Speltips: Brentford - Chelsea 16/10 "Tio backar och tillknäppt i…
Speltips Brentford - Chelsea

Bild från Bildbyrån

Tio backar och tillknäppt i derbyt

Landslagsuppehållen slår som spön i backen känns det som så när det nu äntligen är dags för klubblagsfotboll igen får man passa på att njuta. Lördagen bjuder inte direkt på några smällkarameller men vi får se ett derby. Det är dock ingen större rivalitet mellan Brentford och Chelsea från sydvästra London, mycket på grund av nivåskillnaderna lagen emellan.

Nu är dock Brentford i Premier League och detta lär såklart ses som en av årets matcher. För Chelseas del handlar det mer om en dag på jobbet, att ta tre poäng och försöka hitta ett bättre spel över 90 minuter.

Brentford - i flera säsonger har laget varit en annorlunda och spännande frisk fläkt i engelsk fotboll och avancemanget ifjol var följden av flera år där man var nära. Det har dock inte gjorts några större investeringar och laget är därför nederlagstippat inför säsongen.

Det finns dock en del liknelser att dra med Chris Wilders Sheffield United, och inte bara att detta till slut förmodligen landar i Championship. Man har ett anonymt lag där Thomas Frank drillat dem fantastiskt skickligt och satt ett bra försvar som är trygga i sin 3-5-2 och där man har en offensiv duo i Toney och Mbuemo som kan skaka de flesta försvar i ligan men som gissningsvis kommer behöva något mer understöd över tid för att hålla den här nivån.

Man har inlett säsongen strålande och besegrat både West Ham, Wolves och Arsenal samt tagit poäng av Liverpool. Aston Villa och Palace och parkerar på sjunde plats efter sju omgångar. Mest imponerande får sägas vara vinsten mot Arsenal i premiären men kanske framförallt det faktum att man gång på gång tog sig tillbaka i matchen mot Liverpool, det visar att man kan hitta vägar att ta poäng även när det kanske inte går helt enligt plan.

Chelsea - serieledare och europeiska mästare, livet måste leka på Fulham Road? Så är det säkert, men det finns ändå en hel del orosmoln på den kungsblåa himlen. Romelu Lukaku inledde strålande och det kändes som att man hittade en ny nivå med honom i laget. På senare tid har man dock haft svårare och svårare att få honom tillräckligt delaktig och servicen har stundtals varit undermålig. Skador på Kante, Mount, James, Pulisic, Jorginho och tveksam form på både Havertz och Werner har gjort att det ofta sett hackigt ut och man har haft väldigt svårt att prestera över 90 minuter utan snarare förlitat sig på korta perioder av briljans för att sedan förlita sig på en alltjämt strålande defensiv.

Nu ska både Mount, Kanté och James vara tillbaka samtidigt som Lukaku ser ut att bli spelklar efter att ha varit småskadad på uppehållet med Belgien. Både Havertz och Werner stod för positiva insatser för Tyskland, något Tuchel såklart hoppas att man ska ta med till klubblaget också. Man har nu en rad "enklare" matcher man förväntas vinna och det blir intressant att se hur man hanterar det, spelet måste bli bättre och än så länge är det inte mycket som tyder på det.

Speltips

Matcher direkt efter landslagsuppehåll tenderar att bli något "orytmiska" och tillknäppta där de bättre lagen gör allt för att kontrollera tillställningen utan att ha hunnit träna tillräckligt ihop för att vara tillräckligt förberedda för det. Det brukar sluta med rätt svag fotboll där de sämre lagen ofta kan ha en liten fördel av att ha färre spelare på landslagsuppdrag och helt ordinarie elvor att tillgå.

Något sådant förväntar jag mig här. Chelsea kommer kontrollera matchen men Brentford kommer känna sig ganska trygga i det vilket såklart öppnar för frågan vilka som egentligen kontrollerar. Det kommer handla om två stycken 3/5-backslinjer där Brentfords nyckel blir att vinna kampen centralt mot Jorginho & Kante (gissningsvis) medans Chelsea kommer vilja utnyttja övertaget man bör kunna få på sitt offensiva mittfält där Mount, Havertz eller Werner isåfall bör få numerärt överläge bakom Lukaku.

Chelsea är såklart det bättre laget och bör vinna men det har inte sett strålande ut och för att bryta ned ett så pass välorganiserat Brentford krävs en kollektiv och individuellt bra insats, något jag inte sett allt för tydliga tecken på. Jag tror därför att det blir målsnålt och tillknäppt och spelar under 2,5 mål till 1,84 gånger pengarna.

Lycka till!


Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
30 nov.
19:00
Timrå - Rögle
SHL
Spel: Rögle FT och under 6.5 mål i matchen
 
30 nov.
19:00
Djurgården - Malmö
Spel: William Eklund att göra poäng
 
30 nov.
20:30
Newcastle - Norwich
Premier League
Spel: Newcastle över 5,5 hörnor i matchen
 
1 dec.
19:00
Västerås - Vita Hästen
HockeyAllsvenskan
Spel: Västerås -1.5
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.47)

Premier League 26 november 2021

Stryktipset är tillbaka och det med besked. 15 miljoner i jackpot väntar på lördag när flera fina matcher ska spelas. Viktigt att hitta skrällarna och spikarna på denna kupong om ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 26 november 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 börjar närma sig sin dramatiska avslutning. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas inför fredagsfinalen den 26e november och det finns en ... Läs mer

Black Week hos Snabbare - 5000 SEK bonus!

25 november 2021

Det råder vilda dagar hos spelbolagen. Nästa på rad att ge en otroligt stor bonus är Snabbare som väljer att dubbla en redan stor bonus. Snabbare har svensk licens samt enkelt ... Läs mer

De är nya favoriter att vinna Champions League - Hela listan!

Champions League 25 november 2021

Fem matcher in i Champions Leagues gruppspel så har det utkristalliserat sig några favoriter till att vinna hela turneringen. Storlag som Man Utd och Barcelona har fått se sina ... Läs mer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 19 november 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer