Speltips: Bournemouth - Aston Villa 6/8 "Om Bournemouth mot Aston…
Speltips Bournemouth - Aston Villa

Bild från Bildbyrån

Om Bournemouth mot Aston Villa

Bournemouth lyckades etablera sig i Premier League på ett mycket imponerande sätt, sett till förutsättningarna, och höll sig kvar i ligan i fem år innan man till slut föll på målsnöret. Då var man en poäng bakom lördagens motståndare, Aston Villa. Att man ska göra samma resa som Villa gjort senaste åren är nog mycket begärt med tanke på resurser men klara sig kvar bör man ha goda möjligheter att lyckas med. För gästerna Aston Villa handlar året inte om att klara sig kvar utan att utmana om europaplatser, något man har trupp för.

Två lag drog ifrån en aning i Championship förra året och föga förvånande handlade det om just Bournemouth och Fulham. Trenden de senaste åren är att lagen som spelar mer "kontinentalt" har en stor fördel i Championship samtidigt som de mer primitivt spelande lagen sen går klart bättre i Premier League. Vi får se vad årets liga säger men med det i bakhuvudet får Bournemouth passa sig. Fjolårets stora stjärna, Dominic Solanke, som stod för 29+7 är kvar och har signat ett nytt kontrakt här i dagarna. Mycket kommer hänga på att han kan överföra sitt spel till högstaligan. Det har, som vanligt, inte handlat om någon stor värvningsoffensiv från Bournemouth utan det som sticker ut är Marcus Tavernier som är en riktigt spännande värvning och Ryan Fredricks som är en erfaren och stabil spelare men som säkerligen kittlar få supportrar.

Försäsongen har knappast varit någon större succé och man har dessutom spelat relativt få matcher vilket gör dem svårbedömda. En vinst och tre förluster blev facit och det är tydligt att det finns att jobba på för Parker. Förutom Solanke, Fredricks och Tavernier är det en hop välbekanta namn som fortsatt huserar på sydkusten. Lerma, Cook, Mepham, Billing och Stanislas lär få relativt stora roller även denna vända.

Efter att man klarade sig kvar på ett katastrofalt VAR-beslut och en poäng till godo för ett par år sen har Aston Villa verkligen växlat upp och visat musklerna. Man sålde Jack Grealish för enorma pengar och lyckades spendera de pengarna på ett fenomenalt sätt. Man fick Buendia, Bailey och Danny Ings för de pengarna och även om det inte helt betalat tillbaka sig än så har man nu en otroligt fin offensiv bredd och spets. Coutinho och Digne kom in under förra säsongen och inför i år har man även lyckats knyta till sig Kamara från Marseille vilket är ett kanonförvärv. Mittfältet med Luiz, McGinn och Kamara bakom spelare som Coutinho, Bailey, Buendia, Ings och Watkins är ett lag som kan stå upp överallt, mot alla. Mittförsvaret med Konsa och Mings framför Emi Martinez är också väldigt stabilt, åtminstone på pappret, tillsammans med ytterbackarna Cash och Digne som håller hög klass.

Jag vill inte dra för stora växlar men jag hade inte blivit ett dugg förvånad om Villa blir det nya West Ham och länge är uppe och tampas om CL-platserna. Är inte Chelsea, Arsenal, Tottenham och United på tå så kan man mycket väl få se Birminghamgänget segla förbi, så mycket kvalitet har man.

Speltips

Bournemouth spelar fotboll med boll. Den filosofi Eddie Howe satte under sin tid i klubben är en som fortfarane i högsta grad gäller även om Parker och Howe inte är några kopior av varandra. Det ska bli otroligt spännande att se hur man kan omvandla det till högsta nivån och min farhåga är att man återigen blir en aning naiva. Man skapar dock chanser genom väldrillade mönster och Solanke lägga in en växel till har man alla möjligheter att skaka en hel del lag.

Jag tror att vi får se en händelserik och öppen matchbild där båda lagen väldigt gärna för spelet och inte är rädda för att kliva upp. De matcher jag såg med Bournemouth ifjol blev väldigt böljande och det utnyttjade man då tack vare sin kvalitet, nu är läget tvärtom. Aston Villa är bättre på varje position och jag tror att den offensiva spets och bredd kommer att visa sig för mycket för Bournemouth att hantera. Aston Villa har ett riktigt bra försvar och faller allt på plats där så kan det bli svårt att skapa chanser mot Villa. Ifjol blev dock matcherna ofta kaotiska och jag tror att värvningen av Kamara kan hjälpa till mycket med att stabilisera upp det, men den stabiliteten lär dröja.

En underhållande och böljande match där jag inte tror att Villa är bra nog än att kontrollera men ändå har för mycket offensiv spets för att inte kunna hitta nätet ett par gånger. Jag tänker 1-3 Villa men spelar över 2,5 mål i matchen, precis som det blivit i lagens fyra senaste möten.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
14 aug.
15:00
Nottingham - West Ham
Premier League
Spel: Nottingham. Pengarna tillbaka vid oavgjort.
 
14 aug.
15:00
Djurgårdens IF - Kalmar FF
Allsvenskan
Spel: Båda lagen gör mål
 
14 aug.
15:00
AIK - IFK Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo +1 asian hcp
 
14 aug.
15:30
Mainz - Union Berlin
Bundesliga
Spel: Dominik Kohr får kort
 
14 aug.
17:30
Chelsea - Tottenham
Premier League
Spel: Tottenham över 4,5 hörnor
 
15 aug.
06:00
Marlon Vera - Dominck Cruz
UFC
Spel: Dominick Cruz vinner
 
15 aug.
18:30
Hellas Verona - Napoli
Serie A
Spel: Verona +0.5
 
16 aug.
01:00
JVM Ishockey
Hockey-VM
Spel: Team Canada vinner
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Presentation Demjan - Ny spelläggare hos Bettingstugan!

12 augusti 2022

Dennis "Demjan" Larsson är klar för Bettingstugans ombudsspel. Detta efter att ha briljerat med egna rader samt andelsspel åt ett annat ombud. Läs hans tankar kring spel och hur ... Läs mer

Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik!

12 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i ... Läs mer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Bottenstriden

La Liga 11 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Toppstriden

La Liga 10 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av toppstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer

Bettingstugan tippar Serie A 2022/2023 - Toppstriden

Serie A 8 augusti 2022

Serie A startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli riktigt spännande att följa. Här följer en genomgång av toppstriden i ligan med speltips och analyser av ... Läs mer