Speltips: Björklöven - Bik Karlskoga 8/4 "Björklöven - Bik Karlskoga"
Speltips Björklöven - Bik Karlskoga

Bild från Bildbyrån

Björklöven - Bik Karlskoga

HockeyAllsvenskan-semifinalserien mellan Björklöven och Bik Karlskoga rullar vidare under torsdagskvällen. Det står 1-1 i matcher efter att västerbottningarna lyckades kvittera matchserien under tisdagen genom att vinna med 5-2 på bortaplan. Nu väntar två raka hemmamatcher för Björklöven, som har ett jätteläge att grundlägga ett finalavancemang i dessa två bataljer i A3 Arena.

Björklöven

Umeås hockeystolthet hade väldigt höga förväntningar på sig inför den här säsongen, varpå grundserien blev lite sämre än väntat. Björklöven hade visserligen fantastiska toppar, men var oväntat ojämna och inte i närheten av att vinna serien.

Björklöven är en het SHL-kandidat

Potentialen är dock extremt stor och Björklöven är definitivt en seriös SHL-kandidat, den hårda konkurrensen - framför allt från Timrå - till trots.

Bik Karlskoga

Värmlänningarna gjorde en oerhört bra grundserie utifrån förutsättningarna. Det faktum att Bik Karlskoga lyckades placera sig före Björklöven och knipa andraplatsen talar sitt tydliga språk. Bik har inte lika mycket press på sig som Björklöven.

Inte samma press på sig som Björklöven

Karlskogaiterna är en klubb som inte har lika stora ekonomiska resurser som västerbottningarna, utan är mer inriktade på att vidareförädla spelare som vill ta nästa steg i karriären.

Speltips

Björklöven har ett riktigt bra läge inför torsdagen. Hans Wallsons gäng gjorde en bra match nu senast och har ett mentalt övertag tack vare 4-2 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen.

Lägg därtill att Bik Karlskoga har en del skadeproblem. Björklöven kan ståta med en helt annan bredd och fler spelare som kan kliva fram samt göra det lilla extra. Västerbottensgänget kan ståta med en starkare offensiv.

Hemmaplansfördelen väger dessutom tungt, trots att Karlskoga-gänget är ganska bra i bortaplanssammanhang.

1.71 i odds (i skrivande stund) för en Björklöven-vinst under ordinarie speltid känns som klart spelvärt utifrån omständigheterna.

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 apr.
03:00
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings
NHL
Spel: Colorado ö3,5 mål
 
17 apr.
15:00
Hammarby - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Hammarby -1 asian hcp
 
17 apr.
17:00
Marseille - Lorient
Ligue 1
Spel: Marseille vinner + båda lagen gör mål
 
17 apr.
18:30
New York Rangers - New Jersey Devils
NHL
Spel: New York Rangers -1.5
 
17 apr.
21:00
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins
NHL
Spel: Pittsburgh Penguins FT
 
17 apr.
21:15
Wolverhampton Wanderers - Sheffield United
Premier League
Spel: Wolves
 
18 apr.
17:30
Djurgårdens IF - IFK Norrköping
Allsvenskan
Spel: BLGM
 
19 apr.
19:00
IFK Göteborg - AIK
Allsvenskan
Spel: under 3,5 mål & X2
 
15 maj
15:00
Vinnare SHL 2021
Ishockey
Spel: Rögle vinner SM-guld
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Odds på Sverige i Fotbolls-EM 2021

EM 2021 16 april 2021

Sommarens stora fest kommer närmare och närmare! Vi pratar förstås om Fotbolls EM 2021 som kommer bli en rysligt spännande turnering, inte minst med svenska ögon. Vårt landslag ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.15)

Premier League 16 april 2021

Det är 18 miljoner i jackpot på helgens Stryktipskupong och all anledning att lägga ner jobbet som krävs för att sitta med 13 rätt på lördag. Två som gjort det är Limpar och ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 17 April

Premier League 15 april 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

Spela 100 kronor gratis på Allsvenskan!

Allsvenskan 9 april 2021

LÖRDAG: Allsvenskan 2021 börjar i helgen och vi får en rad spännande matcher redan i omgång 1. Vill du höja upp spänningen ännu mera rekommenderar vi kampanjen som Betsafe kör ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.14)

Premier League 9 april 2021

18 miljoner i jackpot denna lördag då Stryktipset som vanligt ska spelas. Premier League börjar närma sig sitt slutskede och i Championship ska uppflyttnings-, nedflyttnings- och ... Läs mer