Speltips Antwerp - AEK Athens

Bild från Bildbyrån

Mästarmöte i den sista kvalrundan för CL plats

Det är två lag med liknande säsong förra året. Båda lagen blev mästare men inget av varken Antwerp eller AEK var i toppen av tabellen innan de gick in i "mästerskapsrundorna" som avgör ligan.

SpelTorsten om Antwerp - AEK Athens

Antwerp fick ett ordentligt lyft när de sparkade den danske tränaren Brian Priske och ersatte med förra nederlänska storstjärnan Mark van Bommel i Maj 2022. Resultaten kom direkt och de vann ligan. Nu har iofs Antwerp varit ett av topplagen i Belgien i några år men saknade det lilla extra som de nu fick med van Bommel. Antwerp fick kvalplats till sista rundan som belgiska mästare och möter nu AEK Athens.

AEK Athens vann ligan på liknande sätt som Antwerpen, de var inte serieledare när de gick in i "mästerskapsrundorna" men segrade till slut. De fick däremot starta kvalet en runda innan Antwerpen och blev klara i lördags när de efter ordentligt drama drog längsta strået mot Dynamo Zagreb. Att matchen spelades i lördags och inte i veckan berodde på att vid första mötet i Zagreb så blev en supporter knivhuggen och matchen flyttades till veckan efter så returen fick alltså spelas i lördags. Det var en riktig rysare som utspelade sig i Athen där Dynamo Zagreb länge såg ut att nå den sista kvalrundan. Athen hade med sig 2-1 från första matchen i Zagreb men när Zagreb gör 0-2 i Athen så behövde hemmalaget göra ett mål för att nå förlängning. I den andra övertidsminuten kommer reduceringen (assisterad av svenske Niclas Eliasson) och Araujo nätar. Det mesta tyder på en förlängning men efter VAR granskning så får AEK en straff i den 10:e övertidsminuten som Leve Garcia missar men vem dyker inte upp på returen om inte rutinerade försvaren Domagoj Vida som sänker sitt gamla lag och AEK går vidare.

SPELTIPS

Mitt spel på denna matchen blir ett handikapp spel på Antwerpen (-0.25) vilket betyder att vinner de får vi full vinst, spelar de oavgjort så får vi halva insatsen tillbaka. Med tanke på att AEK måste ladda om efter allt kaos i mötet med Dynamo Zagreb och fick spela returmatchen i lördags så ger jag hemmalaget Antwerp mycket goda chanser här. Tycker oddset är allt för högt på de belgiska mästarna. Spelbolagen håller AEK som favoriter att ta sig vidare men där håller jag inte med och även att Antwerp går vidare till två gånger pengarna är ett bra spel men nöjer mig med -0.25AH på Antwerp i denna första match i dubbelmötet, aldrig enkelt att åka ner till Athen och spela vilket Dynamo Zagreb fick känna på i lördags.

Lägg spelet hos leoVegas