Speltips Aalborg - Herlev

Bild från Bildbyrån

Usel form på hemmalaget men nu kommer vinsten

Vi vänder oss till den danska hockeyligan och mötet mellan Aalborg och Herlev. Hemmalaget Aalborg har dominerat den danska ligan i några säsonger i rad, och man kommer vara med och slåss om guldet även denna säsong. Just nu ligger man på en 2:a plats i tabellen, med 41 poäng på 21 matcher. Detta efter man kommer till denna match med 5 raka förluster! Gästande Herlev ligger på en 7:e plats, med 25 poäng på 21 matcher. Fem raka utan vinst tolereras inte i Aalborg och det kommer Herlev att få bekänna.

Aalborg

Aalborg är regerande mästare och är tillsammans med Herning favoriter att vinna även i år. I senaste matchen blev det dock 5:e raka förlusten. Detta mot Sönderjyske borta med 3-2, trots stort spelövertag och en skottstatistik på 19-44 till Aalborgs fördel. Det har inte hänt på många år att Aalborg förlorat fem raka matcher och nu lär man vara rejält sugna på en vinst. Jag tror Aalborg kommer väldigt laddade till denna match och kör över Herlev.

Herlev

Herlev ligger som sagt 7:a i tabellen, ungefär där man ska ligga. Just nu är man dock inne i en sämre period och man kommer till denna match endast en vinst på de sex senaste matcherna. I senaste matchen blev det förlust mot Herning hemma med 0-5 och matchen innan förlorade man mot Rungsted med hela 9-1. Nu väntar lång bussresa och tuffast möjliga bortamatch. Då kan det bli 3:e raka storförlusten för Herlev.

Speltips

Aalborg är ett topplag i danska ligan, med ans Herlev är ett bottenlag. Framförallt skiljer det en hel del mellan de danska spelarna i respektive lag. Aalborg har fyra bra femmor som brukar trumma på, på hemmaplan. Aalborg kommer till denna match med häpnadsväckande fem raka förluster, och nu krävs vinst. Även Herlev kommer med usel form och två raka brakförluster. Detta vinner Aalborg och mitt speltips i matchen blir Aalborg -2 till oddset 1.93 gånger insatsen. Alltså pengarna tillbaka om Aalborg vinner med exakt 2 mål.

Lycka till!
/Åkesson