Speltips: AIK - Hammarby 23/9 "Fysiskt spel att vänta i årets…
Speltips AIK - Hammarby

Fysiskt spel att vänta i årets hetaste derby

Seriefinal. Derby. Fullsatta läktare. Brinnande bengaler och klacksång. På planen kommer det bli ett krig om de tre poängen som kanske kan vara helt avgörande när Lennart Johanssons pokal ska delas ut om knappt 2 månader. Det skiljer just nu fyra poäng mellan lagen. Ett avstånd som alltså kan vara 1-7 poäng efter denna omgång. Men räkna med att det kommer smälla rejält och göra ont om man ska ta hem alla tre poängen.

Jag tycker det är ett bra läge på ett kortspel här och jag väljer att gå in tungt.

  • Över 4.5 kort @1.68 Unibet.

Förutsättningarna

Det här är en match man har pratat länge om som en riktig seriefinal. Nu är matchen här och visst ser det ut som att det är här mycket kommer avgöras. Vinst för Hammarby så tycker jag de ligger i förarsätet inför fortsättningen. Vinst för AiK så är avståndet 7 poäng och ett riktigt guldläge för Norlings mannar.

AIK har gått ut med att alla biljetterna är slut. Upp mot 50.000 personer på plats på Friends alltså! Vilken inramning det kommer bli med den ljudkulissen och den historia som finns mellan lagen.

Båda lagen har haft många spelare som spelat ett tag med ett kort från avstängning. Goitom, Larsson, Adu, Olsson, Lindqvist, Karlsson, Hamad, Borges och Djurdic blir alla avstängda vid ett kort till. De kunde nog inte bry sig mindre. Nu kommer alla få spela årets match eftersom alla säkerligen hade denna match i tankarna i varje närkamp senast. Här är alla handbromsar urkopplade och tanken på att de kan vara avstängda i nästa omgång tror jag inte bekommer någon. Det är tillräckligt många matcher kvar för att man troligtvis kommer vara avstängd nån gång under de här sista omgångarna i alla fall. Här kommer de inte hålla tillbaka.

Det finns en hel del faktorer som jag tror kommer bidra till att det här kan bli en lite fulare match än normalt.

  • Naturgräset. Det går inte att komma ifrån. Det blir mer närkamper, mer frisparkar och mer kort när det är matcher på naturgräs. Bollen går lite långsammare, och man hinner lite närmare innan bollen går vidare.
  • Derby. I derbyn smäller det alltid lite extra. Man vill tända publiken. Man vill visa att man är en kämpe. En tackling kan ibland få igång laget. Pavey var en mästare på det, det finns dock en arvtagare i AIK – Daniel Sundgren. I Hammarby heter den spelaren Jeppe Andersen - tillbaka efter avstängning.
  • Tabelläget. Det finns inget resultat här som båda lagen är nöjda med. Det kommer jagas mål från framförallt Hammarby vid ett oavgjort läge. Ett oavgjort resultat betyder nämligen att AIK kommer ha fyra poängs ledning med åtta matcher kvar. Det är naturligtvis inget optimalt läge för Bajen utan här är det enbart vinst som räknas. Det lär märkas på spelet och visst lär man försöka få AIK ur rubbning med fysiskt spel också. AIK kan säkert förlita sig lite mer på att rulla runt och vänta in rätt lägen till anfall. Lite mindre aggressivitet är min gissning, men sen… när det är ett derby och nära 50.000 på läktaren så tror jag vi kommer få se en hel del aggressivitet även från AIK.
  • Domare är Stefan Johanesson. En domare som ofta viftar med korten när det gäller derbyn. Totalt på de tre senaste derbyna han dömt har det blivit 20 kort. Ett snitt på 6.66 kort per derby alltså. Jag tycker han är en sån domare som med kort försöker få respekt och jag tycket också han kan tappa lite matcher med sitt blåsande. I matchen mellan Djurgården och Elfsborg så hade han viftat med kortet fyra gånger redan i halvtid tex.
  • Försnacket. Det har varit en del hårda ord redan innan denna match mellan spelarna. Vi lär få se ännu mer kommentarer inför denna match från spelarna som kommer göra att stämningen piskas upp lite. Det lär vara två lag som inte kommer vika en millimeter.

Jag tycker det här spelet känns väldigt bra. Det här kommer inte bli en snäll match, det är jag övertygad om. Vi har flera fysiska spelare i lagen. Det kommer bli ett krig, och Johannesson kommer få jobba hårt för att hålla matchen på en bra nivå. Det är bara unibet och Bethard som har släppt oddsen för kort. Över 4.5 är lite lågt men känns väldigt stabilt tycker jag. Över 5.5 är lite finare odds men då krävs det ju lite mer också. Jag väljer att gå in lite hårdare på det lite ”säkrare” spelet här.

Spelet

  • 10U. Över 4.5 kort Unibet @1.68

Lycka till vid rygg!

/ Carl Corinthians

Gilla rek om du håller med Jonas Weimer

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
20 nov.
19:00
Almtuna - Timrå
HockeyAllsvenskan
Spel: Timrå vinner
 
20 nov.
19:00
IK Björklöven - Västerviks IK
HockeyAllsvenskan
Spel: Björklöven -1.5
 
20 nov.
19:00
Björklöven - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Björklöven över tre mål (asian)
 
20 nov.
20:45
Darlington vs Walsall
FA Cup
Spel: Över 2 mål + Båda lagen gör mål
 
20 nov.
20:45
Wycombe vs Tranmere
FA Cup
Spel: Wycombe
 
21 nov.
19:00
Örebro - Linköping
SHL
Spel: Örebro vinner
 
21 nov.
19:00
Frölunda HC - Leksands IF
SHL
Spel: Frölunda -2 AH
 
23 nov.
16:00
Arsenal - Southampton
Premier League
Spel: Arsenalvinst & u 4,5 mål i matchen
 
24 nov.
17:30
Sheffield United - Manchester United
Premier League
Spel: BLGM
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Vem vinner EM 2020?

EM 2020 20 november 2019

Sverige är klara för Fotbolls EM-2020 och genast börjar nedräkningen till nästa sommars stora höjdpunkt! Portugal är regerande mästare men vilka vinner denna gång? Vi ger dig ... Läs mer

Skapa konto - få 1 kg julgodis!

Tennis 19 november 2019

Comeon kommer med en passande nyhet lagom till jul! Alla nya spelare som registrerar sig och sätter in 100 kronor får 500 kronor att spela för SAMT 1 kg julgodis från Comeon. En ... Läs mer

Hajper gör julen lite bättre - delar ut en miljon!

19 november 2019

Hajper kommer med en ny bonus som man kan hämta hem innan 23e december. Bonusen delas ut på självaste julafton! Var med och dela på miljonen genom vår länk! Läs mer

450 kronor riskfritt till matchen Sverige mot Färöarna

EM-kval 15 november 2019

Sverige mor Färöarna kan mycket väl bli en riktigt ödesmatch! Bäst att stilla nerverna med något bet i matchen. Betfair Exchange löser det genom att ge 450 kronor gratis att spela ... Läs mer

Prova spelbörsen gratis - Leksand mot HV71!

Leksand mot HV71 i elitserien! Då bjuder Betfair Exchange på 250 kronor gratis att spela för när du skapar ett nytt konto hos dem. Läs mer