Speltips Arsenal - Man United

Bild från Bildbyrån

Xhaka lägger aldrig något i mellan.

Det är dags för ett klassiskt toppmöte i Premier League. Det är ligaettan som tar emot ligafyran. Historiskt sett så har det varit ombytta rollar generellt.

Arsenal

Wow! Det är det enda jag har att säga om Arteta och hans mannar. Jag var en (av många) som hyllade Artetas förändringar och tydlighet redan för två säsonger sen. Den gången gick det sådär, men fortsatt förtroende och som vi vet så tar det tid att implementera en filosofi i ett lag. Förra säsongen slutade de på en 5:e plats, två poäng bakom lokala rivalerna Tottenham.

Och så, denna säsong. Vilket maskineri man ser på planen. Frågan är om de kommer klara det hela vägen. Just nu har de en lucka på fem poäng ner till Man City, och det är med en match mindre spelad dessutom. Det är också ett lagbygge där flera av spelarna varit väldigt framträdande. Det som är en fördel för vårt spel, men även för Arsenal i stort, är att Xhaka fått en mer framträdande roll offensivt, men det gör också att han ibland hamnar lite ur position när det är dags att erövra bollen igen.

Man United

Har gått från klarhet till klarhet under säsongen men åkte på lite av en mina senast mot Crystal Palace. De ledde med 0-1 och jag tyckte att de såg lite väl självsäkra ut. Casemiro drog dessutom på sig ett gult kort efter en situation där Fernandes inte tog en viktig första situation. Detta leder till att Casemiro nu är avstängd mot Arsenal, och matchen slutade dessutom med 1-1 efter en otroligt vacker frispark.

Jag tror att Man United kommer till denna match taggade till tänderna.

Mitt spel 🎯

Jag kommer att spela på att Xhaka tilldelas ett kort. Hos Unibet får man 3.50 och det oddset är rejält mycket högre än många andra spelsidor! Jag väljer att spela 5/10U på det spelet 💪

Varför?

Xhaka kommer ibland fel i positionerna och är dessutom en av fanbärarna i Arsenal, en av de som varit där längst och som brinner mest för klubben. Och den här matchen finns det laddning i, på grund av så många faktorer!


Jag kommer dessutom spela 5/10U (utanför bokföringen) på att Xhaka gör minst två stycken regelöverträdelser (2.30 på MrGreen)