Speltips Aston Villa - Newcastle

Bild från Bildbyrån

Femte raka nederlag för Newcastle?

Efter tre raka bortamatcher, där de sista två har varit mållösa affärer, återvänder Aston Villa till Villa Park för ett Premier League möte mot formlösa Newcastle. Gästerna har radat upp förluster i ligaspelet och läckt in mål under tiden. Något som talar för att hemmalaget går segrandes ur duellen.

ASTON VILLA

När lite mer än halva säsongen är spelad har Unai Emerys lag en fjärde platsen i tabellen. Under förra året, som avslutades med en 3-2 seger över Burnley, öste man in mål, mot allt och alla. Detta år har varit betydligt tuffare, då laget ändå har besegrat Middlesbrough i FA-Cupen för att därefter spela mållöst mot Chelsea. Dessa två matcher, precis som det mållösa mötet i ligan mot Everton, har spelats på bortagräs. Starkt att hålla nollan i tre raka matcher.

Hemmafacit ser annorlunda ut. Där är man bäst av alla, med 9 segrar och ett kryssmöte mot Sheffield United. Ollie Watkins är lagets bästa målskytt, med 9 fullträffar. Men även Douglas Luiz och Leon Bailey står ut med sina 6 baljor vardera. Intressant är att laget nätar nästan 3 mål framåt per ligamatch.

NEWCASTLE

Gästerna har under tiden varit en ren besvikelse. Alexander Isak är en ljuspunkt, med sina 10 ligamål. I övrigt har det varit mest snack om defensiven, som har haft enorma problem. För även om offensiven har gjort sitt jobb har det inte gått att sluta blödningen. Under de tre senaste ligamatcher har minst 3 mål släppts in i samtliga.

Alla motgångar har lett till att Newcastle ligger i ingenmanslandet, på en 10:e plats i tabellen. Däremot har det gått bättre i FA-Cupen med en bortaseger i helgen över Fulham, där Sean Longstaff och Dan Burn nätade. Att lösa segern var en moralboost. Frågan är ändå om Newcastle räcker till i en sådan drabbning.

MITT SPELTIPS

I och med att Aston Villa har nätat i massor på sin hemarena, samtidigt som försvaret har steppat upp och stängt igen helt i ett par tävlingsmatcher, kommer det bli oerhört tufft för Newcastle att resa hem med poäng i behåll.

Det underlättar inte heller att Callum Wilson, Harvey Barnes, Joelinton, Nick Pope, Elliot Anderson, Joe Willock, Matt Targett och Kieran Trippier är på skadelistan.

Mitt spel blir Aston Villa vinner matchen, till nästan dubbla degen i odds.