Speltips Atalanta - Sporting Lisboa

Bild från Bildbyrån

Gruppfinal i Europa Leagues grupp d

Atalanta är mer eller mindre klara för avancemang från gruppspelet men har inte första platsen säkrad och behöver ett poäng här för att att vara säkra. Sporting säkrar avancemang vid vinst men har avgörandet i egna händer hemma mot Sturm Graz i sista omgången. Vinner Rakow mot all förmodan borta mot Sturm Graz är Sporting absolut klara vid kryss här så det är mycket på spel denna torsdagskväll.

SpelTorsten om Atalanta - Sporting Lisboa

Atalanta kopplade greppet i gruppen när de slog Strum Graz senast samtidigt som Sporting bara fick med sig 1-1 mot Rakow. Det betyder att Atalanta säkrar gruppseger med ett kryss här och ska absolut vara favoriter till vinst mot portugiserna. I Serie A går det inte lika bra och ligger just nu på en sjunde plats med 20 inspelade poäng av 39 möjliga. Hemma är de dock riktigt starka och har bara förlorat två av de senaste 14 matcherna och ska målas upp som favorit här.

Sporting Lisboa har ett riktigt bra lag och förstärkte inför säsongen med bla. svenske Viktor Gyökeres som kom från en riktigt bra säsong med Coventry i Championship. I ligan har det hunnit bli sju mål på top matcher och i Europa League har det blivit två baljor på tre matcher. De ligger på en andra plats i ligan på samma poäng men sämre målskillnad än rivalerna Benfica. 

SPELTIPS

Även i denna match så har jag valt att gå på spelarkort och det är på Sportings rutinerade anfallare Paulinho. Han står på två gula nu och inte omöjligt att han tar ett taktiskt gult för att bli avstängd vid en eventuellt meningslös sista match mot Sturm Graz. Nu är inte detta kortspel lika självklart som de andra jag delat i min mening då Sporting är långt ifrån klara men andra sidan är Paulino inte guds bästa barn och har dragit på sig en hel del gula kort genom karriären. I år har det inte blivit lika många gula men har heller inte spelat frekvent och är absolut inte säkert att han ens kommer till start här. Han startade dock i helgens cup match där han gjorde hat-trick och chanserna är goda.

Startar han så är det absolut inte omöjligt att han tar sig ett taktiskt kort med andra ord och är absolut värt 2/10U till fina oddset 4.80 på LeoVegas.

LeoVegas kommer med en helt ny licens och därför får både nya och gamla kunder 100 kronor i ett gratisspel - helt utan omsättningskrav! Klicka här för att hämta bonusen

Lägg spelet hos LeoVegas

ANDELAR MED SPELTORSTEN

STRYKTIPSET LÖRDAG 2 DECEMBER
SpelTorsten

SpelTorsten

EUROPATIPTSET SÖNDAG 3 DECEMBER
SpelTorsten

SpelTorsten