Speltips AIK - Brynäs

Bild från Bildbyrån

Brynäs trivs på bortaplan

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och toppmötet mellan AIK och Brynäs. Hemmalaget AIK ligger på en 6:e plats i tabellen, med 28 poäng på 17 matcher. Gästande Brynäs ligger på en 2:a plats med 34 poäng på lika många matcher. Båda lagen kommer från förlust och båda lagen blev faktiskt 0:ade i senaste omgången. Brynäs verkar dock trivas bättre på bortaplan, där är man seriens i särklass bästa lag. Jag tror Brynäs spänner musklerna och vinner på Hovet.

AIK

AIK har börjat säsongen ganska bra, om man jämför med de senaste säsongerna. Just nu verkar man dock vare inne i en negativ trend och man kommer till denna match med två raka förluster och 0 mål framåt. I senaste matchen blev det förlust mot Björklöven borta med 4-0 och innan det Kalmar borta med 1-0. Två långa resor och utan ett enda mål framåt lär sitta i benen. Nu väntar dessutom kanske seriens bästa lag och då tror jag det blir en tredje raka förlust.

Brynäs

Brynäs kunde inte få hål på Södertälje senast på hemmaplan och det blev tillslut förlust med 0-2, trots stort spelövertag. Brynäs har faktiskt tre förluster på sina fem senaste matcher, och nu gäller det att hitta formen igen. Häpnadsväckande är att man faktiskt inte gjort mål på tre raka hemmamatcher. På bortaplan trivs man dock bra och där är man seriens bästa lag. På 9 bortamatcher har man tagit 20 poäng. Nu väntar AIK borta och jag tror Brynäs är det starkare laget.

Speltips

Brynäs är i mina ögon seriens bästa lag, även om man nu är inne i en mindre bra period. AIK har ett bra lag, men har tappat formen på slutet. Brynäs trivs på bortaplan och får man bara hål på AIK, så tror jag man kan vinna bekvämt. Mitt speltips i matchen blir därför att Brynäs vinner till oddset 1.90 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson