Speltips Atletico Madrid - Bilbao

Bild från Bildbyrån

Dubbla pengar på Atleti!

I det första av två möten, i den spanska cupen, ställs Atletico Madrid mot Athletic Bilbao. Först ut på Wanda Metropolitano, där Atletico Madrid har varit urstarka och nästan bara plockat segrar. Att ta ett tidigt kommando är viktigt och något som giganterna bör klara av att genomföra.

ATLETICO MADRID

Spelbolag har laget som givna favoriter till att lyfta Copa del Rey trofén denna säsong. Detta efter att ha slagit ut stadsrivalen Real Madrid i förlängningen. Bakom sig har man just ett Madridderby som slutade med en delad pott, efter att Marcos Llorente nickade in kvitteringsmålet sent på övertid.

Med den energin, glädje och formen kommer Atleti vara svårslagna. Hemmafacit är dessutom brutal i den spanska La Liga. Man är bäst av alla med 11 segrar och ett kryssmöte mot Getafe på 12 försök. Även om gästerna gör en bra säsong är det svårt att se dem åka hem med ett positivt resultat.

ATHLETIC BILBAO

Vägen till semifinalen har gått via en seger på San Mames under förlängningen mot FC Barcelona. Men giganterna var knappast i toppslag vid det skedet. Ändå ska inget tas ifrån Bilbao, som har gjort det riktigt bra både i cupen och ligaspelet.

På hemarenan har de flesta segrarna kommit. På resande fot är dock laget mer sårbart. Nyligen har de misslyckats med att hitta nätmaskorna i förlustmötet mot Valencia och det mållösa mötet mot Cadiz. Sist blev det en förkrossande seger över Mallorca, men den kom på San Mames. Betydligt svårare uppgift väntar.

MITT SPELTIPS

I och med derbysegern kommer Atletico spelarna fyllda med självförtroende. Då detta är lagets enda realistiska chans till en pokal är motivationen helt på topp. Det gäller att ta saken i egna händer, något man är fullt kapabla till mot alla lag. I huvudstaden ska man bara få med sig det bästa möjliga resultatet inför den tuffa returen.

Mitt spel blir därför att Atletico Madrid vinner matchen efter fulltid, till ett odds kring dubbla pengar, som är svår att motstå.

Oddsjämförelse Atletico Madrid - Bilbao