Speltips: Brentford - Chelsea 16/10 "Tio backar och tillknäppt i…
Speltips Brentford - Chelsea

Bild från Bildbyrån

Tio backar och tillknäppt i derbyt

Landslagsuppehållen slår som spön i backen känns det som så när det nu äntligen är dags för klubblagsfotboll igen får man passa på att njuta. Lördagen bjuder inte direkt på några smällkarameller men vi får se ett derby. Det är dock ingen större rivalitet mellan Brentford och Chelsea från sydvästra London, mycket på grund av nivåskillnaderna lagen emellan.

Nu är dock Brentford i Premier League och detta lär såklart ses som en av årets matcher. För Chelseas del handlar det mer om en dag på jobbet, att ta tre poäng och försöka hitta ett bättre spel över 90 minuter.

Brentford - i flera säsonger har laget varit en annorlunda och spännande frisk fläkt i engelsk fotboll och avancemanget ifjol var följden av flera år där man var nära. Det har dock inte gjorts några större investeringar och laget är därför nederlagstippat inför säsongen.

Det finns dock en del liknelser att dra med Chris Wilders Sheffield United, och inte bara att detta till slut förmodligen landar i Championship. Man har ett anonymt lag där Thomas Frank drillat dem fantastiskt skickligt och satt ett bra försvar som är trygga i sin 3-5-2 och där man har en offensiv duo i Toney och Mbuemo som kan skaka de flesta försvar i ligan men som gissningsvis kommer behöva något mer understöd över tid för att hålla den här nivån.

Man har inlett säsongen strålande och besegrat både West Ham, Wolves och Arsenal samt tagit poäng av Liverpool. Aston Villa och Palace och parkerar på sjunde plats efter sju omgångar. Mest imponerande får sägas vara vinsten mot Arsenal i premiären men kanske framförallt det faktum att man gång på gång tog sig tillbaka i matchen mot Liverpool, det visar att man kan hitta vägar att ta poäng även när det kanske inte går helt enligt plan.

Chelsea - serieledare och europeiska mästare, livet måste leka på Fulham Road? Så är det säkert, men det finns ändå en hel del orosmoln på den kungsblåa himlen. Romelu Lukaku inledde strålande och det kändes som att man hittade en ny nivå med honom i laget. På senare tid har man dock haft svårare och svårare att få honom tillräckligt delaktig och servicen har stundtals varit undermålig. Skador på Kante, Mount, James, Pulisic, Jorginho och tveksam form på både Havertz och Werner har gjort att det ofta sett hackigt ut och man har haft väldigt svårt att prestera över 90 minuter utan snarare förlitat sig på korta perioder av briljans för att sedan förlita sig på en alltjämt strålande defensiv.

Nu ska både Mount, Kanté och James vara tillbaka samtidigt som Lukaku ser ut att bli spelklar efter att ha varit småskadad på uppehållet med Belgien. Både Havertz och Werner stod för positiva insatser för Tyskland, något Tuchel såklart hoppas att man ska ta med till klubblaget också. Man har nu en rad "enklare" matcher man förväntas vinna och det blir intressant att se hur man hanterar det, spelet måste bli bättre och än så länge är det inte mycket som tyder på det.

Speltips

Matcher direkt efter landslagsuppehåll tenderar att bli något "orytmiska" och tillknäppta där de bättre lagen gör allt för att kontrollera tillställningen utan att ha hunnit träna tillräckligt ihop för att vara tillräckligt förberedda för det. Det brukar sluta med rätt svag fotboll där de sämre lagen ofta kan ha en liten fördel av att ha färre spelare på landslagsuppdrag och helt ordinarie elvor att tillgå.

Något sådant förväntar jag mig här. Chelsea kommer kontrollera matchen men Brentford kommer känna sig ganska trygga i det vilket såklart öppnar för frågan vilka som egentligen kontrollerar. Det kommer handla om två stycken 3/5-backslinjer där Brentfords nyckel blir att vinna kampen centralt mot Jorginho & Kante (gissningsvis) medans Chelsea kommer vilja utnyttja övertaget man bör kunna få på sitt offensiva mittfält där Mount, Havertz eller Werner isåfall bör få numerärt överläge bakom Lukaku.

Chelsea är såklart det bättre laget och bör vinna men det har inte sett strålande ut och för att bryta ned ett så pass välorganiserat Brentford krävs en kollektiv och individuellt bra insats, något jag inte sett allt för tydliga tecken på. Jag tror därför att det blir målsnålt och tillknäppt och spelar under 2,5 mål till 1,84 gånger pengarna.

Lycka till!


Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
20 maj
11:30
Badboll - Rull #1
Franska Öppna
Spel: Blancaneaux + Trungelliti
 
20 maj
15:20
Tyskland - Italien
Hockey-VM
Spel: Italien +3.5
 
20 maj
20:44
Dagens Trippel 20/5
Fotboll
Spel: Trippel
 
21 maj
04:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Edmonton över 2,5 mål
 
21 maj
17:30
Helsingborg - Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo 0 Asian handicap
 
21 maj
20:45
Lazio - Verona
Serie A
Spel: Lazio -1 Asian handicap
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
25 maj
01:00
Carolina Hurricanes - New York Rangers
NHL
Spel: Hurricanes matchserie -1,5
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
29 maj
15:00
Elitloppet 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet vinner
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"

19 maj 2022

Jonas Weimer är Bettingstugans profil när det gäller betting och syns ofta i stugans facebookgrupp, på hemsidan eller i "Uppsnack Stryktipset" på fredagar. Själv började han spela ... Läs mer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer