Speltips: AIK - Malmö FF 29/10 "Upplagt för målrikt gigantmöte"
Speltips AIK - Malmö FF

Upplagt för målrikt gigantmöte

Det har blivit riktig höst ute nu och vore det inte för att allsvenskan nu går in i sitt slutskede så skulle man nästan kunna bli lite deprimerad av mörkret och kylan. Men det går inte att känna sig nere när vi nu bjuds på glödheta matcher som det här klassiska mötet mellan ettan AIK och fyran Malmö.

För AIK handlar det om att inte bara stå framför Lennart Johanssons pokal och titta hur fin den är, utan nu gäller det att greppa tag i den och bära hem den till Solna. Vinst här och saken är klar (även om Norrköping teoretiskt kan ta ifatt). Förlust så kanske det smyger in lite oro i truppen inför avslutningen. För Malmö handlar det om att rädda årets allsvenska säsong. Det behövs poäng och gärna seger här om man ska kunna hämta in poängen som behövs för det. Norrköping lär vara omöjliga att komma ifatt men Hammarby är endast 2 poäng före och är nog ett rimligt byte i jakten på en europaplats.

Spelet

  • Båda lagen gör mål @1.80 Bet365

Jag drar iväg en klassiker när det gäller detta möte. Vi körde ju detta spel i våras och kunde casha in redan innan halvtid. Det är ju annars inte vanligt med hawaiifotboll när AIK spelar utan det brukar bli ganska kontrollerade matcher med lite mål, i alla fall de gånger som motståndarna inte helt rasar ihop (Läs Dalkurd, Häcken, BP). Mot Djurgården senast så hackade spelet en hel del och det blev ett riktigt tråkigt derby. Jag tror vi får en helt annan match här på Friends.

Motståndarna Malmö är lite tvärtom - de gör ofta mål men släpper nästan alltid in någon boll också. Även om det blivit stabilare spel och sett bra ut sedan Uwe Rösler kom in så läcker man ändå en del bakåt. Nu ska man upp och spela en av allsvenskans svåraste bortamatcher, med en färsk Europa league match i benen dessutom. Det kommer inte bli lätt. Men Malmö har en bred trupp som ska klara av tätt matchande. Man har dessutom en trupp som är skadefri och tillgänglig. De spelare som i sånt fall kommer rotera kommer vara hungriga. Det finns tillexempel en hungrig Carlos Strandberg på bänken i Malmö som säkerligen vill visa vad han kan här mot sin gamla klubb. Jag tycker det finns en del andra faktorer som pekar på att vi kan få se en del mål i den här matchen också. Jag ska lista fem stycken här.

