Speltips AIK - IFK Värnamo

Bild från Bildbyrån

Slitet Gnaget ur form

AIK kämpar med formen för tillfället och får här en på pappret enkel uppgift i Värnamo hemma på Friends. Men jag tror underdogen kan få med sig poäng här.

Speltips

AIK dubblar för tillfället spel i Allsvenskan med kval till Europa Conference League där man nu på något vänster ramlat sig vidare till play-off. Spelet har dock inte alls sett bra ut för Gnaget. Tvärtom har spelet sett bedrövligt ut och det under en längre tid nu. Ett ukrainskt Vorskla som inte spelat fotboll sedan krigsutbrottet och blåbärsgänget Skhkendija är det europeiska motståndet där det sett otroligt krampaktigt ut. På det färsk förlust mot Kalmar och vinsten mot just Värnamo på bortagräs präglades till stor del av en smart Guidetti och en utlånad Tihi som inte hade sin bästa dag på jobbet för Värnamo. AIK lider stort av bristen på bredd i truppen och att nyckelspelare som Milosevic och Bahoui är borta. På det saknas nu även nämnde Guidetti som är covidsjuk.

Motståndarna Värnamo åkte först upp och åkte på vråldäng mot DIF när man försökte spela sin fotboll, lärde sig sedan läxan och bortabesegrade Hammarby via en überdefensiv brunkarinställning och ska nu alltså igen resa till Stockholm för att möta ett topplag. Tror man lärt sig läxan och inte agerar som mot Djurgården. Värnamo är givetvis inte i närheten av lika vassa på resande fot som hemma på Finnvedsvallen men givet AIK skrala form och slitna kroppar efter dubbelt spel och en färsk resa till Nordmakedonien, så måste jag ändå pröva att backa Värnamo här. Insatsen på hemmaplan mot AIK lovade också gott trots att man inte fick med sig poäng.

Värnamo +1 asian hcp till 1.95 hos Pinnacle lockar och får sig en slant. Pengarna åter vid uddamålsvinst för AIK alltså. Svårt att se Gnaget gå ut och skölja över något motstånd just nu.