Speltips Arouca - Brann

Bild från Bildbyrån

Två oväntade lag som kvalar i Conference League

Något överraskande är det faktiskt att dessa två lag har kvalificerat sig för kval i Conference League. Arouca som var bottenlag för två säsonger sedan tog ett jättekliv förra säsongen och slutade på en femteplats i ligan. Brann som är nykomlingar i årets norska Eliteserien tog platsen genom att vinna cupfinalen mot Lilleström med 2-0.

SpelTorsten om Arouca - Brann

Arouca var som vi nämde ovan en raket i den portugisiska ligan och det är framförallt tack vare deras defensiv. De är ruskigt hemmastarka och har i år bara förlorat hemma mot storlag som Sporting, Porto och Benfica. Säsongen startar inte förrän till helgen i den portugisiska ligan men de har inte förlorat i första cupmatchen eller i träningsmatcher så formen är där den ska vara.

Brann åkte snöpligt ur Eliteserien för några år sedan men tog sig direkt tillbaka efter ett mellanår där de krossade allt motstånd i OBOS-Ligaen. Denna säsong började riktigt bra där de vann match efter match och tog hem Cupen men sen så har verkligheten kommit ikapp och har nu fyra förluster på sina sex senaste. Det blir ingen lätt uppgift för laget från Norges näststörsta stad att åka ner och ta poäng i Portugal.

SPELTIPS

Jag tycker det är klasskillnad på lagen och samtidigt som Arouca är hemmastarka och riktigt bra defensivt och de norska lagen varit mediokra på bortaplan i årets europeiska kval så tycker jag att vi får ett riktigt bra odds på laget från norra Portugal. De kommer absolut ha koll på Branns Bard Finne och norrmännens omställningar. Jag tror inte på någon spektakulär fotboll här utan Arouca kommer spela defensivt och ta chansen när det bjuds. Förmodligen kommer Brann ligga lågt och försöka kontra ut Arouca som inte blir det lättaste. Spanjoren Rafa Mujica blir det att hålla ögonen på, gjorde båda målen för Arouca i cupmatchen mot Rio Ave förra veckan och var deras bästa målskytt förra säsongen.

Medel insats är det som gäller och jag kliver in med 5/10U på att Arouca vinner hemma denna torsdagskväll.

Lägg spelet hos Betsson