Speltips BK Häcken - IK Sirius

Bild från Bildbyrån

Räkna inte bort gästerna

Häcken fortsätter vinna matcher och hakar på i toppen. Men räkna inte med någon överkörning när en gäst på uppgång kommer till spel.

Speltips

Häcken bara kör nu. Fyra raka vinster varav senaste på bortaplan mot MFF och blott en förlust under säsongen. Jeremejeff är i absolut toppslag och har sopat in 9 mål (+3 ass) på sina 8 matcher. Häcken har haft lyxen att kunna spela i princip samma startelva match in match ut och störts av få skador. Förr eller senare är ju viss rotation nödvändig men Häcken ser ut att vara att räkna med framöver. Men trots detta ser jag inte att man nödvändigtvis asfalterar Sirius. Häcken har läckt in mål bakåt och faktiskt inte hållit nollan en enda gång den här säsongen. Antalet segrar med mer än en balja är tre stycken.

Sirius har varit en slagpåse under inledningen av säsongen men nu ryckt upp sig. Man satte stopp för blödningen i och med 2-0-segern på bortaplan mot Varberg, följde upp det med 2-0 hemma mot Sirius och åkte och grejade 2-2 borta mot AIK i senaste omgången. Och då ska sägas att Sirius ledde med två mål och blev rånade på en solklar straff. Känslan är helt enkelt att positiva vindar blåser i Uppsalalaget och givetvis ofantligt viktigt att Kouakou är tillbaka efter långtidsskada- nu målskytt i två raka matcher.

Att båda lagen gör mål här känns verkligen spelvärt då Häcken bara kör offensivt men läcker bakåt liksom Sirius är på gång. För att pusha upp oddset ordentligt vill jag även luta mig mot Sirius +1,5 hcp då jag ser en liten skräll i luften eller åtminstone att man faller med flaggan i topp och förlorar med uddamålet.

Båda lagen gör mål & Sirius +1,5 hcp till hela 2.45 hos Unibet bara måste prövas. Du bygger spelet själv.