong.

Hur spelas SM-slutspelet?

Lag 1-6 i SHL-tabellen direktkvalificeras till kvartsfinal medan lag 7-10 först spelar åttondelsfinal i bäst av tre matcher där formatet är borta-hemma-hemma (B-H-H) och hemmaplansfördel går till de två bäst placerade lagen i respektive åttondelsfinal.

Kvartsfinalerna, semifinalerna och SM-finalen spelas i klassiska bäst av sju matcher. Det bäst rankade laget startar med två raka hemmamatcher för att sedan ha två raka bortamatcher. Spelformatet blir alltså så här: hemma-hemma-borta-borta-hemma-borta-hemma och även här har det bäst placerade en avgörande match på hemmais vid behov av sju matcher.

Hur går man upp till SHL?

Vinnaren av HockeyAllsvenskans slutspel som gäller i den serien tar steget upp från Sveriges näst bästa serie till finrummet SHL till säsongen efter pågående säsong.

Växjö Lakers är regerande mästare - och favoriter till SM-guldet igen!

Växjö Lakers var en av guldfavoriterna inför säsongen och nu när serien är på väg mot sitt slut har de regerande mästarna stärkt sina aktier i kampen om Le Mat-pokalen. 

Smålandsklubben är vana vinnare

Ser man till de tre senaste säsongerna så är det Växjö Lakers som presterat på topp och de senaste säsongerna har Smålandsklubben etablerat sig som ett riktigt topplag i Sverige. 

Vinnare av Le Mat-pokalen de tre senaste säsongerna: 

  • 🏆 Växjö Lakers (2022/2023)
  • 🏆 Färjestads BK (2021/2022)
  • 🏆 Växjö Lakers (2020/2021)
Speltips - De vinner SHL 2023/2024
Johan Videll

Johan Videll

- Ser man till prestation och form just nu är det svårt att inte svara Växjö Lakers på den frågan. Växjö har sett ruggigt stabila ut och truppen består av mycket spets och så som poängligan ser ut just nu har de till exempel två lirare på topp fem-listan.

Marcus Sylvegård är tvåa på 35 poäng, en pinne efter Ty Rattie i LHC och sedan har Lakers även den enormt spelskicklige Joel Persson på fjärdeplatsen med 33 poäng.

Får Växjö behåll sina klasspelare skadefria och formtoppade, då kommer de bli svårslagna och 3.50 gånger pengarna idag på att Växjö försvarar guldet är ett riktigt läckert odds.

Rygga speltipset | Vinnare av SHL 2023/2024

Vaxjos Emil Larmi och Joel Persson jublar tillsammans efter en vinstmatch i SHL

Växjös Emil Larmi & Joel Persson jublar tillsammans efter en vinstmatch i SHL (här mot HV 71).

Oddsgenomgång | De vinner SHL 2023/2024

Så löd oddsen inför säsongen

SHL 2024

Oddsen till SHL 2023/2024 är här - De är redan favoriter!

SHL 16 augusti 2023

Knappt har SHL hunnit tagit slut innan vi får oddsen för nästa års mästerskap! Och det är inte något av finallagen som är favoriter, men däremot tror spelbolagen nykomlingarna ... Läs mer

Sportbonus:

Upp till 500 SEK gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: Ingen kod