Speltips Atletico Madrid - Sevilla

Bild från Bildbyrån

Cupstarka Atletico marscherar vidare

Efter att ha slagit ut de regerande Copa del Rey mästarna Real Madrid tar sig Atletico Madrid an Sevilla i kvartsfinalen av turneringen. Atleti, som har visat sig vara mäktiga och oslagbara på Wanda Metropolitano, borde klara av uppgiften utan större bekymmer.

ATLETICO MADRID

Laget lyckades ta en revansch efter nederlaget i Supercopa de Espana mot stadsrivalen. Efter ett oavgjort resultat vid fulltid krävdes ytterligare en halvtimme och två mål av Antoine Griezmann och Rodrigo Riquelme för att gå segrandes ur duellen. Innan dess slogs också Lugo ut i turneringen bekvämt.

I La Liga blev det en trepoängare sist då laget reste till Estadio Nuevo Los Carmenes och vann mot Granada. Alvaro Morata gjorde matchens enda mål, sitt 13:e för säsongen. Det är bara Jude Bellingham i Real Madrid och Artem Dovbyk i Girona som har nätat fler gånger i ligaspelet.

Hemmaspelet i den spanska cupen har varit framgångsrikt. Inget nederlag finns sedan januari månad 2018. Även i ligaspelet har laget lyckats undvika nederlag, med 9 segrar och ett kryssmöte. Ytterst lite talar för att gästerna ska klara av att bryta den trenden.

SEVILLA

Någon vidare form finns inte i truppen, som har fyra raka nederlag i La Liga. Att ta 16 poäng efter 21 omgångar säger det mesta. Sevilla har näsan precis ovanför vattenytan och behöver lägga fokus på sin överlevnad, även om cupspelet skänker lite tröst.

För det har gått bra i Copa del Rey, där Quintanar de la Orden, Atletico Astorga, Ferrol och Getafe har slagits ut. Managern Quique Sanchez Flores har ändå mycket jobb kvar att göra, speciellt efter prestationen sist. Det blev en förnedrande förlust mot Girona med hela 1-5 på bortaplan.

I och med att Sevilla är något under isen hade formen behövt vara betydligt bättre för att utmana om avancemang mot en stormakt som Atletico Madrid. Då hemmalaget dessutom har anfallare i högform väntar detta bli en ny seger.

MITT SPELTIPS

Spelet landar på att Atletico Madrid vinner med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med ett mål. Förlust vid en bortaseger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en rak hemmaseger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera, efter fulltid.