Speltips Boden - Kalix

Bild från Bildbyrån

Klasskillnad i norrlandsderbyt

Vi vänder oss till Hockeyettan Norra och mötet mellan Boden och Kalix. Vi kan kalla et derby då det "endast" skiljer 8 mil mellan lagen. Hemmalaget Boden ligger på en 2:a plats i tabellen, med 26 poäng på 11 matcher. Gästande Kalix ligger på en 8:e plats, med 13 poäng på 13 spelade matcher. Det skiljer med andra ord en hel del mellan dessa båda lag och detta är en match som Boden ska vinna enkelt.

Boden

Boden är ett topplag i Hockeyettan, och i den Norra serien är man tillsammans med Hudiksvall det bästa laget. I senaste matchen blev det dock förlust med 1-2 hemma mot Piteå, men innan det hade man hela åtta raka segrar. Nu är man ute efter snabb revansch och påbörja en ny winning streak. Boden har ett bra lag och framförallt är man starka defensivt. På 11 matcher har man endast släppt in 18 mål. Mot Kalix hemma bör man vinna enkelt.

Kalix

Kalix tillhör inte ett av de bättre lagen i Hockeyettan, och man ligger också på en 8:e plats i en ganska medioker Hockeyettan Norra. I senaste matchen blev det förlust med 0-3 hemma mot Sundsvall, och man kommer till denna match med endast en vinst på sina sex senaste matcher. Vinsten kom mot bottenlaget Örnsköldsvik hemma med 4-3 efter straffar. Nu väntar tuffast tänkbara motstånd på bortaplan och då blir det ny förlust för Kalix.

Speltips

Boden är ett bättre lag och på hemmaplan ska man bara vinna en sån här match. Boden jagar Hudiksvall i toppen och är ute efter revansch efter förlusten mot Piteå senast. Senast lagen möttes vann Boden på bortaplan med 0-3. Nu är det hemmaplan och jag tror man vinner denna match enkelt. Mitt speltips i matchen blir därför Boden -2 till oddset 1.84. Alltså pengarna tillbaka om Boden vinner med exakt 2 mål.

Lycka till!

/Åkesson