• Hem
  • JV
  • AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles
Speltips AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles

Bild från Bildbyrån

Hemmalaget inleder piggt!

Det är ligapremiärer som pågår eller ska genomföras runt om i Europa och denna söndag är det dags för AFAS Stadion att stå i fokus. AZ Alkmaar gästas av Go Ahead Eagles, med en viss Edvardsen i truppen!

AZ Alkmaar kliver in i denna hemmamatch som favoriter och jag köper läget. Hemmalaget i denna match har utan tvekan det bättre laget och min förväntan på AZ är att de inleder säsongen piggt.

Ser vi till hur hemmalaget sett ut under försäsongen så är det trevlig läsning. Fyra raka segrar är vad hemmalaget har i ryggen och den allra senaste tog de i säsongens första tävlingsmatch då de på bortaplan slog FC Santa Coloma med 1-0, vilket gör att de har ett bra läge i kvalspelet till Conference League med tanke på att de vänder hem med ledning från Andorra.

Go Ahead Eagles har precis avslutat sin försäsong och ska nu inleda ligaspelet och det genom en som sagt tuff bortamatch. Gästerna har de två senaste säsongerna kammat noll mot detta AZ i alla fyra möten lagen emellan och i regel förlorar de med lite större siffror när de möter detta topplag.

Motsvarande möte i fjol vanns av hemmalaget med 2-0 och därefter vann AZ även bortamatchen med 4-1. Säsongen innan vann de hemmamatchen med 5-0 och borta med 4-1. Det ger alltså 15-2 i målskillnad, fördel AZ, på de fyra senaste lagen emellan och även om gästerna förstärkt truppen med Victor Edvardsen, som hos mig är lite av en personlig favorit, så tror jag inte att de löser något trendbrott den här gången heller.

Speltips AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles

AZ bär favoritskapet inför denna hemmapremiär och det med rätta. Gästerna håller inte samma nivå på laget och ska vara  glada om de lyckas hålla siffrorna nere, tror jag! Därför sätter jag ihop detta spel från denna premiärmatch i Alkmaar: 

  1. AZ Alkmaar vinner matchen
  2. Över 7,5 hörnor totalt i matchen

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles