Speltips Björklöven - AIK

Bild från Bildbyrån

Toppmöte i Hockeyallsvenskan

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och toppmötet mellan Björklöven och AIK. Hemmalaget Björklöven leder serien, med 36 poäng på 19 spelade matcher. Gästande AIK ligger på en 4:e plats, med 28 poäng på 16 spelade matcher. Båda lagen kommer från förlust och lär vara rejält laddade inför denna match. Jag håller Björklöven som ett bättre lag och jag tror man vinner denna match, mycket tack vare hemmaplans fördel.

Björklöven

Björklöven är ett topplag i Hockeyallsvenskan och ett lag som satsat mot SHL i ett antal säsonger i rad nu. Man leder också serien, dock med några fler matcher spelade än bland annat Brynäs och AIK. I senaste matchen åkte man på förlust mot Karlskoga borta med 5-4, i en svängig match. Innan det hade man fyra vinster på sina fem senaste matcher. Mike Powell håller jag som en utav seriens bästa spelare och han leder också poängligan. På hemmaplan är Björklöven starka och jag tror man vinner mot AIK.

AIK

AIK som inte alls fått till det dom senaste säsongerna, trots en bra trupp, har i år börjat starkt och är med i toppen. I senaste matchen gjorde man dock en sämre prestation och det blev förlust med 1-0 mot Kalmar borta. Innan det hade AIK fem raka segrar. Kanske är AIK på väg in i en sämre period, och nu väntar tufft motstånd i form av Björklöven på bortaplan.

Speltips

Toppmatch i Hockeyallsvenskan och jag räknar med två laddade lag som båda kommer från förlust. Lagen möttes i Stockholm i omgång 2, där Björklöven vann med 1-4 och var det bättre laget. Björklöven har faktiskt vunnit de fyra senaste inbördes mötena lagen emellan. Jag håller Björklöven som ett bättre och stabilare lag än AIK och jag tror man vinner denna match på hemmaplan. Mitt speltips i matchen blir därför att Björklöven vinner och att man gör över 2.5 mål till oddset 1.83 gånger insatsen.

Lycka till!
/Åkesson