• Hem
  • JV
  • Borussia Dortmund - PSG
Speltips Borussia Dortmund - PSG

Bild från Bildbyrån

Frågan är inte om det blir mål, utan hur många?

Den andra semifinalen från Champions League tar plats under onsdagskvällen och precis som under gårdagen blickar vi mot Tyskland och här ska ett nytt spelbygge jobbas in. Jag är inne på att vi kommer bjudas på många mål, en hel del hörnor och ja, mål från båda lagen - igen!

Tankar inför avspark

Dessa lagen har gjort en bra Champions League-resa hittills som tagit sig till semifinal, men de är såklart inte nöjda än. En finalplats ligger i potten där man får möta antingen Bayern München eller Real Madrid på Wembley. För att ta sig dit ska man prestera bäst i ett dubbelmöte där alltså Dortmund inleder hemma och de gör det som underdogs mot ett PSG som öser in mål för tillfället.

Ser vi till vad Ligue 1-laget presterat i närtid så har de fyra raka matcher utan förlust och i tre av dessa matcher har de levererat fyra mål framåt - per match(!). Segersviten inleddes mot FC Barcelona borta där de vann med 4-1 och således fixade avancemanget till denna semifinal. Därefter slog de Lyon hemma med samma siffror och även Lorient borta, båda matcherna i ligan. Nu närmast så spelade de 3-3 mot Le Havre som uppladdning inför denna ack så viktiga semifinal. 

Borussia Dortmund då? De vänder hem från Leipzig där de fick stryk i ligan senast genom 4-1 i baken. Innan det spelade de 1-1 här på hemmaplan mot Bayer Leverkusen och innan det, ja då var det CL-spel här på Signal Iduna Park och då mot Atlético Madrid i en match som Bundesliga-laget vann med 4-2, vilket gav avancemang med totalt 6-3 i det dubbelmötet. 

PSG's dubbelmöte glömde jag nämna innan, men det slutade totalt 6-4, fördel fransmännen då såklart med tanke på att de är här och inte "Barca", så de här lagen har sannerligen målformen inprickad just nu!

Speltips inför Borussia Dortmund - PSG
Johan Videll

Johan Videll

Min idé inför denna semifinal i Dortmund är som jag varit inne på att vi även fortsättningsvis kommer bjudas på mål. Mitt spelbygge för ikväll bygger på det, att det ska bli minst tre baljor, mål från båda lagen såklart med tanke på deras form och lägger vi till över 6,5 hörnor mellan två offensiva lag, ja då får vi ett odds som jag faller för.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Borussia Dortmund - PSG