Speltips Björklöven - Mora

Bild från Bildbyrån

Björklöven vinner och minst fyra mål i matchen

Onsdagen bjuder på flera intressanta matcher i HockeyAllsvenskan. Däribland till exempel sammandrabbningen i Winpos Arena mellan Björklöven och Mora. Serietrean från Västerbotten tar sig an MIK, som krigar i tabellens bottenskikt.

Björklöven

Hans Wallsons gäng har inkasserat 17 poäng på nio matcher och är en pinne från andraplatsen. Laget är dessutom målbäst i HockeyAllsvenskan. En helt okej prestation i paritet till förväntningarna på laget, men västerbottningarna har utan tvivel ytterligare en växel att lägga in.

Mora

MIK gjorde det bra i fjol - men har haft det tungt den här säsongen hittills. Endast åtta poäng på nio matcher innebär att masarna är på fel sida av kvalstrecket och har fått en rejäl uppförsbacke i jakten på att utmana topplagen. Det är ingen överdrift att påstå att Mora är en stor negativ överraskning så här långt. Kapaciteten är emellertid hög och det är fel att räkna bort Mora från topp sex-striden i det här relativt tidiga skedet.

Speltips

Björklöven är - med all rätt - favoriter under ondagskvällen. Därmed inte sagt att Mora ska räknas bort helt och hållet. Laget har inte minst en eminent spetskompetens i form av exempelvis Johan Persson, Lukas Wernblom och Daniel Ljunggren.

Västerbottningarna har dock i grunden ett bättre spelarmaterial och bland annat ett övertag när det gäller djupet i laget.

Björklöven har ett stort offensivt övertag

Det faktum att Björklöven har ett stort offensivt övertag, trots att powerplayspelet inte direkt övertygat, ska också lyftas fram. Vi snackar om 39 mål, att jämföra med Moras 23.

MIK är dessutom ett lag med defensiva brister, inte minst i boxplaysammanhang.

En Björklöven-vinst under ordinarie speltid - i kombination med över 3.5 mål i matchen - ger ett odds på 1.71 (i skrivande stund), vilket känns tämligen spelvärt utifrån omständigheterna.