Speltips Aston Villa - Brighton

Bild från Bildbyrån

Villa ut i Europa igen

Sista omgången av Premier League och som Chelseasupporter känner jag äntligen, som fotbollsälskare vet jag hur tomt det blir när det är över. En match jag ser fram emot allra mest i sista omgången är den mellan årets två stora succéer - Aston Villa och Brighton.

Brighton är redan klara för Europa League nästa år medan Villa i sista omgången kan bli klara för Conference League. Enorma framgångar för båda klubbarna!

Aston Villa har under ett par år byggt ett lag som man nästan förväntat sig skulle ha den här säsongen snart men det har tagit lite tid att få utfall för Grealishpengarna. Till slut hittade man dock rätt när Unai Emery ansåg projektet vara tilltalande nog att flytta till Birmingham för. Sedan Emery tog över har man varit i den absoluta toppen av tabellen och hade man tagit beslutet tidigare hade förmodligen Villa slagits om CL platserna nu istället.

Det jag gillar mest med Villa är mittfältet där en mängd otroligt skickliga och otroligt underskattade spelare huserar. Ramsey, McGinn, Kamara, Luiz, Dendoncker och Buendia är strålande spelare att ha strax bakom Ollie Watkins som fått sitt stora genombrott i år.

Brighton är nog det lag som, utanför Big 6, fått mest ögon på sig. Efter att Potter lämnade för Chelsea och man tog in De Zerbi att förvalta hans arv har det exploderat. Italienaren har fått Brighton att spela en helt sanslöst bra fotboll och fullständigt spelat ut lag som United, Arsenal och Chelsea. Även här sticker mittfältet ut med Caicedo, McAllister och Gross. Framför sig har Mitoma och Ferguson gjort storsuccé som en blixt från klar himmel och i försvaret har Dunk och Webster varit strålande tillsammans med supertalangen och lånet från Chelsea, Levi Colwill.

Speltips

Matchen betyder otroligt mycket för Aston Villa och är av mindre viktig karaktär för Brighton. Man har dock ett så pass stabilt grundspel att jag inte tror att man faller ihop totalt. Däremot så tror jag att Emery har sett vad lag som Newcastle och Everton lyckats med på sistone när man vunnit med bred marginal och han har materialet att göra det. Spela rakt ur Brightons press och själva pressa centralt i uppspelsfasen - då blir Brighton lätt endimensionella och man kan inte ställa om och spela annorlunda utan kör man fast gör man det ordentligt.

Jag förväntar mig som sagt en otroligt sevärd match och jag tror att en så stark cuptränare som Emery kommer hitta ett sätt att vinna den här "finalen".

Aston Villa att vinna och över 2,5 mål i matchen spelas till 2,70 gånger pengarna.