Speltips: Blackpool - Lincoln City 30/5 "Ryggareken om Blackpool vs…
Speltips Blackpool - Lincoln City

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Blackpool vs Lincoln City

Blackpool och Lincoln City möts i League One playoffs finalen på söndagseftermiddagen. Vinnaren tar sig till Championship, ett stort steg upp. Det var nu 6 år sedan Blackpool spelade i Englands högsta liga och under den här tiden har man inte varit nära på att ta sig upp igen. Som bäst har man slutat 10a. Nu har man den bästa säsongen på många år och en rejäl chans på att ta klivet upp. Lincoln å sin sida har även dom haft sin bästa säsong sen urminnes tider. Man har inte spelat i Championship sen fem deccenier sedan.

Blackpool

Blackpool avslutade säsongen med fyra raka vinster och sen i mitten av februari så har Blackpool bara noterats för två förluster, båda med 1-0.

Trots att man avslutade säsongen starkt så förväntades playoff motståndet Oxford ställa till bekymmer för dom. Men det gjorde dom inte - Blackpool var mycket bättre i båda matcherna trots att ena matchen slutade oavgjort. Första matchen slutade 3-3 där framförallt Ellis Simms stod för en mästerlig prestation. Andra matchen slutade 3-0 till Blackpools favör.

Truppen:

Vi håller ett extra öga på Ellis Simms och på Jerry Yates som har noterats för tre mål och tre assist på senaste fyra matcherna.

Coach Critchley kommer att ge försvaren och tillika Arsenal-lånet Daniel Ballars alla möjligheter som finns att skaka av sig sin ljumskskada. Marvin Ekpiteta står annars på tur.

Enda skadan är på Daniel Gretarsson.

Vi får nog se samma elva som gjorde jobbet så bra mot Oxford.

Möjlig XI: Maxwell; Turton, Ballard, Husband, Garbutt; Mitchell, Stewart, Dougall, Embleton; Simms, Yates

Lincoln City

Det var alltså femtio år sedan som Lincoln Spelade i Englands andraliga. För bara några år sedan så spelade man i National League. Detta till trots så har man ändå spelat några högprofilerade matcher under de senaste åren då man bland annat vunnit EFL Trophy och nått kvartsfinal i FA-cupen. Ingenting kan dock jämföras med möjligheten som nu ligger framför deras fötter.

Lincoln började säsongen urstarkt. Det var verkligen en fröjd att se. Andra halvan av säsongen har dock inte varit lika stark. Ungefär då Blackpool började spela bättre så började Lincoln spela sämre. Det känns som att man har tappat lite av den glöd jag tyckte mig se från start.


Truppen:

Joe Walsh gjorde jobebt bra på inhopp mot Sunderland senast.

Adam Jackson har varit skadad men förmodas vara frisk igen men han kommer nog ändå inte få spela.

Möjlig XI: Palmer; Poole, Walsh, Eyoma, Edun; McGrandles, Bridcutt, Grant; Johnson, Hopper, Rogers


REK
Blackpool är ett lag i klart mycket bättre form än Lincoln. Man har dessutom en bra mycket bättre historia av högprofilerade matcher. Jag har svårt att se en annan utkomst än att Blackpool vinenr det här. Att oddsen är så höga är för att detta gäller en match i de mindre ligorna. Därmed är formboken inte något vi kan stirra oss blint på. I en match kan vad som helst hända. Men givet det fina oddset vi får på Blackpool så tycker jag att det är värt att spela. OCh efetrsom jhag anser det finnas spelvärde så höjer vi insatsen något trots höga odds. 2.40 hos Nordicbet. 7u.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
25 jan.
19:00
Luleå - Oskarshamn
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra poäng
 
25 jan.
19:00
Växjö - Skellefteå
Spel: Växjö inklusive förlängning och straffar
 
26 jan.
18:59
HV71 - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Tre HV71-poäng och minst fyra mål i matchen
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Här är Sveriges 10 största guldchanser i OS 2022 i Peking

Vinterspelen 24 januari 2022

Vinterspelen 2022 närmar sig med stormsteg. SOK har fastställt truppen och det är ett starkt landslag som kommer visa upp sig i Peking under februari månad. Vi har tagit tempen på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer