Speltips: AIK - Hammarby 23/9 "Fysiskt spel att vänta i årets…
Speltips AIK - Hammarby

Bild från Bildbyrån

Fysiskt spel att vänta i årets hetaste derby

Seriefinal. Derby. Fullsatta läktare. Brinnande bengaler och klacksång. På planen kommer det bli ett krig om de tre poängen som kanske kan vara helt avgörande när Lennart Johanssons pokal ska delas ut om knappt 2 månader. Det skiljer just nu fyra poäng mellan lagen. Ett avstånd som alltså kan vara 1-7 poäng efter denna omgång. Men räkna med att det kommer smälla rejält och göra ont om man ska ta hem alla tre poängen.

Jag tycker det är ett bra läge på ett kortspel här och jag väljer att gå in tungt.

  • Över 4.5 kort @1.68 Unibet.

Förutsättningarna

Det här är en match man har pratat länge om som en riktig seriefinal. Nu är matchen här och visst ser det ut som att det är här mycket kommer avgöras. Vinst för Hammarby så tycker jag de ligger i förarsätet inför fortsättningen. Vinst för AiK så är avståndet 7 poäng och ett riktigt guldläge för Norlings mannar.

AIK har gått ut med att alla biljetterna är slut. Upp mot 50.000 personer på plats på Friends alltså! Vilken inramning det kommer bli med den ljudkulissen och den historia som finns mellan lagen.

Båda lagen har haft många spelare som spelat ett tag med ett kort från avstängning. Goitom, Larsson, Adu, Olsson, Lindqvist, Karlsson, Hamad, Borges och Djurdic blir alla avstängda vid ett kort till. De kunde nog inte bry sig mindre. Nu kommer alla få spela årets match eftersom alla säkerligen hade denna match i tankarna i varje närkamp senast. Här är alla handbromsar urkopplade och tanken på att de kan vara avstängda i nästa omgång tror jag inte bekommer någon. Det är tillräckligt många matcher kvar för att man troligtvis kommer vara avstängd nån gång under de här sista omgångarna i alla fall. Här kommer de inte hålla tillbaka.

Det finns en hel del faktorer som jag tror kommer bidra till att det här kan bli en lite fulare match än normalt.

  • Naturgräset. Det går inte att komma ifrån. Det blir mer närkamper, mer frisparkar och mer kort när det är matcher på naturgräs. Bollen går lite långsammare, och man hinner lite närmare innan bollen går vidare.
  • Derby. I derbyn smäller det alltid lite extra. Man vill tända publiken. Man vill visa att man är en kämpe. En tackling kan ibland få igång laget. Pavey var en mästare på det, det finns dock en arvtagare i AIK – Daniel Sundgren. I Hammarby heter den spelaren Jeppe Andersen - tillbaka efter avstängning.
  • Tabelläget. Det finns inget resultat här som båda lagen är nöjda med. Det kommer jagas mål från framförallt Hammarby vid ett oavgjort läge. Ett oavgjort resultat betyder nämligen att AIK kommer ha fyra poängs ledning med åtta matcher kvar. Det är naturligtvis inget optimalt läge för Bajen utan här är det enbart vinst som räknas. Det lär märkas på spelet och visst lär man försöka få AIK ur rubbning med fysiskt spel också. AIK kan säkert förlita sig lite mer på att rulla runt och vänta in rätt lägen till anfall. Lite mindre aggressivitet är min gissning, men sen… när det är ett derby och nära 50.000 på läktaren så tror jag vi kommer få se en hel del aggressivitet även från AIK.
  • Domare är Stefan Johanesson. En domare som ofta viftar med korten när det gäller derbyn. Totalt på de tre senaste derbyna han dömt har det blivit 20 kort. Ett snitt på 6.66 kort per derby alltså. Jag tycker han är en sån domare som med kort försöker få respekt och jag tycket också han kan tappa lite matcher med sitt blåsande. I matchen mellan Djurgården och Elfsborg så hade han viftat med kortet fyra gånger redan i halvtid tex.
  • Försnacket. Det har varit en del hårda ord redan innan denna match mellan spelarna. Vi lär få se ännu mer kommentarer inför denna match från spelarna som kommer göra att stämningen piskas upp lite. Det lär vara två lag som inte kommer vika en millimeter.

Jag tycker det här spelet känns väldigt bra. Det här kommer inte bli en snäll match, det är jag övertygad om. Vi har flera fysiska spelare i lagen. Det kommer bli ett krig, och Johannesson kommer få jobba hårt för att hålla matchen på en bra nivå. Det är bara unibet och Bethard som har släppt oddsen för kort. Över 4.5 är lite lågt men känns väldigt stabilt tycker jag. Över 5.5 är lite finare odds men då krävs det ju lite mer också. Jag väljer att gå in lite hårdare på det lite ”säkrare” spelet här.

Spelet

  • 10U. Över 4.5 kort Unibet @1.68

Lycka till vid rygg!

/ Carl Corinthians

Gilla rek om du håller med Jonas Weimer

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
5 juli
14:30
Elfsborg - Malmö FF
Allsvenskan
Spel: Malmö FF
 
5 juli
17:15
Inter - Bologna
Serie A
Spel: (ÖU Offside) Över 4
 
5 juli
17:30
Liverpool - Aston Villa
Premier League
Spel: Liverpool -1,5
 
5 juli
17:30
Liverpool vs Aston Villa
Premier League
Spel: Liverpool ht/ft
 
5 juli
20:00
Southampton vs Manchester City
Premier League
Spel: Manchester City ht/ft
 
5 juli
21:00
Flamengo - Volta Redonda
Fotboll
Spel: Flamengo HT/FT + under 6 mål
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Helgens trippel med Bettingstugan - 4.40 x pengarna!

Allsvenskan 3 juli 2020

Allsvenskan går in i sjätte omgången och tabellen börjar så sakteliga att sätta sig. Bettingstugan har till denna helg tagit fram en fin trippel där vår expert tagit fram sina ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Premier League 3 juli 2020

Stryktipset går in i sina sista omgångar och även denna helg bjuds det på flera fina matcher. Räkna med hög omsättning och räkna med att du kommer behöva hitta en fin spik och ... Läs mer

Stryktipset Duellen - Kvartsfinal 1

Premier League 2 juli 2020

Duellen på Stryktipset har lämnat seedningen och nu börjar utslagsrundorna. I kvartsfinal 1 möts Bettingstugans bettingexpert Jonas Weimer och det senaste tillskottet på ... Läs mer

Nya bonusar för alla svenska bettingsidor i juli 2020

2 juli 2020

Regeringen har skärpt regler kring spelbranschen och det innebär bland annat att ett spelbolag som mest får dela ut 100 kronor som bonus på casino. Det har gjort att vi fått se en ... Läs mer

Riskfritt spel till Malmö FF vs Djurgården

Allsvenskan 1 juli 2020

ONSDAG 1 juli - Riskfritt spel när förra årets mästare Djurgården reser till skåne för match med tippade mästarna 2020 Malmö FF. Räkna med en rolig match och ännu roligare blir ... Läs mer