• Hem
  • Nyheter
  • Visade herrarna senast - Filmstaden nobbar Fotbolls-VM för damerna 2023
Sverige Fotbolls VM 2023 Filmstaden
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Visade herrarna senast - Filmstaden nobbar Fotbolls-VM för damerna 2023

Dam-VM 2023 21 juni 2023

Det blir inget Fotbolls-VM på Filmstaden i sommar, vilket man bekräftar för Bettingstugan. - Just nu har vi inte inplanerat att visa Fotbolls-VM för damer i sommar, meddelar Anna Malmfors, presskontakt för Filmstaden, till Bettingstugan.se.

Inget Fotbolls-VM på Filmstaden i sommar

2018 var senaste gången som Sveriges herrar spelade Fotbolls-VM. Den gången valde Filmstaden att sända matcherna från mästerskapet, och inte bara Sveriges matcher, utan också många andra matcher. 

I sommar spelar damerna Fotbolls-VM, men några matcher på Filmstaden blir det inte. Man kommer inte sända, meddelar man när vi på Bettingstugan.se hör av oss.

Kan krocka med andra filmer

När vi först hör av oss via chatten får vi besked att det kan krocka med andra filmer, trots att Sveriges matcher spelas så tidigt som klockan 07:00, 09:30 och 09:00.

"Det kan vara så att dom tiderna är reserverade för visning av filmer, som en backup ifall det skulle bli något fel på någon visning, att man då enkelt kan byta salong.", skriver Karolin på Filmstaden till oss.

Ett svar som vi på Bettingstugan inte alls blev nöjda över. Så vi ringde upp Anna Malmfors som är presskontakt på Filmstaden. Hon bad om att få återkomma när hon visste mer.

Inte inplanerat att visa VM för damer

Senare återkommer hon på mejl och bekräftar att man inte har planer på att visa Fotbolls-VM för damerna nu i sommar.

- Vi visade fotbolls-VM 2018 på Filmstaden. Just nu har vi inte inplanerat att visa Fotbolls-VM för damer i sommar, skriver Anna Malmfors, presskontakt på Filmstaden, i ett mejl till Bettingstugan.se och fortsätter:

- För att vi ska visa film eller event på bio krävs det att det finns en distributör eller en aktör som äger rättigheterna att visa filmen/evenemanget på bio och kontaktar oss för att de vill visa det på bio. Det kan röra sig om film, konserter, e-sport eller sport som vi då ser över möjligheten att visa. Filmstaden är biografägare och köper inte själva in film eller rättigheter till event.

Det låter alltså som att Filmstaden inte gjort några försök att bjuda sin publik på fotboll när damerna jagar guld i sommar. Ett beslut som känns trist för alla oss sportälskare.