Speltips AIK - Almtuna

Bild från Bildbyrån

Hemmalaget kommer med fin form

En match i Hockeyallsvenskan spelas under onsdagskvällen och det är mötet mellan AIK och Almtuna. Hemmalaget AIK kommer med fin form till denna match och ligger i nuläget på en 3:e plats i tabellen, med 25 poäng på 14 spelade matcher. Gästande Almtuna ligger på en 8:e plats, med 21 poäng på 13 spelade matcher. AIK spelar bra hockey för tillfället och jag tror man vinner på hemmaplan mot Almtuna.

AIK

AIK har ofta ett bra lag på pappret, men har under de senaste säsongerna inte fått till det. I år har man dock börjat bra och man ligger som sagt på en 3:e plats i tabellen. I senaste matchen blev det vinst mot Västerås hemma med 4-0, och man kommer till denna match med fyra raka segrar. Med andra ord fin form. I dessa fyra matcher har man dessutom gjort hela 22 mål framåt. Nu väntar Almtuna hemma och då tror jag på fler mål.

Almtuna

Almtuna är nästan alltid tippade i botten av tabellen. Just nu ligger man i mitten och med andra ord har man börjat säsongen ganska bra. Formen just nu är dock ett frågetecken, då man kommer till denna match med två raka förluster på hemmaplan, 1-3 mot Brynäs och 1-4 mot Tingsryd. Nu väntar ett AIK med toppform, och då tror jag Almtuna kommer få problem.

Speltips

AIK har spelat mycket bra hockey på slutet och man har öst in mål framåt. Almtuna kommer från två raka förluster och formen är ett frågetecken. Mitt speltips i matchen blir därför att AIK vinner och att man gör över 2.5 mål inklusive övertid.

Lycka till!
/Åkesson