Speltips Brighton - Burnley

Bild från Bildbyrån

Brighton klara favoriter mot nykomlingarna

Brighton har en mycket lovande chans att haka på toppen av Premier League men först ska de slå nykomlingarna Burnley vilket jag absolut att de kommer göra.

SpelTorsten om Brighton - Burnley

Brighton har haft det tufft sista veckorna med mängder av skador och Europaspel. Nu har de sin andra hemmamatch på några dagar och i veckan var det Brentford som tappade ledning till förlust och nu kan alltså Brighton ta sin andra raka vinst på några dagar och motståndet är ett ungt och orutinerat Burnley som inte ska ha mycket att sätta emot på Amex Stadium. Japanen Mitoma som varit småskadad fick 90 minuter i veckan mot Brentford och är naturligtvis en viktig pjäs för Brighton. Däremot är Solly March fortfarande skadad men har varit borta sedan slutet på oktober men deras talangfulla argentinare, 18-åriga Facundo Buonanotte har gjort det bra även om det är stora skor att fylla.

Burnley som har ett av Premier Leagues yngsta lag har inte riktigt fått till det i finrummet och mycket tyder på att det blir Championship nästa säsong. Vincent Company som tog laget till en direktplats från Championship förra säsongen har inte bredden som krävs för att kunna hålla sig kvar i Premier League och har förutom matchen mot Sheffield Wednesday inte haft några större framgångar denna säsong. Mot Wolves senast blev det förlust, de var inte ofarliga och fick igång lite press i andra halvleken men blev även där numret för små.

SPELTIPS

Jag har i denna match valt att kombinera vinst för Brighton med att de tar minst två gula kort vilket vi får generösa 2.30 i odds på och det slår vi till på. Brighton kommer dominera bollinnehavet i denna match och bör göra ett par mål mot Burnley vilket ska räcka till vinst. Korten tar jag med för det är Simon Hooper som är domare som är en av de domarna i Premier League som delat ut flest kort denna säsong och ligger efter nio matcher på ett snitt på 5.89 gula/match.

Brighton är inget fult lag överlag men har dragit på sig i snitt över två gula per match och har nu en del spelare som kommer in och inte är helt matchvana i tempo. Borde leda till några gula kort för att stoppa Burnley på några kontringar.

Hämta gratisspel här

Lägg spelet hos Nya Expekt

  • Brighton vinner och tar minst två gula kort

    2.30

ANDELAR MED SPELTORSTEN

STRYKTIPSET LÖRDAG 9 DECEMBER
SpelTorsten

SpelTorsten

⭐️ JACKPOT 14 MILJONER ⭐️