Speltips idag » fredag 2 april » Boden & Kalix | Dragskott
Speltips Boden - Kalix

Bild från Bildbyrån

MAXBET: Boden - Kalix

På fredag är det dags för returmötena i Hockeyettan-slutspelet (åttondelsfinalerna). Bodens hemmabatalj mot Kalix tillhör tveklöst en av de mest intressanta sammandrabbningarna.

Boden

Norrbottningarna är - rent pappersmässigt - Hockeyettans främsta lag och BHF är en klubb som är på frammarsch i allmänhet, bland annat med tanke på den urstarka ekonomin. Grundserien blev rena rama transportsträckan och i AllEttan Norra dominerade Boden fullständigt.

Vinna eller försvinna

Det faktum att Boden förlorade åttondelsfinalen borta mot Kalix var onekligen en ordentlig knall och nu måste BHF vinna för att säsongen inte ska vara över.

Kalix

Michael Lindgrens gäng är en klubb med betydligt mindre ekonomiska resurser, men har gjort det bra utifrån förutsättningarna. Det faktum att Kalix överhuvudtaget tog sig till AllEttan Norra får betraktas som en stark prestation utifrån förutsättningarna och väl där var laget bara en sämre målskillnad från en sjätteplats.

Ett lag med en härlig inställning

Kalix är ett lag med mycket karaktär som är jobbiga att möta. Alla jobbar för varandra och Kalix är en genuin lagmaskin där ingen faller ur ramen.

Speltips

Hemmaplan är en sak. Bortaplan något helt annat. Kalix var ett ytterst mediokert bortagäng i AllEttan Norra och faktum är att Boden inte torskade en enda batalj i Björknäshallen i AE-sammanhang. BHF var dessutom obesegrade på hemmais i grundserien och har därmed 19 (!) raka hemmavinster den här säsongen.

Lägg därtill att Boden var spelförande nu senast mot Kalix. Det ska extremt mycket till för att Boden ska sumpa det här. Boden är ett betydligt bättre lag än Kalix sett till samtliga lagdelar och det troligaste är att BHF vinner fredagens batalj med minst två måls marginal.

En hemmavinst under ordinarie speltid torde vara relativt säkra pengar och är spelvärt - trots att oddset inte direkt är något att hurra för.

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
12 apr.
19:00
Leksand - Örebro
SHL
Spel: Örebro över 2.5 mål inkl. övertid
 
13 apr.
19:00
Färjestad - Växjö
SHL
Spel: Växjö vinner inklusive övertid
 
13 apr.
21:00
Chelsea - Porto / PSG - Bayern München
Champions League
Spel: Över 2 mål / PSG eller Bayern vinner
 
14 apr.
01:30
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames
NHL
Spel: Toronto Maple Leafs FT
 
15 maj
15:00
Vinnare SHL 2021
Ishockey
Spel: Rögle vinner SM-guld
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela 100 kronor gratis på Allsvenskan!

Allsvenskan 9 april 2021

LÖRDAG: Allsvenskan 2021 börjar i helgen och vi får en rad spännande matcher redan i omgång 1. Vill du höja upp spänningen ännu mera rekommenderar vi kampanjen som Betsafe kör ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.14)

Premier League 9 april 2021

18 miljoner i jackpot denna lördag då Stryktipset som vanligt ska spelas. Premier League börjar närma sig sitt slutskede och i Championship ska uppflyttnings-, nedflyttnings- och ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 10 April

Premier League 9 april 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Först ut är Bettingstugans egna expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Allsvenskan 2021

Allsvenskan 8 april 2021

Det är dags för Allsvensk premiär och, förutom matcherna, är det förstås intressant att spana in profiler och framtida stjärnor. Något som alltid är hett att diskutera innan en ... Läs mer

Vilka vinner Allsvenskan 2021?

Allsvenskan 8 april 2021

Det har blivit dags för premiär i Allsvenskan 2021 och lagen är rustade till tänderna att ge sig på den nya säsongen. Spelbolagen har förstås även de sina favoriter klara och ... Läs mer