  1. AIK saknar sin städgumma på mitten i Adu. Han är väldigt viktig för balansen där och det är naturligtvis ett stort avbräck som lär göra framförallt uppspelsfasen lidande. Han är enormt skicklig på små ytor och kan ofta krångla sig förbi med bollen i behåll. Med Panos Dimitriadis blir det lite mer fysiskt spel. Han har inte alls sett bra ut sen han anslöt även om han nu får spela på sin naturliga position, inte helt oväntat om han skulle växla upp nu. Dock måste detta leda till att Malmö får mer ytor framför AIK´s backlinje.
  2. Malmös matchande. De spelar Europaleague på torsdagen borta. Visserligen bara i Norge men det är ändå en urladdning och en del resande. Sen vidare till Stockholm. Kanske kommer någon spelare vilas men man får visserligen tre hela dagar vila. Jag tror dock det kan sitta lite både i huvud och i ben vilket gör att AIK kanske kommer kunna vara piggare sista kvarten och gå för mål om det behövs.
  3. Stefanelli. Googlar man på "sjukt bra målsnitt" så kommer den lilla argentinaren i AIK upp som första träff. Han får nu chansen när Tarik Elyounoussi är borta och jag tror det definitivt kommer ge utslag i fler mål i matchen. Dels är Tarik enormt bra i presspelet, något Stefanelli behöver träna upp. Men dels är Stefanelli en bättre avslutare som säkerligen kommer tokladdad från start här. Hans målsnitt i AIK går nästan att jämföras med Solskjaer när han spelade i United. För inte kan Norling vara galen och starta Avdic här? Det vore vansinne men med Norling vet man i och fr sig aldrig riktigt säkert.
  4. Offensiv kraft. Vi har flera matchvinnare på planen och flera med spetskompetenser i båda lagen. Rosenberg var fantastisk mot Hammarby. Goitom är i fint slag i AIK. Får vi se ett mål från den ena sidan så har det andra laget klar kapacitet att störa motståndarna. Spelare för spelare så tycker jag kanske Malmö besitter en starkare trupp med mer spets. Men man ska inte glömma att AIK har nött in sin spelidé i två säsonger nu och spelar inför en massiv publik som kommer bära fram laget. Vid ett underläge kommer det bli tryck mot Malmös mål.
  5. Jag var inne på det tidigare. När Malmö är bra är de riktigt bra men de har också perioder i matcherna där de är riktigt dåliga. Som i början mot Hammarby och i flertalet matcher där man bjuder motståndare på ytor. Jag tror det är det som kommer göra att AIK både kommer bjudas på mål men att vi även ser ett Malmö som kan skapa magi framåt, för när Malmö spelar bra så är de fantastiska.

Båda lagen gör mål @1.80 alltså.


Lycka till vid rygg!

/Carl Corinthians

Gilla rek om du håller med Jonas Weimer

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
15 nov.
18:00
Norge - Färöarna
EM-kval
Spel: Norge att vinna mot noll & u 4,5 mål i matchen
 
15 nov.
19:00
MoDo Hockey - Kristianstads IK
HockeyAllsvenskan
Spel: MoDo -1.5
 
15 nov.
19:30
Red Bull Munchen - Nurnberg
Spel: Munchen -1,5
 
15 nov.
20:45
Rumänien - Sverige
EM-kval
Spel: Över 2 mål (asian)
 
15 nov.
20:45
Rumänien - Sverige
EM-kval
Spel: X
 
16 nov.
18:00
Björklöven - AIK
HockeyAllsvenskan
Spel: Björklöven -1,5 (asian)
 
16 nov.
18:00
Slovenien - Lettland
EM-kval
Spel: Slovenien ö 2,5 mål
 
16 nov.
19:30
Straubing - Krefeld
Spel: Straubing vinst
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.46)

EM-kval 14 november 2019

10 miljoner i jackpot denna lördag när Premier League har tagit paus. Istället serveras vi fem heta EM-kvalmatcher blandat med engelska lågdivisioner. Bettingstugans experter ... Läs mer

Boostat odds på Rumänien - Sverige

EM-kval 14 november 2019

På fredag ställs Sverige mot Rumänien och en EM-biljett står på spel. 888Sport ser till att boosta oddset på bägge lagen. Vinst delas ut i gratisspel! Läs mer

Inför Rumänien mot Sverige - Våra tipsters ger sin bild av matchen

EM-kval 13 november 2019

På fredag spelas en av de viktigare matcherna vi sett det svenska landslaget spela på bra länge. Rumänien står för motståndet och vid en vinst är Sverige klara för Em 2020. Det är ... Läs mer

Slutspel i Nations League - Så går Sverige vidare till EM 2020

EM-kval 12 november 2019

Skulle olyckan vara framme och Sverige missar topp-två i sin EM-kvalgrupp finns en livlina tack vare det nya formatet Nations League. Det kan vara knepigt att förstå hur systemet ... Läs mer

Spela 450 riskfritt på Rumänien Sverige

EM-kval 12 november 2019

Rumänien mot Sverige i en riktigt ödesmatch! Bäst att stilla nerverna med något bet i matchen. Betfair Exchange löser det genom att ge 450 kronor gratis att spela för när du ... Läs mer