Speltips Arsenal - Luton

Bild från Bildbyrån

Arsenal fortsätter jakten!

Hallå i stugan!

Vi ska till Emirates Stadium denna onsdag för matchen mellan Arsenal - Luton i Premier League!

Let´s Go!

Premier League är inne i sitt avgörande skede och varenda poäng och mål kommer visa sig vara otroligt viktiga.

Arsenal får besök av nykomlingarna Luton i den 31:a omgången och Gunners kommer att dominera från start är min tanke.

Vad gäller målskillnad så har Arsenal ett försprång kontra Liverpool och City och att behålla den fördelen är avgörande för deras titelambitioner.

Med tuffa matcher mot Brighton och Bayern München runt hörnet, behöver de snabbt ta igen även poängen som de tappade till Liverpool i och med 0-0 borta mot City senast.

Mot ett försvagat Luton så gäller det att gasa på från start och jag tror vi bjuds på en hel del mål i detta möte.

Bortalaget har en lång skadelista!

Luton har haft det svårt på sistone, med endast några turiga kryss som räddning från en period av förluster. Trots att de klev över nedflyttningsstrecket senast, fortsätter skador och frågetecken att plåga deras trupp och det är en risk att chansa med tveksamma spelare mot detta Arsenal, särskilt med en viktig hemmamatch mot Bournemouth i sikte.

Däremot är Luton målglada och precis som ingressen antyder kan de göra mål, och man har dessutom gjort mål i hela 14 raka matcher.

Luton försvagas dock en hel del i och med alla dessa avbräck. 13 spelare för att vara mer exakt och på listan finner vi bland annat Lockyer, Bell, Nakamba, Adebayo, Lokonga, Potts, Andersen, Brown och Ogbene. Lägg även där till att spelarna Osho, Doughty, Chong och Burke testas sent och är för närvarande alla osäkra kort just nu.

Såklart allt annat än optimalt för Luton att kliva in med alla dessa namn out, men absolut en situation de numer är vana vid. De har i princip haft 10 man borta hela vägen från augusti till idag.

Nae, jag tror Arsenal fixar det här men jag kan mycket väl se att Luton gör minst ett mål, och då bör målspelet även hitta hem i London!

Faktorer som pekar för mitt spel:

Lutons lista med avbräck gör att Arsenal bör vinna tämligen enkelt

⚽ Arsenal måste vinna för att titeldrömmen ska leva vidare

⚽ Luton har gjort mål i 14 raka matcher

Spelet

📌 Jag spelar att Arsenal vinner matchen + över 3,5 mål till 1,72x insatsen hos Bet365

Stort lycka till!