Speltips: B. Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 23/5 "Underhållande…
Speltips B. Mönchengladbach - Bayer Leverkusen

Underhållande toppmöte i Bundesliga

Fortsättning följer i Bundesliga med andra fotbollshelgen efter Corona-uppehållet. Högst upp på min lista blir toppmötet mellan B. Mönchengladbach och Leverkusen. Jag förväntar mig en underhållande match mellan två positiva tränarfilosofier.

Det skiljer två poäng och två placeringar mellan Gladbach på tredje- och Leverkusen på femteplatsen i tabellen. Detta är två lag med ambition att ta en topp 4 placering som innebär Champions League. Matchen är med andra ord viktig för båda lagen. Båda lagen vann i förra omgången. 1-3 och 1-4.

Hemmalaget tränas av Marco Rose som är lite av en personlig favorit. Han lyckades nästan ta Salzburg till en Europa League final innan han tog över Gladbach inför denna säsongen. Det är en tränare som förespråkar en positiv fotboll som är rolig att se på. Gladbach försvarar alltid framåt vilket innebär att de vill vinna boll genom aggressivt försvarsspel. Med boll spelar man väldigt rakt och försöker alltid hitta närmaste väg till målchanserna. Det är med andra ord ett lag som skapar mycket målchanser.

Peter Bosz som tränar bortalaget spelar även han en positiv fotboll, men som ibland kan bli lite omständigt. Utan boll är strategin likadan som hemmalagets. Försvarar framåt och aggressivt. Skillnaden mellan lagen är när man vinner tillbaka bollen. Leverkusen vill till skillnad från Gladbach etablera ett högt bollinnehav och involvera så många spelare som möjligt. Det tar längre tid från bollvinst till målchans med andra ord. Däremot är Leverkusen ett skickligt kontringslag när man väl väljer att kontra.

Jag har valt att satsa på Offside i denna matchen. Över 5 offside (pengarna tillbaka vid 5 offside) på Bethard till 2.45 ser jag som väldigt spelbart. Spelet hittar ni under fliken "specialare" på matchen.

Jag ska förtydliga min analys. När jag skriver att man försvarar framåt så menar jag att man hellre vill vinna boll genom att gå framåt i banan än att backa hem. Lag som försvarar framåt är mer benägna att stanna högre upp med sin backlinje istället för att sjunka hem djupt. Detta innebär inte att man kan göra det varje gång man tappar boll. Men det innebär att man gör det så ofta man kan då det är detta som tränarna i respektive lag prioriterar.
När två lag med denna filosofi möts är det upplagt för offside. De största ytorna finns oftast bakom backlinjen när man står högt upp. Men det är samma yta som orsakar en offside när man står fel.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Betting Sherlock

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
6 juni
15:30
RB Leipzig - Paderborn
Bundesliga
Spel: Över 3.75 mål (Asian totalt)
 
6 juni
17:00
Altach - WSG Swarovski Tirol
Fotboll
Spel: Altach vinner
 
6 juni
17:05
V75 3 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Hossiana Boko placering 1-3
 
6 juni
18:20
V75 6 Östersund Platsspel
Trav
Spel: From The Mine placering 1-3
 
6 juni
18:42
V75 7 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Campo Bahia placering 1-3
 
7 juni
13:30
Stuttgart - Osnabrück
Fotboll
Spel: Båda lagen gör mål
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Trav i Kalmar - ta del av riskfritt spel!

LÖRDAG: Nationaldagen firas med en travkampanj från Betfairs spelbörs och 250 kronor i riskfritt spel. Läs mer

Travkampanj från Betfair Exchange

FREDAG - 250 kronor i riskfritt spel från Betfair Exchange till Årjängs trav. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan

Superliga 4 juni 2020

Bettingstugans expert Jonas Weimer kommer med en ny trippel till helgens heta matcher! Ta del av odds, speltips och analys här. Läs mer

Upphöjda odds i Leverkusen - Bayern München

Bundesliga 4 juni 2020

Lördag - Stormatch i Tyskland när Leverkusen får fint besök av serieledarna Bayern München. Ta del av kampanjen från 888 sport för monsterodds i matchen! Läs mer

Analys och odds för allsvenskan omgång 1

Fotboll 3 juni 2020

Allsvenska starten är spikad och nu har även den första omgången lottats. Vi har en rad spännande matcher att se fram emot. Vi tar tempen på premiäromgången denna allsvenska ... Läs mer