Speltips Björklöven - Almtuna

Bild från Bildbyrån

Björklöven vinner på hemmaplan

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och mötet mellan Björklöven och Almtuna. Hemmalaget Björklöven ligger just nu 1:a i tabellen, med 12 poäng på 5 spelade matcher. Gästande Almtuna ligger på en 5:e plats, med 7 poäng på 4 spelade matcher. Björklöven kommer även i år att vara ett topplag i Hockeyallsvenskan, med ans Almtuna inte riktigt har samma resurser. Detta är en match som Björklöven bara ska vinna.

Björklöven

Björklöven har som vanligt ett mycket starkt lag på pappret, och har även i år målet inställt på att ta sig upp till SHL. Säsongsinledningen har varit helt okej. Efter 5-3 förlusten mot Djurgården på bortaplan har man nu 4 raka vinster och detta med klara siffror. Myles Powell, Dower Nilsson och Meyer är klass nyförvärv och Björklöven blir att räkna med. Mot Almtuna hemma är det bara vinst som räknas.

Almtuna

Almtuna krånglar sig kvar i den näst högsta serien år efter år, trots små medel. Säsongsinledningen har dessutom varit bra och man har vunnit 2 av 4 matcher och kommer till denna match med 2 raka segrar. Nu väntar dock tuffaste matchen hittills och då tror jag det blir förlust.

Speltips

Almtuna gör det bra, men har inte alls samma budget och lag som Björklöven. Björklöven vann 3 av 4 möte ifjol och kommer till denna match med fin form. Jag tror Björklöven helt enkelt är det bättre laget och mitt speltips i matchen blir därför Björklöven -1.5 till oddset 1.80 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson