Speltips Brasilien - Sydkorea

Bild från Bildbyrån

Välspelad och juste åttondel

Åttondelsfinalerna är i full rullning i VM och ikväll kliver favoriterna Brasilien ut och möter Sydkorea. En match mellan två tekniska lag som inte lägger mycket vikt på ojusta tilltag. Jag tror vi får se ett bra flyt i spelet utan några större spelavbrott. Min deg åker in på en Betbuilder bestående av Under 22.5 fouls (2.43) samt Sydkorea över 3.5 hörnor (2.70) till det totala oddset 7.0 på Expekt.

Brasilien

Brasiliens B-lag åkte på en snöplig förlust i matchens slutminuter i den för deras del betydelselösa matchen mot Kamerun. En match som totalt dominerades av Brasilien som utan sina största stjärnor aldrig fick hål på motståndet. Ikväll är samtliga startspelare utvilade och taggade att bara flyga förbi åttondelen, rakt in i kvarten. Det kunde kanske inte bli bättre motstånd för deras del då Sydkorea står på andra sidan. Jag tror att Brasilien kommer att vinna då man helt enkelt är bättre på alla positioner och för att Sydkorea är ett lag som bör passa Brasilien bra. En tidig ledning för Brasilien är både att önska och att vänta. Det skulle i så fall förpassa en del av bollinnehavet till motståndarna i jakt på kvittering. Ett gyllene läge för hörnspelet.

Sydkorea

Sydkorea stod för en makalös bragd när man i slutminuterna besegrade Portugal och knep den åtråvärda andraplatsen i sin grupp. Fantastisk bedrift som laget ska vara stolta över. Nu ställs man mot Brasilien och kan spela med inställningen inget att förlora. Sydkorea har charmat oss med sin fina offensiva fotboll där man främst anfaller via sina kanter. Därmed får laget en hel del hörnor i sina matcher. Kvällens match bör inte vara något undantag då Brasilien vid ledning kommer att sjunka ner en aning vilket bör vara perfekt för kvällens hörnspel. Utöver det är Sydkorea ett väldigt juste lag som inte ofta kliver över gränsen. Man snittar ca 10 fouls per match i detta mästerskap och bör ligga där nånstans även ikväll. Brasilien å andra sidan passerar sällan tvåsiffrigt i den kolumnen då de ju brukar ha det mesta av bollen i sin ägo. Då foular man helt enkelt inte. Enkel matematik innebär att denna match inte bör gå över 20 fouls vilket skulle innebära vinst. En fin dubbel till ett pangodds. Lycka till!

Läs mer om Brasilien - Sydkorea i VM 2022

Tite forbundskapten Brasilien fotbolls VM 2022 grupp G

Inför Brasilien - Sydkorea VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Brasilien åkte på en chockartad förlust mot Kamerun senast. Men tog sig ändå vidare som gruppsegrare. För Sydkorea var det en riktigt urladdning mot Portugal. Dels vände man och ... Läs mer