Speltips Björklöven - Vita Hästen

Bild från Bildbyrån

Topptippade Björklöven vinner på hemmaplan

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och ett möte mellan Björklöven och Vita Hästen. Hemmalaget Björklöven är som vanligt topptippade, och man har ett riktigt bra lag på pappret. Gästande Vita Hästen har tillhört bottenträsket i Hockeyallsvenskan i några år nu, och jag tror man kommer hålla till där även denna säsong. Nä, det är en match som hemmalaget bara ska vinna, och jag tror på en relativt enkel seger för Björklöven.

Björklöven

Björklöven räckte inte riktigt hela vägen förra året heller. HV71 var helt enkelt för bra i finalen, och det är bara att ta nya tag. Björklöven har även i år ett strakt lag, och man kommer vara med och slåss om SHL platsen. I första matchen blev dock förlust hemma mot Karlskoga med 1-2, efter förlängning, en match man borde vunnit. Nu är det enklare motstånd som kommer på besök, och då är det bara 3 poäng som räknas. Jag har svårt o se att Björklöven skulle förlora två raka hemmamatcher mot beskedligt motstånd.

Vita Hästen

Vita Hästen har inför i år bytt tränare och en hel del spelare. I träningsmatcherna har man spelat bra, men träningsmatcher är träningsmatcher. I första omgången blev det förlust mot Mora borta med 3-0, efter en ganska blek match. Nu väntar ännu värre motstånd, och jag tror på ny förlust för Norrköpingslaget.

Speltips

Björklöven är bättre än Vita Hästen på alla positioner, man har fördelen av hemmaplan, och man är revanschsugna efter förlusten i första omgången. Björklöven vann samtliga inbördes möten ifjol, och hemmamatcherna slutade 4-1, respektive 6-2. Jag tror på något liknande resultat i denna match, och mitt speltips i matchen blir Björklöven -1.5 till oddset 1.82 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson