Speltips BIK Karlskoga – Södertälje SK

Bild från Bildbyrån

Smaskigt spelbygge när krislagen drabbar samman

Onsdagskvällen bjuder oss på allsvensk hockey och vi riktar blickarna mot Värmland – där BIK Karlskoga tar emot Södertälje. Vi har hittat en högintressant poängspecial.

Varken Södertälje eller BIK Karlskoga har fått den start man önskat på säsongen. För BIK Karlskoga inleddes säsongen sex raka förluster, innan man studsade till och plockade två raka segrar. Nu senast blev det dock en ny förlust när Björklöven snodde med sig bonuspoängen hem till Umeå.

Spelmässigt hackar Dennis Halls gäng fortfarande rejält, inte minst defensivt där det inte finns någon riktigt tydlig struktur i vad spelarna ska göra, vilket gör att man släpper till väldigt mycket högkvalitativa målchanser.

Storsatsande Södertälje har inte heller fått någon drömstart på säsongen, men ser man till den underliggande statistiken talar allt för att det kommer vända snart. Man skapar oerhört mycket målchanser, men pucken har helt enkelt inte velat in.

Jag tycker dock att det sett något bättre ut i de sista matcherna och tror därför att man besegrar BIK Karlskoga, inkluderat förlängning och straffar. Man har helt enkelt ett bättre lag och är längre fram än sina motståndare, trots att det inte sett helt smärtfritt ut så här långt.

Det blir det ena benet i vårt spel, för jag höjer även ett varningen finger för Sebastian Dyk, stjärnvärvningen som efter en skada på försäsongen nu kommit i gång. Spetsforwarden har på sina sex matcher noterats för fyra poäng, varav de fyra poängen kommit de senaste fem omgångarna.

Dyk ingår i lagets förstakedja med Filiph Engsund och Linus Videll och spelar mycket i såväl fem mot fem som powerplay. Med det i åtanke och att han därtill gick poänglös nu senast mot Västervik så tror vi att han hittar in i poängprotokollet ikväll.

Södertälje moneyline + Sebastian Dyk att göra poäng blir därför en högintressant dubbel denna onsdagskväll. 2 units investeras till oddset @2.50.