Bild från Bildbyrån

Ska mästerskapstiteln gå i kras?

Hallå i stugan! Blickarna riktas mot Fotbolls-VM och Grupp C denna lördag och mötet mellan Argentina - Mexiko som spelas på Lusail Stadium.

Argentina

Det var allt annat en glada miner efter slutsignalen mot Saudiarabien när en av tidernas största VM-knall var ett faktum. En av guldfavoriterna Argentina släppte sin 1-0 ledning i halvtid till förlust mot 51e rankade Saudiarabien

Det var dock allt annat än rättvist enligt mig sett till matchbilden och Argentina hade bland annat hela tre (!) bortdömda mål bara i den första halvleken.

Kniven mot strupen!

Messi och hans lagkamrater har verkligen kniven mot strupen i lördagens möte mot Mexiko och vid poängtapp här så ser det ytterst mörkt ut för Sydamerikanerna att nå slutspel. Detta skulle i så fall även innebära sista gången för oss att få se en av världens absolut bästa spelare genom tiderna äntra den stora landslagscenen under ett VM

Jag tror dock att laget tar sig samman till detta möte och vi lär få se ett vilt forcerande Argentina redan från matchminut ett.

Laget skapade flera vassa målchanser senast och hela nio hörnor men tyvärr uteblev målen.

Argentina Messi VM 2022

Messi frälser?

Mexiko

Oavgjort mot Polen i premiären efter en klart godkänd insats, men det var på håret. En missad straff från Lewandowski förgyllde kvällen senast och återigen fick vi bevittna en av genom tidernas bästa mästerskapsmålvakt, Guillermo Ochoa storspela!

Ett Mexiko som inte imponerat alls på mig i kvalet till VM, men som ändå stoltserar med ett starkt försvarsspel kommer få rikta in sig på svettiga minuter mot Argentina.

Måste även avancera framåt

Att vi får se en defensiv och avvaktande inledning från Mexikanerna är högst troligt, men man får inte glömma bort att anfalla då en poäng inte räcker för att gå vidare. Vid seger sitter landet oerhört bra på det och något man såklart vill ha. Stjärnanfallaren Raul Jimenez hoppade in mot Polen i den 71e minuten och jag räknar med mer speltid nu mot Argentina

Faktorer som talar för mitt spel
  1. Argentinas sista chans för fortsatt spel i turneringen
  2. Mexiko når ej upp till nivån
  3. Argentina måste framåt

Spelet

• Jag spelar att Argentina vinner matchen samt att laget lyckas göra över 5,5 hörnor.